Gönderen Konu: Eşcinsellik Hastalık mıdır?  (Okunma sayısı 3968 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Eşcinsellik Hastalık mıdır?
« : 08 Ağustos 2012, 01:32:02 ös »
Hüseyin Bey Merhaba,
internet ortamında yaptığım araştırmalar sonucunda endişe ettiğim konu üzerinde en iyiyardımı sizden alabileceğimi farkettim. Yeğenim 18 yaşında ve eşçinsel olduğunudüşünyor. bunun kendi tercihi olmadığını aslında bunu istemediğini ama bu şekilde vücudunun tepkiler verdiğini. konuşmalarımızda yetiştiriliş tarzında yanlış bir bilgiye sahip olabilirim ama çocukların cinsel tercihlerini yaptıgı 2 - 5 aralığında bu şekilde herhangi bir yönlendirme yada bu şekilde yetişmediğini ve herhangi bir tramvada yaşamadığı için bunların bu seçimine sebep olmadığını bunların onu yönlendirmediğini söyledim. Bu saatten sonra ki seçiminin kendine ait olduğunu ama davranışlarından ve tutumundan onda böyle birşey olduğunu düşünmediğimi yaşadığı boşluktan sebep kendine bunu inandırdığını söyledim. hata yapmış olabilirim ve bu hatanın daha sonra daha büyük yalnızlıklara ve yoksunluklara onda sebep olmasını istemiyorum. dediğine göre bir ilişkisinin olduğu karşı cinsle öpüşmeden ileri bir durum yaşamadığını anlattı. hayatının hiçbir zamanında bunu kimseye açıklayamayacağını ve bunun üzüntüsünüde yaşıyor. Bu durumdan sizinle kurtulacağına inanıyorum. Sizinle nasıl görüşebiliriz bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden çok çok çok teşekkürler

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellik Hastalık mıdır?
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2012, 01:32:51 ös »
merhaba hocam, ben bir eşcnslm malesef yıllardır bunun acısını çekiyorum küçükken kolaydı heşşey, şimdi yaşım gittikçe ilerliyor ve evleme baskıları luyor ne yapacağımı bilmiyorum psikolojik durumum çok kötü bana yardım etmenizi istiyorum tedavi neyse ben gelmeye tedavi olmaya hazırım lütfen yardımcı olun artık intiharı düşünecek bir seviyedeyim .

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellik Hastalık mıdır?
« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2012, 01:44:17 ös »
Merhaba,
ismim Metin  Işık 1997 dogumluyum istanbulda yasiyorum. Soylemeye cekindigim bir rahtsizligim var yani saglik orgutune gore bir tercih olarak gorulse bile ben tedavi edilmesi gereken bir rahatsizlik olarak goruyorum. Evet sanirim anladiniz ben bir escinselim, bu kucuklukten beri hissettigim bir duygu kendimi tamamen bir erkek olarak goruyorum normal gunluk hayatimda belli etmiyorum ama cinsellige deldiginde icimde kadinsi duygular bulunmakta. Ailem,arkadaslarim kimse bilmiyor kimseye soyleyemiyorum fakat artik yasim ilerliyor ve kurtulmak istiyorum. Yardim edebilirim diyorsaniz lutfen geri donun.
 
Saygilarimla

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellik Hastalık mıdır?
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2012, 01:45:26 ös »

ben 23 yasinnda bir gayim ailem gay oldugumu anladi ama inkar
asamasindaym simdilik onlar kirmamak iicn inkar ediyorum bana
inanmiyorlar ama hem kendi yasam sagligim icin hemde onlari dusundugum
icin benim biraz kibar nazik ince ruhlu biri oldugumu oyle biri
olmadigimi onlara soyleyebilicekbir psikologa oglunuz boyle degildir
diyebilicek birine ihtiyacim var hocam bana yardim edebilirmisiniz
simdiden tesekkurler

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4097
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eşcinsellik Hastalık mıdır?
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2012, 07:57:03 ös »
Ahmet Güven Evet. Psikolojik sorunlardan kaynaklanır. Baba faktörü büyük rol oynar. Eşcinsellerin babası ya kendinden nefret ettirecek kadar çok otoriterdir, ya aksine siliktir, ya da eşcinsel bişey çocukken babasıyla çok vakit geçirememiştir. Rol model bir erkek değil, kadındır. Bu nedenlerden bir tanesi. 5-6 tane hikaye vardır, eşcinsellerin hepsinin hayat hikayesi bu 5-6 başlığın içindedir. Yani eşcinselliğin gelişim sürecinden bahsediyorum. Kendimden biliyorum.

En önemlisi "böyle hissediyorsan böyle yaşayacaksın" baskısından nefret ediyorum. Eşcinsellik özgürlükmüş, kurtulmaya çalışırsan eşcinsel düşmanıymışsın.. Nefsin kölesi olmanın adını özgürlük koydular. Onlar ne halt yerse yesin de, benim terapi görme özgürlüğümü engellemeye kimsenin hakkı yok. Özgürlüğümü kullanarak terapi görüyorum.

Ahmet Güven Ben kendimi biyolojik olarak tam bir erkek gibi hissediyorum ama cinsel anlamda erkeklere ilgi duyuyorum. O gruptanım yani. Ve bundan ciddi derecede rahatsızım. Yazıya kesinlikle katılıyorum. Eşcinsel eğilimi olan ve terapi gören birisi olarak eşcinsel derneklerinin "böyle hissediyorsan böyle yaşayacaksın" baskısından ciddi derecede rahatsızım. Bununla beraber dindarların konuyla alakasız olup meydanı onlara bırakmasından da rahatsızım. Eşcinsellik konusunda "günahtır, ahlaksızlıktır, çarpıklıktır"dan başka birşey söylemiyorlar. Bu konuya vakıf değilken bu yüzden "eşcinsellik lanetlidir, bunun çözümü olmadığna göre ben de lanetliyim" dediğim, intiharı düşündüğüm zamanlar çok olmuştu.
Iki gündür yazdığınız yazılardan çok mutlu oldum. Yazdıklarınız şu anda zaten bildiğim şeyler ama toplumun bilinçlenmesi açısından çok önemli. Devamı gelmeli, bunlar daha yüksek sesle söylenmeli. Çünkü toplum bu konuda çok cahil. Ve çünkü meydan eşcinsel derneklerine kalmış durumda.

Mert Huzur kendi isteğiyle eşcinsel olmayan binlerce mağdur var ülekimizde.işte bende onlardan biriyim.bu konuyu gündeme getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.. neler yaşadığımızı ne ızdıraplar çektiğimizi bizden başka kimse bilemez.bizim durumumuzda olmayanlar için yorum yapması çok ama çok kolaydır ancak empati kurup anlamaya çalışmak ise çok zordur..kendi iradeniz dışında bir anda kendinizi değerlerinizle asla örtüşmeyen bir pozisyonda toplumun en aşağılık sınıfında buluyorsunuz..ancak her şeye rağmen değişmek asıl kimliğimize biyolojik cinsiyetimize kavuşmak için mücadele ediyoruz ve en sonunda başarılı olacağımıza inanıyoruz..

Mert Huzur eşcinsellik son yıllarda bir toplum mühendisliğine dönüştürüldü...bilim ancak dogmalardan ön yargılardan genel kabullerden uzak kalarak gelişebilir..eşcinsellik konusu ise bir dogma haline getirilerek bilimsel olarak araştırılması engelleniyor...bilim şüphe etmektir ancak eşcinsellikten şüphe edenler araştırma yapanlar adeta nazi muamelesi görüyor..tüm baskılara rağmen eşcinsellik en derine inilerek araştırılmalı analiz edilmelidir..
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2012, 08:00:00 ös Gönderen: psikolog »