Eşcinsel Terapi Forum - Psikolog www.huseyinkacin.com

Genel => Tarih & Türkiye => Konuyu başlatan: psikolog - 31 Mayıs 2009, 09:18:16 öö

Başlık: ROMA MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN FETHEDİLMEDEN KIYAMET KOPMAZ .
Gönderen: psikolog - 31 Mayıs 2009, 09:18:16 öö
Ecel Saati
_______________________________________________
Yil 1480. Fatih Sultan Mehmet, Italya'nin ucundaki Otranto'yu ele geçirmeyi kafasina koymustur. Gedik Ahmet Pasa'nin toplari kentin surlarini döverken kenti korumakla yükümlü Ispanyollar kaçmislardir; kurtarici Dük Alfonso ise ortalarda yoktur. Napoli Krali Aragon'lu Ferrante, kendi derdine düsmüstür. Napoli her zamanki gibi borç içindedir. Komutan Zurlo bir avuç balikçiyla birlikte kenti Türklere karsi savunmaya karar verir. Kimi kentin surlarinda, kimi Türkler kenti aldiktan sonra yeralti mahzenlerinde, kimi de kafasi kesilerek öldürülen bu saf balikçilarin öyküsünü anlatan Ecel Saati, Kazancakis ve Panait Istrati gibi ustalarin izlerinden giden bir roman; yoksulun ve aci çekenin romani. Tanrilarinin seytan olduguna inanilan ürkütücü Türkler; aski yüzünden kenti terk etmeyip surlarda vurulan çocuk ruhlu Don Felice; kocasi Antonio ve Don Felice arasinda mutlulugu arayan çiplak ayakli çilgin Idrusa; aski yüzünden kuzey rüzgarina meydan okuyacak kadar küstahlasan genç Antonio; iyi yürekli Halil Bey; her sey olup bittikten sonra kenti geri almaya gelen asker kafali Dük Alfonso, Maria Corti'nin romaninin baslica kahramanlari. Ecel Saati, aci bir olayi anlatan, elbette hüzünlü, ancak mizah yönü de eksik olmayan, saf, cahil insanlarin varolusa ve yasama karsi duruslarini tüm içtenligiyle vermeyi basarmis, sicak bir roman. Akici anlatimi, zengin simgeleriyle okura ulasan bir roman. Tam bir Akdeniz romani.

ecel saati
maria corti
can yayinlari
Başlık: Ynt: ROMA MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN FETHEDİLMEDEN KIYAMET KOPMAZ . HADİS‏
Gönderen: psikolog - 13 Kasım 2009, 08:30:53 öö
Fatih Sultan Mehmet'e 'Hıristiyan ol' teklifi
Yaşayan en büyük Osmanlı tarihçisi Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İnalcık, akademik hayatının 70'inci yılını kutladığı şu günlerde Fatih Sultan Mehmet'le ilgili bir tartışmayı yeniden gündeme getirdi.

13 Kasım 2009 Cuma 

 Prof. Dr. Halil İnalcık, en son yaptığı tetkik hakkında bilgiler verirken "Fatih'in İstanbul Tarihi"nin 2'nci cildi için çalıştığını söyledi.

İnalcık, etraflıca bir incelemenin yer aldığı kitapta Papa 2'nci Pius'un Fatih Sultan Mehmet'e hitaben yazdığı mektupla ilgili çok önemli bilgilere yer vereceğini açıkladı.

Papa'nın bu mektupta Fatih Sultan Mehmete'e kendisini Roma İmparatoru olarak tanıyabileceğini ifade ettiğini söyleyen İnalcık, ancak Papa'nın bir şart öne sürdüğünü açıkladı.

İnalcık'ın çalışmasına göre Papa 2'nci Pius, Fatih Sultan Mehmet'ten Hıristiyan olmasını istedi.

Bu konuyla ilgili Türk ve yabancı ilim adamları tarafından bunun üzerinde birçok tetkikler yapıldığını ifade eden İnalcık kendisinin de inceleme yaptığını söyledi.

Bazı çevrelerin "Mektup gönderilmemiş" dediğini anlatan İnalcık, "Ben o mektubun gönderildiği kanaatindeyim. Mektubun gittiğini fakat Fatih Sultan Mehmet'in mektubu nazarı itibara almadığını, hiç önem vermediğini göstermeye çalışıyorum. İleride de bunu yayınlayacağım" diye konuştu.

Çetin Altan'ın iddiası
Daha önce de gazeteci-yazar Çetin Altan, Fatih Sultan Mehmet'in Avniya mahlasıyla yazdığı bir beyite dayanarak Osmanlı'nın efsane padişahının Hıristiyan olduğunu öne sürmüştü.

Altan'ın bahsettiği beyit şöyleydi:
"Bir frengi kâfir olduğun bilürdi Avniya (Avniya -Fatih'in mahlası- bilirdi senin bir kafir Hıristiyan olduğunu)
Belde zünnarını boynunda çelipayı gören

Prof. Dr. İskender Pala, Altan'ın yazdığı beyitin doğru olmadığını, aslının aşağıdaki gibi olduğunu söyleyerek, iddiayı reddetmişti.

"Bir frengi kâfir olduğun bilürdi Avniya
Belün ü boynunda zünnâr u çelîpâyı gören"
(CNNTÜRK.COM)
Başlık: Ynt: ROMA MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN FETHEDİLMEDEN KIYAMET KOPMAZ . HADİS‏
Gönderen: psikolog - 19 Mart 2012, 12:12:25 öö
...