Gönderen Konu: Kendini Arayan Adam= Eşcinsel Duyguları Olan Kişi  (Okunma sayısı 2644 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Kendini Arayan Adam= Eşcinsel Duyguları Olan Kişi
« : 08 Eylül 2013, 10:52:32 ös »
Kendini Arayan Adam= Eşcinsel Duyguları Olan Kişi



Eşcinsellikte aradığımız aslında kendimizdir. Olmak istediğimiz kişiye veya sahip olmak istediğimiz özelliklere sahip olduğunu düşündüğümüz kişilere cinsel ilgi geliştirmişizdir. Olmak istediğimiz kişiler gibi olamadığımızı düşününce, o kişileri idolleştirip, erişilemez zannetmişizdir. Sonra o özelliklere sahip kişileri cinselleştirip, o kişilerle eşcinsel birlikteliklerle olmak istediğimiz kişi olacağımızı ve sahip olmak istediklerimize sahip olacağımızı zannediyoruz.

Ayrıca eşcinsel ilgi duyduğumuz profildeki kişilerle gündelik hayatta rekabete, karşılaştırmaya girmiş, ancak rekabette kaybetmiş hissine kapılmış ve havlu atmışlığımız vardır. Sonra da rekabete kaybettiğimiz kişilere eşcinsel fantezilerle erişmeye çalışırız.

Eşcinsel duyguları olan kişinin sadece hep belli yaş grubu, belli fiziksel ve davranışsal özelliklere sahip kişilere ilgi duyması, bu özelliklerinin dışındaki kişilere dünya ahret kardeşim gözüyle bakması, bazılarının sadece kendi yaşıtlarına ilgi duyması, bazılarının kendinden yaşça büyüklere veya yaşça küçüklere ilgi duyması ve bu yaş guruplarındaki öz güveni çok olan, rahat davranışları olan, vb… özellikteki kişilere ilgi duyması doğal ´gay kategorileri ´değildir. Kişinin ilgi duyduğu kişi profilini ve o profildeki kişilerle olan ilişkilerini iyi analiz etmeli ve çıkan analizlere çözümler üretmelidir.

Kişinin eşcinsellik aradığı yer, aslında kimlik hazinesini kaybettiği yerdir. Kimlik eşcinsel davranışlarla kalıcı bir şekilde bir kişiden başka bir kişiye geçmez. Ama sağlıklı ilişkilerle kimlik inşa edilebilir.


cenkcenkce@yahoo.com