Gönderen Konu: EŞCİNSELLERİ NEDEN TEDAVİ ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ / Halil Kandok  (Okunma sayısı 3240 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4077
    • Profili Görüntüle
Eşcinselliği tedavi etme arzunuzun altında yatan sebep ne? İnsanlar size yardım için gelmese eşcinselliği gene tedavi etmek ister miydiniz?

Eşcinseller eşcinselliğini söylemese, siz onu hangi gerekçeyle tedavi edeceksiniz?

Tedavi edilmesi gereken eşcnsellik mi, eşcinsel karşıtlığının eşcinselde yarattığı çıkmazlar mı?

Eşcinsellik doğal olmasa evlenip-barklanmış insanların sizin yardımınıza ihtiyacı olmadan da heteroseksüelce yaşaması gerekmez miydi? Eşinsellikten kaçış olmaz, ancak kendini kandırma olur.

Sahi nasıl tedavi ediyorsunuz?
Bir insan vazgeçmek isterse kendisi de vazgeçer. Siz ne yapabilirsiniz ki? Eşcinselliği unutmasını mı sağlıyorsunuz?

Eşcinselliğin sebepleri olarak çevresel faktörleri sıralıyorsunuz. Mesela ben anne-babası olan, ailede hiç şiddete, sevgisizliğe maruz kalmamış, 3 abim 3 ablam olan, önümde rol modelleri olan bir ailede büyüdüm. Ne annemin aşırı koruyuculuğu, ne de babamın ilgisizliği vardı ama çocukluğumdan beri duygusal hayallerimi hep kendi cinsimle kurdum. Ve 20 yaşına kadar da sadece hayallerimde kaldı. Ancak 20 yaşında cinselliğim uygulama olarak başladı. Ve şimdi çok sağlıklı, mutlu bir eş-cinselliğim var...

Eşcinselliğin tedavi edilebilir iddiasının, insanlardaki yarattığı umut ve hayal kırıklığının, vicdanınızda yarattığı bir rahatsızlık olmuyor mu? ÇÜnkü eşcinsellere eşcinselliğin değil, eşcinsel karşıtlığının zararı oluyor. Eşcinsellik normal karşılansa eşcinseller hiç mutsuz olmayacak. Siz bunun farkında değil misiniz? Farkındaysanız gerçekten neden böyle yapıyorsunuz.

Bir de neden taciz-tecavüze kafayı takıyorsunuz ki? Böyle bir şey sizin düşünüğünüz gibi değil. Bakınız eşcinseller toplumsal neenlerden dolayı utangaç olabilir ama, uğradığı taciz-tecavüz aksine eşcinsellikten soğutmaz mı sonradan olsa? İnsan uzak durur yapısında olmasa ve tedaviye bile ihtiyacı olmaz. İnsan yapısında olmayan bir şeye maruz kalınca niye o şeyi devam ettirsin ki? Ben mesela eşcinsel olmasam, yani sonradan olsa eşcinselliğim, birisinin tedavisine ihtiyacım olmadan karşı cinse yönelirim.

Bence siz eşcinselleri tedavi etmiyorsunuz, toplumsal nefret dolayısıyla arada kalan eşcinselleri kandırıyorsunuz gibime geliyor. Mesela beni tedavi etmeye kalkar mısınız? Yani eşcinselliğiyle mutlu olanlara karşı bir şey yapabileceğinize inanıyor musunuz?

Ayrıca en önemlisi, eşcinsellik bir cinsel yönelim olarak hastalık tanımına uymuyor ki. Eşcinsellik hastalık demek, heteroseksüellik hastalık demekle eş anlamlıdır. Nasıl heteroseksüelliği baz alark eşcinselliği hastalık sınıfına sokabilirsiniz ki? Eşcinselliğin değil, homofoinin insan psikolojisine zararları var. Bunu göremiyor musunuz gerçekten, yoksa çıkarınıza böyle mi uygun düşüyor? Eğer eşcinselliği ortadan kaldırmak istiyorsanız, bunu eşcinseller üzerinden yapmayın. Bilimsel olarak yapın. Size eşcinseller tedavi olmaya gelmese, eşinselliği tadavi etmek gibi bir durumunuz olmayacak zaten. Oysa hastalık talep doğrultusunda tanımlanmaz, insanlara verdiği olumsuz etkiye göre tanımlanız. Mesela ben eşcnselliğimi yaşayamazsam mutsuz olurum. Heteroseksüel ilişkiyi yaşarsam mutsuz olurum. Eşcinselliği tedavi etmeye kalkmak, eşcinselleri daha hasta etmek demektir. Bir insan cinselliğini ve duygusal ilişkisini yaşayamazsa yapmaz, mutsuz olur. Siz yapabiliyor musunuz cinsel yöneliminizi gerçekleştirmeyince? Bence insaflı olun biraz lütfen. İnsanların hayatıyla oynamayın. Size bu yazdıklarımda da bir art niyet aramayın. ÇÜnkü ben eşcinsel nefretine çok maruz kalmama rağmen bile iyi niyetini asla bozmayan birisiyim.

Sizin kötü birisi olmadığınıza inanıyorum. Yüzünüzden belli iyi niyetli olduğunuz ama bir şeyleri yanlış yapıyor olamaz mısınız?

Bu sorular ve söylediklerim bir anda aklıma geldi. Sizinle ilgili hiçbir şey de bilmiyorum. Bana biraz kendinizi tanıtrsanız da memnun olurum. Yani sadece akademik anlamda değil de hayata bakış açısı anlamında. Dinin etkisi var mı mesela eşcinsel karşıtlığınızın arkasında veya neden karşısınız eşcinselliğe. Yani alan tazı, veren razıysa niye karışırsınız ki? Sahi maddi bir ıkarınız olmasaydı, gene de eşcinselleri tedavi etmeye kalkar mıysınız. Bunu hakaret olarak da algılamayın lütfen...