İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Lifetime

Sayfa: [1]
1
Bir film örneği ile başlayalım.







https://www.netflix.com/tr/title/81040370


Bu netflix varya hep aile düzenini bozan yayınlar yapıyor ;D

Ben bir LGBT aktivisti olmayan bir bireyim. Kimseyi kurtacak biri değilim. Sadece bu süreçte birşeyler aktarmak ve sizle mücadele etmek beni mutlu ettiğinden bu sürecin peşindeyim.

Aşağıda terapi sürecinden ayrılana kadar ki git gel  süreçte benim hayattaki hikayemi anlatan yazılarım. Bir noktada yukarıdaki filmdeki kişilerle ortak noktam olduğunu düşünüyorum.
 Siyasal İslamcılar = Din tüccarları = Hüseyin Kaçın  = değildir İSLAM 

https://escinselterapi.net/forum/index.php?topic=1936.0

2
Beyhan Budak'ın kitabından bir bölüm bir erkek olarak şu kızın yaşadığı problemleri hayatım boyunca yaşadım bazı farklılıklar olsada ana konu aynı
Teşekkürler Hüseyin hoca beni bu Drama mıknatısın'dan kurtardığın için

Drama Miknatısı


Bazı zehirli insanların hayatında, kendilerine göre her daim kötü giden ilişkiler, kötü iş şartları ve zor insanlar, bolca hüzün keder vardır.  Onlarla ilk karşılaştığın zaman, anlattıklarını ilgiyle dinlersin, belki de bütün kalbinle üzülürsün, neler yaşamış diye.  Şefkat göstermek istersin, dinlersin, yardımcı olmaya calısırsın, öneriler verirsin.  Hatta bu kadar basit görünen şeyleri nasıl oluyor da  çözemiyor diye bazen şaşırırsın.  Uzmanı olduğun ya da çok fazla deneyimli olduğun konuda öneriler verirsin karşı tarafa  Ama aradan zaman geçtikçe ve siz her buluştuğunuzda  çok basit problemlerin bile çözülmediğini ancak karşı tarafın ilk seferdeki gibi durmadan sana dert yandığını fark edersin.  Ve her konuşmada durmadan dertlerden bahseden bir insanı dinlemek sizi hem çaresiz hissettirir hem de ruhen yorar.  Bir süre sonra sen, karşı tarafın amacının dertlerini çözmek olmadığını anlarsın.  Amaç sadece anlatmak ve o anlık bir boşalım yapmaktır.  Anlatan şahıs, kısmi bir rahatlama elde eder ve sonra yine aynı hayatı sürdürür.  Bu konuyla ilgili bir vaka anlatmak istiyorum.

  Aslı, ailesinden uzakta üniversitede okuyan bir öğrenciydi bana geldiğinde.  Aslı ile konuştuğumda okulunda başarılı, sosyal yardım sahibi, sosyal yönden iyi birisi olduğunu öğrendim.  Aslı'nın bana başvurma sebebi ailesiyle yaşadığı problemlerdi.  Aslı kendini bildiğinden bu yana, anne ve babası çok sık tartışıyorlardı.  Hatta mutlu bir çocukluk geçirmemişti.Baba, eviyle çok ilgilenmeyen, alkol problemi olan ve parayı yönetemeyen birisi, anne ise devamlı babasının arkasını toplayan ancak bu durumdan çok şikâyetçi olan bir kadındı.  Annenin kendisi de çalışmasına rağmen, babanın borçları yüzünden hep maddi sıkıntı içinde olmuşlardı.  Anne hep babadan şikayetçi, baba ise yıllardır değişmemiş ve bundan dolayı çok sık kavga ediyorlardı.  Anne her firsatını bulduğunda, Aslı ile ilgili babasını konuşuyor, ondan şikâyet ediyordu, üstelik bu şikâyet hali Aslı için çok erken yaşta başlamıştı.  Aslı ergenlik çağına geldiginde anne babasının ilişkisine dair her şeyi biliyordu ve babasından nefret ediyordu.  Hatta annesinin birkaç kez babasıyla olan cinsel hayatindan bahsettiğini dahi hatırlıyordu. Aslı yetişkinliğe ilerledikçe Annesine bu kadar sıkıntıda olduğu bir ilişkiyi devam ettirmeye önerisi sunmaya başlamıştı.  Annesi birkaç kez girişimde bulunsa da en sonunda kendi kararıyla Aslı için vazgeçtiğini söylemişti.  Bu da Aslı'ya kendisini daha kötü hissettirmişti Beraber yaşarken annesinin şikâyetlerinden cok bunaldığını, bundan sonra bazen okuldan eve gelmek istemediğini hatırlıyordu.  Ankarada bir üniversitenin tercih ettiğini.  Ama annesi hala her akşam arayıp hakkında yaklaşık bir saat boyunca babasından şikâyet etmeye devam etmişti.  Aslı annesine boşanmasını söylemesine rağmen, annesi sadece anlatıyor, anlatıyor ve anlatıyordu, çözüme yönelik hiçbir adım atmıyordu.  Aslı artık annesinin telefonlarını açmak istemediğini, bunun için kötü bir evlatmış gibi hissettirdiğini söylüyordu.Eminim senin hayatında da.  bu kadar yakından olmasada Aslı'nın annesi gibi insanlar olmuştur.Aslı' nın annesi üzerinden baktığımız zaman, kendi ilişkisinin dinamikleri konusunda ciddi sikıntılar yaşıyordu ama eyleme geçme noktasinda maddi imkanları olmasına rağmen psikolojik olarak engelleri vardı.  Belki de ilişkiden şikâyetçi olsa bile ilişkinin söylemediği ama iyi gelen taraflarından dolayı kalmak ona daha avantajlı geliyordu. Ama şikâyet ederek ve söylenerek karşı tarafa ne dar zarar verdiğinin farkında olmuyor böyle insanlar.  Eğer karşındaki insanın dramı mıknatısı olduğunu düşünüyorsan, kendini onun çöpünü boşaltma alanı olmaktan kurtarmalısın.  Sen cözüm için yardım ettiğini zannedersin ama her sefer aynı sorunla karşılaşınca yorulmaya başlarsın.  Aslı, annesine artık babasıyla ilgili görüşmek istemediğini ifade etti.  İlk başta annesi çok tepkili karşılasa da eskiye oranla şu anda daha az bu konuyu konuşuyorlar.  Aslı'nın annesi babasının konusunu açtığı zaman konuyu toparlayıp, konuşmaya son veriyor.

3
 ;)Hüseyin hoca ile ilk tanışmam 2016 yılı oldu galiba 1 kere görüştüm. O zaman kapalı kutuydum çözülmem zordu hemen sonrasında başıma bir talihsizlik geldi. ve O olaydan sonra kafamda kurdum bu adam bu işi kullanıyor  dedim. Dedim ama bir yandanda sonraki gidişine kadar forumu ara ara takip ettim Hep bir ümit ümitsizlik arasında gidip geldim. Uzun bir süre uzak kaldım. Bazı korkularım ( obsesyonlarım) da vardı. Ve bir talihsizlik daha yaşadım. Hayat beni  resmen tokatlıyordu. Ve bir youtuberdan esinlenerek 2020 için hedefler koydum kendime bunlardan biri psikologla  görüşmekti.
( Ara not :  Kimse LGBT bireylerine niye bu şekildesiniz deme hakkı olmadığı gibi onlarda aynı şekilde niye böyle birşeye yöneliyorsun?  bu sizin doğal haliniz diyemez !)
Evet hayatta mutlu bir yuvam olsun istiyorum. Bana göre bu eşcinselikle  sağlanamaz ( hikayeler dinlemek istemiyorum)
Psikologlar size söylüyorum bu işi niye kabul ettirme  gayretin içerisindesiniz . İnsanların umutlarını tüketmeyin
İnanıyorsanız herşeyi gerçekleştirebilirsiniz.
Ve bir youtuber' ın tavsiyesi ile oluşturduğum 2020 hedeflerimin bir tanesi olan piskoloğa gitmek olayını icraate koydum.Hayatta benim artık kaybedecek hiçbir şeyim yok diyerek  gittim.
Evet klasik mavi kapı ile karşı karşıyayız kapının karşısında gençler muhabbet ediyor ben aradım kapıyı açtı içerde biri olduğunu söyledi istersen kapıdaki arkadaşlarla konuş dedi bizden onlarda dedi. 2016 daki ben olsam "ne gerek var şurda içerde tek oturayım" derdim.Yanlarına gidip muhabbet ettim.( Neyse dışardaki güzel arkadaşlara selamlar )
İçeri girdiğimde ses kaydı almadığım  ve çok unutkan olduğum için çok eksik olacak ama tanışma faslıydı ilki genelde öyle olur zaten
Evet  27 yaşında bir bireyim kalabalık bir aile yapımız mevcut  çok kardeşiz peder vermişler lokmayı sen bizim soyu devam ettir demişler inanır mısınız ben adamın hiç çalıştığını hatırlamıyorum. Hayatta onu seven tek bir insan var o da lanet olası annesi, öyle bir yetiştirmiş ki oğlunu insanlık hiç öğretmemiş .Bu adamla mantık çerçevesinde tartışılmıyor. Hayatta başıma gelen travmalardan bazılarının  asıl sebebi ebeveynlerim onlar bana ne kattı bu hayatta saflık ve ezilmekten başka hiçbir şey ...
Ben bu babaya sevgiyi duymuyorum artık saygıda duymuyorum ve kendisi ile konuşmamaya başladım ve psikolog bana şuana kadar hayatında aldığın en doğru karar bu dedi O zaman yanlış yapıyor deseydi herhalde diplomasını eline dürer verir miydim bilemiyorum. Neyse benim hayatımda küçükken 18 yaşa kadar yani yakın arkadaşlarla yaşadığım  elleşme ve sürtüşmeler haricinde bir birlikteliğim olmadı  Sonrasında internet bataklığına daldım porno izlerdim enson ki travmadan sonra periscopte kişilerle yüz hariç cinsel yönden birbirimizi tatmin ediyorduk. Gitmeseydim psikoloğa belki şuan biri ile bir yataktaydım. (Kendmi genelde ap olarak tanımlardım yada azda olsa aktif  kendime tamamen pasif olmayı yediremiyordum ve o karakterlere karşı içimde ısınmıyordu) Ne kadarda  boşa zaman harcadım birşeyler izliyordum anlık mutlu oluyordum  sonrası hep pişmanlık
Neyse bunları anlattım Hüseyin hocanın bana söylediği  tam olarak sende güçlü bir eşcinsel kimliği oluşmamış. Periscopta da  bence aradığım bende olmayan güçlü bir yapı idi ( Genelde bulamazdım acaba neden). sadece kendimi bir an önce tatmin edeyim yeter dedim yani  mutlu olmayarak bile bu ( güçsüz karakterlerle ) gereksiz olayı sürdürüyordum.
Neyse Hüseyin Hoca'dan hatırladığım bir söz bir erkek bir erkeğin s.... g,... görmemeli  dini manada değil tabiki..
Kısacası değişime inananlar başarıya giden yolu yarılamıştır.

Aile yapıma tekrar gelirsek çok bozuk ben hayatımda kavgasız bir gün hatırlamıyorum. Lanet olası ailemle yaşıyorum. Mesleğimi yapamamkla birlikte bir şekilde karın tokluğuna çalışıyorum.Ailem kendini yemiş bitirmiş sırada çocuklar kalmış.Annem ev hanımı babam ev babası :) ( yani ev işlerinde yardımcı oluyor kasıt değil evden dışarı çıkmıyor )Bu dünyaya karısı ona hizmet için alınmış ama cidden öyle  alınmış. Çalışmaz etmez hiçbirşeye kafa yormaz hazır para gelmesine yorar hakkını yemeyeyim. Neyse bu adamın daha sayılamayacak bir sürü arızaları varda saymayayım onu da bizi de ailesi bir torun için hayatımızı dikmiş Anne desen her türlü sıkıntıyı çeker sonra bize yanar hep dertlerini bize anlatır ağlar sızlar. Saflık ,bu çilelerin öteki taraftaki mükafat beklentisi  ve arkasında ailesinin duramayışı sebebiyle problemler içinde yaşar olmuş olduk.Kardeşlere gelince hepsinin bana göre ayrı problemleri var bence görüp çeki düzen verirlerse hayatta mutlu olurlar. Onlarda bana göre bazıları sirkülasyon kurbanı bazıları başka problemlerle uğraşıyor. kendilerine çeki düzen vermezler ise (Burdan esinlenerek de beni bulurlarsada mümkünse konuşmasak daha iyi bildiklerini içinde   tut. ) Bu ebeveynlerin yatacak yeri yok amaç gaye sirkülasyon düşünmek yok

Aslında küçükken daha ergenliğe girmeden kızlarla bir yuva aklımda vardı gibi hatırlıyorum Mastürbasyon nedir bilmediğim 8 .sınıf veya lise 1 de bizim pederin bir porno bağımlılığı  ve aklımda hayalen hatırladığım TV'den onun şifreli porno kanallarından bir kızı izlerken mastürbasyonumsu birşey yapıyordum sertleşmiştim.Cinsel ereksiyon yaşamam bir erkeğin cinsel organını görmekle başladı. Ve sonra olay internete akmaya erkek p.. erkek' erkeğe derken gay kavramını öğrenmekle buldum. Sonra aşağıdaki  süreçler yaşadım.
Aşağıdakileri ilk terapide konuştuğumuzu hatırlamıyorum.
1-)Ben bunun  da düzelebileğine küçükken inanmaya başlamıştım. O zaman farklı ritüeller denedim biri gayolojideki dua safsatası düzeleceğimi bilerek okuyup su içme :) Düzelmedi
 2-)Cinsel yönden bir rahatsızlığın vardı kendi başıma halletmeye bunun  beni eşcinselliğe sürükleyebilir mi diyede sosyal medyada araştırmalarım.
3-)Yüzyüze tanışamız 2016 yılında başlasa da ben forum sayfalarında onu 2011 den beri tanır oldum. Belki de o zaman takip etmem benim daha fazla buraya sürüklenmeme engel oldu.
Bunları yaşarken ailem neredeydi. Bir kere ciddi ciddi alıp karşıma konuşamadı.Yapmaya bence kalktıysada samimiyetsizdiler. İyi ki bu sürecimle alakalı durumları paylaşmamış  ve paylaşmayacağımda


Son olarak arkamda mantık çerçevesinde benle ilgilenen aile olsaydı senelerim çöp olmazdı herhalde Eşcinsellik'ten kurtulurlurduua kast etmiyorum.( Belkide evli mutlu bir yuvam ve çocuklarım olurdu.)Belki hayata bakış açımı geliştirirdim daha sağlıklı bir birey olurdum.
İlk terapi tamamen tanışmaydı diye hatırlıyorum.
Unuttuklarım olursa sonrakilerinin başına eklerim olayları
Sorular olursa cevaplarım Terapilerde de yüzyüze de sorabilirsiniz



4
Baba nedir ? TDK ya sorduğumuzda "Çocuğu olan erkek, peder,    Çocuğun dünyaya gelmesinde etken olan erkek' Hayvanında  yavruları oluyor ve onlarda bir anne ,baba oluyorlar. Bizi onlardan ayıran fark düşünebilmektir. Bir babadan ne beklenir ( evlat olarak )
-En başta hayatta yaşadığı tecrübeleri ne yapıp ne yapmaması gerektiğini öğretmek bunu aslında hayvanlar yapıyor. Düşünüp en azından bunu kafamda oluşturabiliyorum. Bizdeki baba ( yaşayan ölü :) ) soyun devam etsin kurbanı ve gelecek nesilin katilidir.
Bir yerde bu nesli kurtarabilmek( kurutmak) lazım.
Bu yılbaşında 2020 bir serüvene başladım. Hüseyin hoca ile yolumuza bakıyoruz.
Bir ümidim var belki gerçek belki de bir hayal dünyası kuruyorum kendime
Ben açıkçası hala içimde acaba Hüseyin hoca psikolojimizi sömüren bir insan mı diyorum
Şu en son diyanet başkanının konuşması ( inançlı biri değilim) hak veriyorum insanları buradan uzak tutabilmek lazım
 Bir toplumda aile kavramı yıkılırsa büyük sorunlar , hatta klasik söz  "devlet bekası" sorunu ortaya çıkar.
Hüseyin hocada bu aile kavramını ayakta tutuyor bence tabi yaklaşımı direk din üzerine değil. Maalesef bizim Türk toplumunda şu lanet soyu devam ettirmede çok kurban veriyoruz. Bunlardan biri eşcinsellik olarak bakıyorum. Bazıları ne alakası var diyecek aileyle belki herkeste aynı sebepler aynı sonuçlar doğurmayabilir. Bendekini bu kanıya bağlıyorum.
Neyse  başlangıca dönersek bu dünyada örnek alabileceğim bir peder( baba) yok ki günah çıkartayım.Bizim hayatımızı skt.. ama onu bu şekilde  yetiştirende ailesi  onunda farklı problemleri var. Anne ilede sağlıklı bir ilişkimiz yok Lanet olası  ebeveynler kendinize bir bakın nesli mahfetmeyin !
Bir yazı dizisi başlatıyorum. Bakalım buda benim için bir başlangıç olur belki
Not : Hüseyin hoca bana ne kattı özgüven obsesif kişiliğinin bilincinde olma
Çok dağınık yazdım kafam dağınık belkide ondandır. Haftalık bir yazı koymaya çalışacağım buraya






Sayfa: [1]