Gönderen Konu: Davos Davos Olalı...  (Okunma sayısı 4009 defa)

alıntı

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
Davos Davos Olalı...
« : 08 Haziran 2009, 02:13:47 öö »
Levent KAÇIN, 29/01/2009

Krizden sonraki dünyayı konuşmak için biraraya gelmişlerdi. Devlet başkanları , bakanlar , patronlar , bankacılar para ile uğraşan ve konusunda uzman kişiler vs. Toplanma amacının gündemini değiştirense Başbakanımıza yapılan saygısızlıkların sonucunda ortaya koymuş olduğu tavırdı.
 İsrail saldırılarının ilk günüden itibaren konu ile ilgili sıkıntılarını her fırsatta dile getiren Başbakan maalie kampanyalar düzenleyerek savaşa ve çocukların ölmesine karşı tavır ve davranışlar sergiledi. Bunun en büyüğünü ve en etkilisini Davos ‘taki oturumda gösterdi. Konu ile ilgili zaten çok hassas olan Başbakan Simon Perez’in üslup dışı konuşmaları ve moderatöründe aşırı yanlı tutumları sonucunda sadece Türkiye’de değil dünyada büyük destek gören tavrını ortaya koyarak oturumu terk ekmiştir.
Tüm dünyada flaş haberle duyurulan bu tavır Türk milletinin hissiyatının oturuma yansımasıdır. Seversiniz sevmezsiniz tarafta olabilir yada fikirlerinin karşısında durabilirsiniz, bu terkediş Türk milletinin Başbakanına yapılan saygısızlığı , Gazze’ de  olanlara ve bunu başlatanlara karşı bir tepkidir.
Uzun yıllar belkide böyle milli gururum okşanmamıştı millet olarak yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş bir devletin torunları olarak çok güçlü bir lobiye sahip olan İsrail’in cumhurbaşkanına tüm dünyanın söylemek isteyipte söyleyemediklerini bizim Başbakanımızın söylemiş olması Türkiye’nin  nerede olduğunun göstergesidir. Bazı çevrelerce yok sayılın hafife alınan bunun sonucunda haddinide aşabilenlerin Ortadoğu ve dünya için Türkiye ‘nin yerini tekrar gözden geçireceği muhakkaktır.
Bunun yansımalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz ülkeler arası ilişkilerimizi nasıl etkileyeceği ekonomik ve siyası bakımdan bize ne kazandırıp ne kaybettireceğini zaman gösterecek. Tarih boyunca devletler arasında daimi dostluklardan öteye daimi çıkarlar önde gelmiştir. Nitekim İsrail cumhurbaşkanının olaydan sonra Başbakanımızı araması ve karşılıklı ortamı yumuşatmaya yönelik açıklamalar yapılması  olumlu gelişme olarak değerlendirilenebilir.
“Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım.Türkiye bir çadır devleti değildir” Bu cümle bişeyleri farkettiğimizin bir göstergesi olur umarım. Tarihe birçok kez gurur duyacağımız notlar aldırdık. Bizi yönetenlerin tüm dünyaya karşı dimdik bir duruş sergileyerek tavırlarını net bir şekilde ortaya koymaları ve bunların devam etmesi en büyük dileğimizdir.
Cesur liderler tarafından yönetilmek. Tüm toplumların arzusudur. 
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2009, 02:19:12 öö Gönderen: alıntı »