Samanyolu ve diğer mc tv,dünya tv,mehtap tv gibi kanallar ilk eleştireceğim kanallardır.bunları eleştireceğim çünkü bende çok iyi bir samanyolu seyircisiydim ve beni etkiliyormuş.bilinçaltıma zarar verenlerden,algılama gücümü farklı yöne çekenlerden biri, hatta büyük bölümünü bu kanal sağlamış.
çocukken samanyolunda her saat başı sırlar dünyası ,beşinci boyut ,sır kapısı gibi diziler oyanayıp dururdu.öğrencilerin evde olduğu saate de bir güzel koymuşlar bunları.bu dizilerin gerçekten bir çocuk psikolojisinde neler yarattığını kimse düşünmez tabi.neden düşünülsün ki!
bildiğini zannedenler, şöyle bir bakarlar ;
ne sakıncası var,dinimize de yaklaştırıyor çocukları.ama hiç düşündülermi o kanallar bir çocuğun aklına hatta bir yetişkinin aklına girecek kadar sübliminal içerik taşıdığını.
Din insanların zaaf noktasıdır.duygularını inandığına açarsın.duygularsa zayıf noktalarımızdır.bu kanallarsa bize dinimizle yaklaşıyor.duygularımıza girmeye çalışıyor.başarıyor da,kim onları izlerken bir duygu içinde olmaz ki.ama fark ederseniz öyle duygular barındırıyor ki! mesala bir kaç örnek;
-evet hakikat buymuş anladım .
-hayatta neler var .
ve öyle fark etmeden şunu beyne kazıyorki insana o diziler,-daima dinime göre hareket etmeliyim ben-şu inceye dikkat edin . daima dinime göre hareket etmeliyim demek bir hocaya bizi bağlar.çünkü hocalar dinine göre yaşar(görünürde öyledir).aslında bize bu dizilerde dini anlatırken körü körüne bağlanmayı aşılarlar.hatırlarmısınız bir salih demir vardı beşinci boyutta,sakallı bir hocası vardı,ona bağlıydı.onun dediğini yapardı. neden beşinci boyutun senaryosu buydu?bunu görmenizi isterim.bize allaha yaklaştırıken duygu yüklü yaklaştırırlar.o duyguları yönettikleri zaman bir bakmışsınız ki birilerinin peşinden gider olmuşsunuz.ona bağlanmışsınızdır.sizce fetullah gülen bunu yapmadı mı?bunu yapmadan önce iyiyi doğruyu anlatan bir hoca.öyle bir hoca ki,diğer hocalardan farkı, neden allah yolunu terk ediyorsunuz diye.allah yolunda yürümenin hikmetini anlatan bir hoca.hiç bir hocada fetullah gülen gibi allah yolunu anlatıp durmaz veya duygusunu o kadar katmaz sadece bu yolda gidin der.ama bu hoca kendi değerini katar ortaya.nasıl kattı?ben allah yolundayım katılın bana dedi bizde o coşkuyla allah yolunda yürümenin coşkusuyla yürüdük.ne kadar güzel bize allah yolunu açıklıyor.bizi teşvik ediyor.dünyaya allah yolunda yürümeyi anlatan benim yolunda yürüyün diyen adam.militan yetiştirmiyorda ne yapıyor?bunu dini kullanarak yapıyor.bu besbelli ortada.
fetullah gülen ben mehdiyim gibi saçma sapan söylemlerde bulunuyo. yine,ben bunu kendim söylemiyorum.allah ile iletişimim var gibi sözler...bu adamın kral olma isteği apaçık ortada.yani artık bu adamın birilerini yetiştirmek istediğini görebiliriz.
yine fetullah gülenin kanalı samanyoluna bakarsak akşamüstü 16.00 veya 17.00 gibi belgeseller olurdu.yalnız bu belgeseller çok dikkatimi çekmiştir.çünkü bu belgesllerin bir farkı var.diğer belgeseller gibi her hayvan gösterilmiyordu.sadece aslan, kaplan, yılan belgeselleri,daha çok aslanlar vardı.çok net hatırlıyorum.hangi kanala bakarsanız bakın belgeseller değişebiliyor.ama bu kanalda aslan,kaplan belgeseli vardı daima.başka bir hayvan yoktu.eğer başka bir hayvan varsa aslanın avı oluyordu zaten.aslan kaplan bunlar liderliğin simgesi değil mi?ormana nasıl hakim olduğu görünmüyor mu?peki neden sürekli bu belgesel vardı?
çünkü fetullahın beyni bu mekanizma ile çalışıyor.adam hükmetmek kral olmak istemiyor mu?nerden çıkardın bu bağlantıyı dersiniz şimdi?çok açık bir şekilde belliki bu belgeseller çok farklıydı.bunu görebilirsiniz.bu belgeseller av avcı ve krallığın simgesi.adamın bu belgeseli koyması ise beynindeki mekanizmayı ele veriyor.beynindeki mekanizma ise,bir güç olmalıki hükmetmeliyim insanlara.yazımın başlangıcında da dediğim gibi din zaaf noktası olunca en doğru yol buradan yürümek.daha bir çok yol denediler ama en zararlı yapı buradan çıktı.çünkü en zayıf noktamız bu.yani din.çünkü dinine sadık bir adam görünce çoğu insan onun arkasından gider.fetullah gülen bir militan yetiştirmek istemiyor muydu?bir de adam kendini iyice yüceltti.adamdan etkilenmemek elde değil.
peki bu adam bunları neden nasıl ve hangi güçle yaptı?
peki bu adam neden vazgeçilmezdi?
bu adam psikolojik bir hastamıy dı?
onun admaları onu neden bırakamıyordu?
bu samanyolunu ne için kurmuştu?
samanyolunun içi hangi mekanizma ile işliyordu?
adı neden samanyoluydu?
bu soruların cevabının hepsi fetulah güleni anlamamızı sağladığına göre onun zaafı neydi?
fetullah gülen tecavüz mağdurumuydu?
neden bu adam kullanıldı?
bu adam neden bu kadar başarılıydı?