Gönderen Konu: EŞCİNSELLİK ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ MİDİR; ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ EŞCİNSELLİK MİDİR?  (Okunma sayısı 6808 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Annemin beni okul öncesinde fark edilen feminen davranuşlarım nedeniyle beni çocuk psikoloğuna götürüp, okul ve sonrasında da uzun aralarla psikologlara görünen ben hala aynı ben olarak hayatıma, aşağılanma, dışlanma, öz güvensizlik, çaresizlik duygusu, çekingenlik, belki depresyon, anlam veremedğim belki hoşlandığım erkeklere duyulan acı verici o hisler, 3 yıllık erkek olma kararı alarak devam ettiğim belki yarıda kalan sona ermiş olan psikolojik tedavi, kendimi ve bedenimi beğenemeyişle; bir çok feminensi yaşam, feminensi tarz, bayan kıyafetlere ilgi, herhangi bir cinsel kimlik bulma ve böylece belki ben olma, ne yaşıyorsam da ben olarak hayatımı sürdürme hissiyatı isteğiyle. Böyle bir konuda seçenek desem de aslında seçenek- tercih olmamaıyışlarının karmaşıklığı içinde, ve belki en azından dişilik seçeneğinde duyulan maddi ve manevi ortamsızlık, artık belki eski danışmanıma göre benim terapiye gelme nedenim olan cinsel kimlik bunalımımla devam edip yaşam sürdürüyorum. Belki benim kendimi bulmam konusnda bana yardımcı oluesunuz diye düşünerek, randevu almak istedim...

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Eşcinsel eğilimlerimin başlangıcı okul öncesine üç- dört yaşa dayanıyor diye hissediyor, biliyorum. Yaklaşık beş yaşımdan on beş yaşıma kadar kızlarla birlikte vakit geçirmekten hoşlanırdım. Kızların oynadıkları oyunlar, bebekleri, konuştuklarımız - iletişim ve benim kendimi onların aralarında erkeklere oranla daha rahat ve belki kızların benim feminenliğimi kabul etmelerini kızlara bu yöndeki çekimimin nedenleri olarak gösterebilirim. Ben erkeklerin ret ettiği ve sebep olarak da söyleyebileceğim kız gibi oluşumumu bir şekilde bilmeleri. Benim bayılarak oynadığım kızların oyunlarının arsında kızlı erkekli bazen futbol bile oynardım, sopalarla savaşçılar, lastikle mavin ve hatta şoför bile olurdum.

İlk ve orta öğretimimi aynı okulda tamamladım, bu süreç ise  altı ve on üç yaşıma kadar sürdü. Okuldaki yaşamımda, aşırı içime kapanıklığımla, iletişim beceriksizliği, dikkat dağınıklığı, dersteki başarısızlıklarım, yalnızlığım, öğretmenlerimin değişiyle Yasin'in sınıfta olup olmadığı bile belli değil deyişleriyle, her alandaki yetersiz hissettiğim benle bitti okul. Yine okul çevremle ise, sesiz oluşum ve benim kız gibi oluşum nedeniyle bana bence kendileri bile farkına varmadan işkence yaptılar bana vurdular, dövdüler, iftira attılar, alay ettiler, kız isimleri verdiler bana, kız Caner, karı kılıklı dediler. Ben bunları benim için çok büyük hakaret olarak görüyordum çünkü hakaret ediyorlardı ve beni aşağılayarak eğlendiklerini görüyordum onlarda. Ama sizin anlattıklarınıza bakacak olursam beni o zamanlarda beni dışlamamış olmuş olsalar bile cinsellik bir yana ben kendi içimde dünyaya ayak uydurmakta zorlanıyor olduğum ortaya çıkıyor. Şimdi ben düşünürken kendime ''ya bunlar olmasaydılar seni dışlamasaydılar ne olacaktı?'' beni dışamış olmalarının bana yaşattıkları travmatik, üzücü, çok yıpratıcı olmayacaktı ama yine asıl ve bir çok sorunuma ve özelikle en küçük yaşlarda en büyük önemli aşama cinsiyet karmaşıklığı yaşamamın nedeni, olan insanlarda olması gereken duyguların bende olması gerektiği gibi çeşitli nedenlerden dolayı açığa çıkmaması nedeni oluyor. Belki yalnızca hastalıklı içine kapanıklığıma neden olan bende olmaması gereken şekilde çıkarak çok büyük bir temel sorunu oluşturuyor.

Biz üç erkek kardeşiz en büyükleri benim, ortancım on dokuz  yaşında, lise mezunu üniversiteye gitmeyi düşünen şu an için çalışan bir genç. En küçüğümüz ise on bir yaşında beş'inci sınıfa gidiyor. İkisi de hereseksüeller. Hatta en küçüğümüz biraz cinselliği fazla dışa dönük, tanıdığım Cihat sürekli olarak küçük pipisiyle oynuyor, Fatma gül'ün suçu ne adlı dizinin tecavüz sahnesini bekleyen bir çocuk. Ortancım Mert'le küçükken kavgalı dövüş ederdik, şuanda ise arada günlük yaşamdan sohbet edebileceğim biri, babasına göre daha duyarlı. Küçük kardeşim olan cihat beni evde sinirlendiriyor çünkü aşırı dağınıklığı seviyesiz konuşmaları var.

Annem, benim kız gibi davranmamdan en çok şikayet edendi. beni hastaneye çapaya götürdüğünü hatırlıyorum bu yüzden. Örnek olarak, göğüslerimden utancımdan okul öncesinde denize tişörtsüz girmem imkansız ve annem bana bir gün plajda bana ''bak mert kardeşin çıkartmış tişörtünü denize giriyor, hadi sen de çıkart denize gir'' (ben denize girmek istiyor, ama göğüslerimden utancıma üstümdekiyle girmek istiyordum) gibi sözler söylemişti, Mert'i örnek almamı istiyordu ve sonunda bana sinirlenip beni fena şekilde dövmüştü. İlk okul çağlarımda ise bu utangaçlığımı yenmek adına büyük adım attım  altı - yedi  yaşlarımda tişörtümü çıkarttım ama bu sefer kollarımla göğüslerimi gizlemeye çalışıyordum.  Annem beni kız gibi davramam yüzünden çok yıprattı,  ondan çok korkardım. Özellikle de annemin beni doktora götürdükten sonra doktorun benim için aynı yatakta halamla yatmamın sakıncalı olduğu ve halamla ilişkimin kesilmesi gerektiğiydi. Eş cinselliğe neden olarak gösterilen haladan beni korkunç acılarla ve uzun sürede halamlam'dan beni ayırma isteği oldu, yan yana bile durmamızı istememe hali söz konusuydu çünkü annemin beni halamın kız gibi yetiştirdiğini düşünüyordu. Şimdi ise hiç bir şekilde karışmıyor, içinin rahat olduğunu biliyorum, benden bir evlat olarak memnun olduğunu bildiriyor, benim için hacı hocaya gidiyor.

Babamsa çok küçük yaşlarımda beni çok sevdiğini hatırlıyorum. Ben sevgi duyduğumu değil ama belki sevgi gösterisi olarak söyleyebileceğim bana merdivenlerden seslenerek benim de onun sesini duyarak coşkuyla koşuşum aklıma geliyor üç - dört yaşlarında olmalıydım. Özellikle babamın benden nefret etmesi beş -altı yaş olup on yedi yaşıma dek sürdü. benden rahatsızlık duyduğunu düşünüyordum ben de ondan nefret edip, rahatsız oluyordum bana yaptıkları; beni sürekli başkalarıyla kıyaslayarak beni aşağılaması, bana ''evde oturma az da dışarı çık, hep sesin evde çıkmasın biraz da dışarı da çıksın, git direğin orada dikil bütün mahallenin gençleri dikiliyor git sen de dikil ne evde oturuyorsun sabahtan akşama kadar ev bekçisi gibi, şu adama bak ya görmek bile istemiyorum.'' bu cümleler babamın bana önceden sıkça söylediği kalıp cümleler. Bana sürekli yiyecek gibi bakardı ve bana bak işte şu olmazsa bu olmazsa sana ense yaparım diyordu bana, on üç, on dört, on beş ,on altı yaşlarımda ensemden tutardı hooop kapıyı açıp dışarıya fırlatırdı adeta o bundan eğlenmiyordu ama çok tatmin oluyordu doğrusu ben ise çok sinirleniyordum elimde olsa bir kaşık suda boğacağım ama ben yine de elimden geleni yapıyor vurmak hariç hakaret ediyordum. Bana bir baba olarak yardımı olmadı, bana çok yakın bir zamanda anlamsız bir şeyden çok büyük sorun çıkartan kendisi ve yine tam sorun olan kendisi olarak çıkan tartışmada bana ''benim getirdiklerimi yeme bilmem ne ye iç'' gibi cümleler kurdu. beni mezhelenme huyu vardır bana özellikle sinir olduğunda bazı feminemsi seslerimi kendisi çirkin bir ucubeye dönerek yapıyor ve ben acı çekip, bir ölçüde üzülüyorum.

Terapide anlatmaya çalıştığım cinsel tatmini daha iyi duymak için zihnimde oluşturduğum profilleri burada da anlatmaya çalışacağım.

Mastürbasyon yaparken daha yoğun haz almak için yaptığım bu iki profillerin ortaya çıkış ve ne zamanları hangi aralarda ne kadar süre, neden çıkıyor onları bilmiyorum. Ben bedensel olarak erkeğim, bir penis mevcut bu mevcut penise yakışan, zihnimde oluşturduğum bir erkek adam bedenimi ele geçiriyor yani benim bedenim Çetin oluyor, Caner ise dişi olup dişi cinsel organıyla Çetin'le birlikte sex yapıyor ve en soyut olanı aktif Çetin, cinsiyetsiz Caner'de yaşam buluyor rolü üstleniyor ve Caner'nin vajeninden haz alan Çetin çıkıyor ortaya ama Çetin i zihninde oluşturan ve Çetin üzerinden haz alan yine Caner. ikincisi ise roller değişiyor ve Caner kendisi olarak olmayan vajeni üzerinden penisten haz almaya çalışarak cinsel doyuma ulaşmaya çalışıyor. Ben Çetin'i düşündüğümde Çetin olarak haz alıyorum nasıl alıyorum Caner'le vajinal sex yaparak alıyorum ama Çetin i düşündüğümde ben kendimi becermiş olmuyorum yani bütünüyle ben artık başka bir erkek oldum mevcut bütün takımlar yerinde ben aktif olarak ben olan karşımdaki olmuyorum yine aklım Caner de yani Çetin beden Caner den haz alıyor ama ben bütünüyle tüm benliğimle ya da oluşturduğum bir erkek modeli mevcut değil sadece Çetin haz alıyor normal bir şekilde yanş Çetin in arkasına gizlenmiş kendinden haz alan biri yok. mevcut penisim olduğu için ben bunu düşünmek zorunda kalıyorum diye düşünüyorum.

Haz almak için yaptığım 1. profilim, bir erkeği zihnimde canlandırarak benim bedenim onun oluyor, ve Caner'le sex yaparken ki hazzı duymaya çalışıyor ve ben Çetin oluyorum. Caner de bu şekilde bir başka erkek üzerinden daha iyi şekilde belki tatmin oluyor. Çünkü Caner'in bir penisi olduğu halde ve belki kadın ruhuna sahip olduğu için erkekliği olmadığı için kabullenemiyor bir dişiyi düşünmek ve ya aktif rolü üstlenmiş bir erkek olarak, bir erkek olarak cinsel ilişkiye giremediği için de haz da alamıyor.

İkinci profil ise, zihinde canlanan Caner'in bir erkekle vajinal sex yaparak haz alıyor. bu ikincisinin bu denli az olmasının sebebi bir vajenin olmamayışı olabilir. İnsan olan Caner'de erkek bedeni mevcut ama o bedene oturan bir erkek olmadığı için, ancak bir başka erkek ruhu bedene verilmeye çalışılıyor ve yalnızca Caner'le birlikte olması hayal ediliyor, başka bir dişi asla.

Hüseyin bey, yukarıdaki Yazdıklarımdan veya benden yeni öğrenmek istediklerinizi bana sorabilirsiniz, cevaplarım?

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Anneme benim küçüklüğümde nasıl bir çocuk olduğumu ve neler yaptığımı sorduğum cevaplarım yazılı.

 

Ø  2.5 - 3 yaşlarımda aşırı hırçınlık, hiperaktiflik.

 

Ø  Bir şeyi kendimi hırpalarcasına çok istemek. Kırmak (sapkıntılık olabilir)

 

Ø  Annem kardeşime hamile olduğu için beni ben bir yaşımda iken sütten, memeye solucan koymak, salça sürmek, kara sürmek vb şeyler yapmışlar ve ben artık meme tüm bunlardan temiz olsa da ememiyormuşum. Beni bisküviyle avutmuşlar her gece ağlıyormuşum bu yüzden, beni hırçınlaştırmış.

 

Ø  2.5 – 3 yaş civarımda iken annemin feminenliğimi görüyor.

 

Ø  Ateşten ve dumanı izlemek hoşuma gidiyor 4 yaşlarımda iken. Sobaya gizlice ev eşyalarına atıp sonrada dışarı çıkıp dumanı izlemek, daha da küçük yaşlarım da külle soba külüyle oynamak. Ateş ve duman’a karşı duyulan ilgi hala devam ediyor.

Ø  Bir şeyi söküp sonra tekrar takıp çıkartmaya çalışmak.

 

Ø  Halayla çok geziliyor, Halanın gittiği komşunun evindeki iki kız çocuklarından bebeklere alışılıyor ilgi duyuluyor, oyuncak bebeklerin ince dişimin geçtiği yerler kemiriliyor, sonra ben de isteyip ağladığım için bana da alınıyorlar. Arada arabalarla da oynanıyor, fanteziler kurarak, bebeklerle de fanteziler zihnimde senaryolar yazarak oyunlar oynuyordum örnek bebek güzel bir hanım o hanım da ben oluyorum, arabayla ise daha çok sevgilimle trafik kazası geçiriyordum. J

 

 

Ø  Pipi öpülüyor, seviliyor ağza alınıyor hemen hemen her aile üyesinden! Ve benim bundan hoşlanışım, diğer erkek kardeşlerime de yapıldı bu. J

 

Ø  Ben üç yaşında iken halayla birlikte gezilmeye başlanıyor.

 

Ø  Dört yaşlarımda yabancılardan çekinliyor, utanılıyor, hiç konuşulmuyor ya da kem küm ediliyor.

 

Ø  Halasız durulmuyor, halayla birlikte olmak bazı evlerine gittiğimiz kişiler rahatsızlık duyup bana bunu nefretle yansıyorlar.

Ø  Küçük yaşlarda kibarlık, ‘’ay!’’ deniliyor.

 

Ø  Ben 4 – 5 yaşlarımda havluyla saç yaparken Annem görüyor. Annem ‘’karıların içinde geze geze’’ öyle yapıyordun diyor bana.

 

Ø  Aşırı hırçınlık, bağlılık, sinirden anneyi dövme, aşırı hırçınca ağlamalı sinir krizi geçiliyor zaman zaman, zapt edilemiyorum. Çoğunlukla hala yüzünden oluyor.

Ø  Feminen ve hırçınlığım yüzünden doktora götürülüyorum çapaya sev ediliyorum. Doktorlar, tüm bunların yetiştirmekten kaynaklandığını söylüyor, ailenin benimle haladan daha yakın olunması isteniyor, haladan bağlantının kesilmesi samimi olunmaması gerektiğini söylüyorlar. 9 - 10 yaşlarımda iken Annemin beni halamın yatağından ayırıyor ve hala intihar ediyor, Anne halayı sırtlanıp araca aldırıyor,  hastaneye götürüyor polis vs. Bunun benim üzerimde çok olumsuz etkisi oldu kendimi suçlu hissetmiyordum ama ailevik bir travmaydı.

Ø  Halamla zamanla arkadaş olduk. Küçük yaşlarımda kendisine Anne, Anneme ise abla diyormuşum.

 

Ø  Resim çizmeyi çok sevdiğimi söylüyor Annem. Genelde gelin ve damat özelliklede gelin resimleri çizerdim, bazen de doğa resimleri yapardım.

 

Ø  Annem, ‘’cihat niye olmuyor?’’.

Terapiyle ilgili olarak, cinsel kimliğim ne olursa olsun normal bir insan olarak yaşayabilmek için içime kapanıklığımın giderilmesi, hemen hemen her şeyi kötü olarak algılıyabilmem ve karar verme zorluğu ve altında yatan sebeplerin giderilmesi gerektiği konusunda söylediklerinize katılıyorum. Böylece cinsel kimliğim ve hangi seksüel duygu içinde olmam gibi seçenekli karar verme sürecini yaşamamayı umuyorum. Tek kafam da soru işareti tam olarak ne yaparak ve düşünmeye çalışarak bunların üstesinden gelmem.

 

İnsanlarla labuali olmak, konuşmak, çoğu zaman sanki bende olmaması gereken bir şey yapıyormuşum hissine kapılıyorum.  Arkadaşça konuşmayı bir kabahat olarak görüyorum. Sanki değerimi yitiriyormuşum hissine kapılıyorum, bunların yanın da cinsel kimlik karışıklığımdan da utanıyorum, yargılanacağım ya da benden yararlanmak isteyecek, kötü düşünecek diyerekten.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Terapide konuştuklarımızın özetleri: Asıl konu randevu talebinde bulunmamamın paramın olmamayışından dolayı benim sizi arayıp borçlu olarak terapi görmeyi teklif etmememden, istesem de bunun benim için bencillik olarak algılayışım ve karmaşık olumsuz duygular içinde oluşumdan açıldı konu. Açılarak benim ben hariç bir şekilde her şeyi iyi edebilme ve bunun yanı sıra kendimi suçlu, kötü, bencil görmem. Kendimdeki benim farkında olmadığım iyi olan özellikleri terapide yeterince görerek, belirli ölçüde hissederek bunları benim anlamamın yanında idrak etmeye çalıştım. Bunun için ödevi yerine getirdim. Ödev tabi zor oldu ama çok zor olmadı hala etrafta yardımcı olabileceğim birilerini arıyorum.

Bencillikle ilgili olarak: Teklif götürmek bir Bencillik, insanlardan bir şey istemek bencillik yardım istemek bile bencillik asında ben de biliyorum bencilliğin özününün bunların oluşturmadığını ama bende açığa çıkan duygu ve burada benciliği bildiğime göre duyguların oluşturduğu düşünceler bunlar.

Örnek vermek istiyorum: Ben işten 422tl maaş alıyordum, okul müdürü miktarı görerek hesabın yanlış olduğunu belirterek, çalıştığım otele 532tl aylık verilmesiyle ilgili dilekçe götürmeme yardımcı oldu. Aybaşında paramı alırken de muhasebe ücretle ilgili bana biz aslında bu tür şeyler yapmıyoruz dedi, ben de bunun haksızlık olduğunu ve diğer personellerden daha az çalışıyor olmadığımı söyledim gergindim de. Konuşmanın sonunda kendimi o kadar kötü o kadar mahcup, haksız olduğumu hissederek, haksız olduğumu düşünmüyorum düşünmek de istemiyordum kendimi yatıştırmak için bu konu hakkında olumlu düşünmeye çalışıyordum, alışık olduğum duygular içerisindeydim.

Toplum içindeki rolümün ne olduğunu, ne olacağını nasıl hem daha rahat olup, daha kendimce ve insanların bana farklı bakmamaları için ne yapmalıyım bilemiyorum. İnsanlar içerisinde sesimin çıkmamayışı, benim orada tam olarak onların insanların içinde olamayışın en büyük nedenlerinden biri olarak düşünüyorum ve en baştan beri sürekli dışlanarak, eleştirilerek,  küçümsenerek, garipsenen vb. biri olduğum için bu duruma düştüğümü sanıyorum.



Hüseyin bey, çarşamba günü terapiye gelmek benim için daha iyi olacak.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Anladığım kadarıyla egom, başkalarının benden memnun olmasıyla ve o büyük hep en iyi, iyi olmak,  güzel olma, başarılı olma vs. gibi duygulara neden olan egoistliğim kendine göre insanlardan gelecek olumlu tepkilerle, beklentilerle besleniyor ve ben belki ancak o şekilde yaşayabiliyorum. Kendi asıl benliğimin ihtiyaçlarını, özelini ve beni aslında belki ben yapan değerlerimin farkına varmayarak, ortaya çıkarmayarak, duyumsamayarak, korkarak, çekinerek  normal insanlarda olması gereken şekilde açığa çıkmayanan bendeki ego ters bir şekilde asıl önce ben demeden önce karışadaki kişeye önce sen diyerek ve bazen rol oynayarak beslenme ihtiyacı duyuyor.

Kadın düşünüyorum ama, düşünemiyorum da, düşündüğümde ise hiç bir şey hissetmiyorum...

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle