Gönderen Konu: Boşanma Davası Bilirkişi Raporu  (Okunma sayısı 6653 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Boşanma Davası Bilirkişi Raporu
« : 20 Mayıs 2014, 05:38:52 ös »
Boşanma Davası Bilirkişi Raporu


Psikolog Hüseyin KAÇIN
0 555 326 22 91
Aile ve Evlilik Terapisti



DAVACI HAKKINDA DÜŞÜNCELER:

Yapmış olduğum görüşme sonucunda davacının ailenin tek çocuğu olmasından kaynaklı olarak anne-babası ile eşi arasında olması gereken uyumu sağlayamadığı düşünülebilir. Yetiştirilme tarzı olarak obsesif kişilik özellikleri sergilediği düşünülürse  kendisi titiz ve kuralcı bir yapıya sahiptir denilebilir.

DAVALI HAKKINDA DÜŞÜNCELER:

Yine yapmış olduğum görüşme sonucunda kişinin kendisine yönelik iç görüsü olduğu gözlemlenmiştir. Kendisini inatçı ve nazlı biri olarak tarif etmiştir. Kadın olarak partnerinden duygusal ve düşünsel beklentileri yüksek biri olduğu ve bu beklentilerinin eşi tarafından karşılanmadığı düşünülebilir.

GEÇİMSİZLİĞİN KAYNAĞI:

Kanaatimce taraflar arasında evlilik süresince eş olma bilinci oluşmadığı için süreç içerisinde çıkan tartışmalar anne-babalara yansıtılmış ve problem çözüm bulamamıştır. Cinsel bir birlikteliğinde sağlanamamış olması evlilikteki uyumu zedelemiştir.Davacı erkeğin ailesinin tek çocuğu olması nedeniyle anne babasının etkisi altında kalarak evlilik içerisinde aşılabilir sorunları etkin bir şekilde iyi yönetemediği sonucuna varılmıştır. 

EVLİLİĞİN DEVAMI KONUSU:

Tarafların evlilikte kişilik uyumu sağlayamadıkları ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan problemleri sağlıklı bir şekilde çözemedikleri görülmektedir. Taraflarda evliliğin devamına yönelik olarak karşılıklı bir istek ve problemlerin aşılmasına yönelik bir çaba sarf edilmesi eğilimi gözlemlenmemiştir.Bu nedenle evliliğin devamında taraflar açısında bir fayda olmadığı düşünülmektedir.


   Hüseyin KAÇIN
           Psikolog
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2014, 05:46:05 ös Gönderen: psikolog »