Gönderen Konu: % 100 EŞCİNSELLİK TEDAVİSİ / EŞCİNSELLİK TERAPİSİ ve TEPKİLER  (Okunma sayısı 5849 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Sayın Kaçın,

Üyesi olduğum bir gruba yazdığınız "Eşcinsellik; özgür bir tercihin değil, genellikle çocuklukta yaşanan travmaların ve (anne-baba) ihmallerin bir sonucu gelişen bir durumdur. Eşcinsellikten kurtulmak isteyenlere tedavi imkanısağlamamak, gerçekte eşcinselleri küçük düşüren ve ahlaki olmayan bir tutumdur." şeklindeki cümleleri görünce size yazmadan edemedim. Sayın Kaçın eşcinsellik ne bir tercihtir ne de hastalıktır. Asıl eşcinselliği kurtulunması gereken bir hastalık veya durum gibi görmek ve onlara eşcinsellikten kurtulmaları için tedavi sunmaya kalkmak onları küçük düşüren ve etik olmayan bir tutumu yansıtır. Anlaşılan o ki eşcinselliğe halen Freud'un penceresinden bakıyorsunuz ve mevcut güncel literatürden bihabersiniz. Bu düşüncelerinizi bir eşcinsel derneği ile paylaşırsanız ne demek istediğimi çok açık bir biçimde anlarsınız. Lütfen yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyiniz. Bu yaptığınızın meslek etiğiyle bağdaşmadığını siz de biliyorsunuz sanırım. Saygılarımla...

Baki Duy

Not: Bu satırları bu konuda araştırma yapmış bir psikolojik danışman kimliğimle yazdığımı belirtmek isterim.

Sayın Duy,

Eşcinsel eğilimler hissedip, bunu benliğine, değer yargılarına, sosyal konumuna ters bulan ve bu yüzden acı çeken bir insana, eşcinsellik bir rahatsızlık değildir, doğal bir yönelimdir ya da tercihtir, ayrıca bu diğer eşcinsellere karşı ayrımcılık olur. Bu yüzden seni tedavi edemem diyen bir psikolog-psikiyatristin etik durumu ne olacaktır?

http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=638.0 tıklayınız

« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2012, 02:08:06 ös Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o&feature=related  tıklayınız


http://www.youtube.com/watch?v=tYzUWd-BFag&feature=related tıklayınız


26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Sayın Kaçın, gerçekten sizden kaçılamıyor. Öncelikle izinle kişisel olarak paylaştığım ve olumsuz eleştiri içeren yazımı grupla paylaşma cesareti gösterdiğiniz için sizi kutlarım. Ama bu cesaretiniz benim kişisel tercihlerime müdahale etmek anlamına da gelmekte. Ben düşüncelerimi sizinle paylaştım. Eğer grupla paylaşmak isteseydim- ki eşcinsellikten kurtulmakla ilgili aynı mesajı görünce bu kaçınılmaz hale gelmişti zaten- bunu kendim yapabilecek yetiye ve inisiyatife sahibim. Olumsuz eleştiriler içerdiği ve grupta sizinle herhangi bir gereksiz tartışmaya yol açmamak adına düşüncelerimi şahsınızla paylaştım. Lütfen başkalarının hakkında riayet ediniz. Öyle anlaşılıyor ki size gönderdiğim mesajın herhangi bir etkisi olmamış gerek ki halen mevcut literatüre aykırı görüşlerinizi fütursuzca paylaşmaya devam ediyorsunuz. Daha literatür tam olarak eşcinselliğin etiyolojisi hakkında kesin bir karara varamamışken siz nasıl kalkıp da çok emin bir şekilde çevresel etmelerle açıklıyorsunuz anlayabilmiş değilim. Şayet eşcinselliğin etiyolojisine dair bilimsel olarak sağlam çalışmanız varsa, lütfen bizlerle paylaşın. Öyle görünüyor ki cinsel kimlik karmaşası ile eşcinselliği fena halde karıştırmaktasınız. Ayrıca şunu da merak ediyorum; size gelen ve eşcinsellikten kurtulmak istediğini söyleyen bir danışana dair nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz? Eşcinsellik ne tercih edilen ne de sonradan sahip olunan bir şeydir: ya eşcinselsinizdir ya da değilsinizdir. Eğer kişi gerçek anlamda eşcinsel ise, yani bir cinsel kimlik karmaşası yaşamıyorsa, kişi eşcinsel olmaktan kurtarmak, kişinin içinden cini, şeytanı çıkartmaya çalışmakla aynı şeydir. Yani kurtulunması veya dışarı çıkartılması gereken değil bir şey yoktur aslında. Bazen danışanın salt yaşadığı ailevi, toplumsal baskıdan, olası cezalandırmadan dolayı eşcinsel olmaktan kurtulmak isteyebileceği aklınıza hiç gelmiyor mu?
Galiba bu konuda ne yapılması gerektiği aşikar oldu. Yok halen anlaşılmadıysa, anlamayanlar bir zahmet mevcut literatüre bakıversinler veya bir eşcinsellerle ilgili dernekle iletişime geçsin.
Biliyorum çok uzun oldu, ama son bir not daha. Sayın Kaçın, bu gruba nasıl girdiniz bilmiyorum, ama bu grubun oluşturulması amacıyla hiç bir şekilde uyuşmayan mesajlarınızla acaba neyi amaçlamaktasınız? Lütfen genç beyinler aydınlatmak demeyin, çünkü tam da aksini yapmaktasınız. Benim aklıma bir şey geliyor, ama düşüncesi bile yeterince rahatsız edici: amacınız grup yoluyla kendinize yeni MÜŞTERİ bulmak olabilir mi?
Sizin için epey zaman harcadım, umarım değer.
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2012, 05:48:42 ös Gönderen: psikolog »