Gönderen Konu: EŞCİNSEL EVLİLİK: MUHAFAZAKAR EŞCİNSELLİK / DİNDAR EŞCİNSELLER  (Okunma sayısı 2917 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4077
    • Profili Görüntüle
MUHAFAZAKAR EŞCİNSELLİĞİN DÖNÜŞÜMÜ


Sözün özü, mevcut dindarlık, iktidar ve ideoloji aracılığıyla modern toplumsallık formlarıyla uzlaşmaya çalıştığından, ister istemez kendisi bu toplumsallığın gönüllü payandası olmak zorundadır, fiilen bu formlarla çatışmaya girmesi kolay kolay beklenemez. Ne yapsın, hem örtünmeyi sürdürecektir, hem de havuzda veya plajda başkalarıyla birlikte yüzmeyi isteyecektir. Çaresiz, zihnen de içinde bulunduğu o onulmaz çelişkinin sonuçlarına katlanacaktır. Dedeleri gibi olmayı tercih etmeyen dindar erkekler, bir süre daha eşlerini anneleri formunda muhafaza etmeyi tercih edeceklerdir.
Dindar erkek, dindarlık ile erkekliği önünde binlerce yıldır birbirleri içinde eriye-gelmiş bulmasının keyfini sürmekte, ancak iki özelliğinden hangisinin, yani erilliğinin mi, dindarlığının mı daha süratle terbiye olup değişime uğrayacağı sorusunun cevabını kendisi bile tahmin edememektedir.
Erillik kendi içinde dönüştükçe koşut olarak dindarlık formları, dindarlık dönüştükçe bu sefer erillik formları da değişecek ve gelişecektir.

Bu sürecin kaçınılmaz sonucu olarak, Türk kamuoyu, muhafazakâr eşcinsellerden sonra, birkaç on yıl içerisinde dindar eşcinsellerle de karşılaşacaktır. Post-muhafazakârlığın sürprizleriyle. Hiçbir topluma sonsuza değin seyirci olma lüksü verilmemiştir çünkü!
Unutulmamalı, modernite, Batı’da eşcinsel kiliseler ve rahipler üretti. Türkiye’de niçin benzerlerini yeşertmesin?
İyi bakılırsa görülür, modernlik sadece dindar bedenlerde değil, dindar ruhlarda da yeşeriyor. Tabiatıyla dindarlarımız da şöyle düşünüyor:

Aman sende, yeşil olsun da ne olursa olsun!

Oysa yeşil sadece doğum’un, salt yeşerme’nin rengi değildir, aynı zamanda yeşillene yeşillene çürümenin de rengidir. Yaş'lanmanın, ve dahî ölümün.
Tanrı çoktan şehre geldi ama ayetlerini okumayı bilen kulları o kadar az ki!
Sabırlı olmak gerek.
Zamanla yorumsamanın kendine özgü tekno-lojiği de gelişecektir hiç kuşkusuz.


Yazının tamamını okumak için bkz.

http://ducanecundioglusimurggrubu.blogspot.com/2013/02/post-muhafazakar-escinsellerin-gelisi.html
« Son Düzenleme: 11 Mart 2013, 04:44:45 öö Gönderen: psikolog »