Gönderen Konu: Önce Biz  (Okunma sayısı 4889 defa)

alıntı

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
Önce Biz
« : 08 Haziran 2009, 02:20:11 öö »
Levent KAÇIN, 16/02/2009


Türkiye geneline baktığımızda anayol geçen yerleşim yerlerinde gözle görülür bir gelişme vardır.
Ama bunu ilçemiz için söylememiz çok doğru olmaz, geçiş yolundayız fakat merkeze olan yakınlığımız bizi olumsuz etkiliyor.
   Senelerdir süregelen bir sorundur Havsa-Edirne  minibüslerinin yolcularını yoldan geçen diğer firmalar tarafından toplanması , birçok tartışmalara sahne olmuştur bu sorun. Bunun yanında Süleoğlu ve Lalapaşa ilçelerinin minibüsleri için merkezde duraklarının olmasına rağmen Havsa minibüsleri yolcularını otogarda bırakmak zorunda kalıyor. Bundan sonrası yolcuların kendi imkanlarına bırakılıyor . Hergün gidip gelmek zorunda olanlara , hasta olanlara, öğrencilere ek bir maliyet getiriyor. Belediye başkan adaylarımızın bu konuyu ilçemiz lehine çözüme kavuştururlar umarım.
İlçede yaşayanlar olarak bizimde üzerimizi düşen görevler olduğunu düşünüyorum. Önce kendi yapmamız gerekenleri yaparsak sonrası bizi çok etkilemez . Ülke ekonomilerinin etkili koşullarındandır. İhtiyaçlarımızı kendi içimizde karşılamak .
Belki de ilçemizin ekonomisini etkileyen en olumsuz faktör merkeze olan yakınlığıdır. Yeni bir söylemdir. “Mahalle bakkalı süpermarkete  karşı”,Bizim durumumuzda senelerdir böyle ihtiyaçlarımızı önce Edirne’ den karşılamayı düşünüyoruz. Günlük ihtiyaçlar dışındakiler için önce Edirne olmazsa Havsa’yı düşünüyoruz. Ya gidene spariş verilir , yada gidilir Edirne’ den alınır. Biz kendimizi düşünmezsek bizi kimse düşünmez . Esnafımızın en büyük sıkıntılarından biridir. Çoğu ihtiyacımız Havsa ‘da bulunmasına rağmen ilk tercih hep Edirne olmuştur.
Burda bence ilçemizin bireylerden başlayarak yukarılara kadar herkesin sorumlu olduğu bir konudur. Esnafın ilçemizde ticarethane açması öncelikle böyle bir ihtiyacın varolduğunu gösterir. İhtiyaçların çoğunu başka yollardan temin edersek kendi esnafımızın varlığını devam ettirip ayakta kalabilmesi imkansızlaşır.
Toplumu meydana getiren en küçük topluluk ailedir. Önce ailede birliktelik olacak ki.topluma sirayet etsin. Kendimizi büyük bir aile gibi görüp öna göre hareket etmeliyiz. Bizde önce kendi kendimizi kalkındırmalıyız. Bu dolaylı olarak yine bize dönecektir. İş olarak hizmet kalitesi ve çeşitliliği vb. Unutulmamalıdır ki ilçemizin kalkınıp gelişmesi için hepimizin yapabileceği ufukta olsa sorumluklarımız vardır. İlçemizin geleceği bizim geleceğimizdir.