Gönderen Konu: ERDAL EMRE'NİN EŞCİNSEL TEDAVİSİ ( II. TERAPİ )  (Okunma sayısı 6654 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
ERDAL EMRE'NİN EŞCİNSEL TEDAVİSİ ( II. TERAPİ )
« : 22 Kasım 2010, 07:42:51 ös »
Erdal’ın  24/07/2010 tarihli EŞCİNSEL TERAPİ ( II. TERAPİ )


danışan: gönderecektim ben , sana da gönderecektim de nasıl olsa görürsün diye ,,,, çünkü mesaj gidiyor her halde
Psikolog :evet
danışan: ben yazacaktım da , fırsat olmadı yazamadım
Psikolog :yazıp yazıp koyabilirsin , o sayfa senin artık .peki dinliyordun geçen hafta , sonra o yakaladığın şeyleri mi
.....1.29.....
danışan:dinleyemedim ki hiç birini
Psikolog :bir şey konuşmuştuk bir yerden girmiştik , veya geçen haftadan aklından ne kaldı ?
danışan:sınav
Psikolog :yazıda o var .arkasını getirememişsin , oraya gitmişsin orda bırakmışsın tabi , ne uyandırdı peki sınav ?veya seni nereye götürmüş oldu ?
danışan:aslında okadar etkilemiyor artık , okadar geçmiş yıllar geçmiş
Psikolog :köken orda başlıyor ama , başlamıyor mu ?şimdi dedin ya , öss ye girdim . o sınavdan 6 yıl sonra öss ye hazırlanmam gerekiyordu ve öss ye hiç bir zaman hazırlanamadım . (hüseyin kaçın)onuda biliyorum , evliya oluyordun yoksa işte
danışan: o süreç biraz daha sonrası
Psikolog :ilkinden iyi puan aldın ikincisinden de iyi puan alman lazım dı sen ikincisine takıldın
danışan: zaten dediğin gibi doğru ilkini zaten birlikte çalışıyorduk çünkü aralarında kaç ay süre vardı ve ben oturupta hiç birine çalışamadım yani o lise son boyunca masaya oturup ders çalışamadım sonra aradan çok zaman geçtü yıllar geçti ve düşünüyorum hani bu terapiler başladığı zamanlar hani , işte t.. la başlıyoruz ya  , ozaman yine bu anadolu liseleri sınavı olayı canlanmıştı ama ilk başlarda anlatmadım çok sonradan işte beşinci , altıncı seanlarda felan , yani pek anlatmıyorum bu tür şeyleri ne bileyim demekki baya bir etkilemiş yada unutmak mı istiyorum o şeyi ozaman o olayı anlattıktan sonra düşündüm dedim ben öö ye hazırlanmadım dedim acaba bu ilk sınavın sonucundan birşey çıkmamasından dolayı mı ?hazırlanamadım diye düşündüm yani , aradan kaç yıl geçtikten sonra aradaki bağlantı varmı diye düşünüyordum .
varmı yokmu şimdi bakalım ?
danışan: gerçi arada altı yıl mesafe var yani
 Psikolog :insan psikolojisinde yıllar aylar önemli değil iki saniye düşünürsün iki yıl gibi gelir işte 2 yıl 2 saniye gibide gelebilir , yani insan piskolojisinin zamandan mekandan bağımsızlığı var , şimdi ilk anadolu lisesinde öğretmen kazanamazsın dedi , baban da işte beklemiyordu sen ama büyük bir başarı gösterdin sonuçta istanbul erkek lisesine gidecekken babanın dayatmasıyla normal sıradan bir okula gittin bu nedir boşa kürek çekmek değilmi ?çalıştın boşa çıktı ilkinde , ikincisinde insan psikolojisi nasıl çalışır nasıl bir mantık yürütür ?çalıştım boşa çıktı manyak mıyım niye tekrar niye boşa çıksın , demez mi ?
Danışan:der
Psikolog :bırakırsın ,istanbul erkek lisesine gitseydin , öss yi bırakamazdın bu sefer geleceğe bakmaya odaklanırdın .
danışan: yani çalışmama rağmen yinede öss de ilk binlere girdim galiba işte
Psikolog : ama diyorum ki baban eğer karşı çıkmasaydı istanbul erkek lisesine gitseydin danışan: yine de reklam yapıyorum herhalde ilk bine girdim diye (güler)
Psikolog : ama senin bir zekan var ,zekanı yıkabiliyormusun ? yok edebiliuyormusun ?e zeka ne ister alkış istemezmi ?
danışan:istiyordur her halde
Psikolog :yahu alkışta istenir tabiki insan niye zekasını gösterir mesela insan kendi zekasını işte zeki olup olmadığını bilir ama bu zeka nerden beslenir bu zekayı başkasına gösterirsen ıspatlarsan onaytırsan atmış olmuyormusun ?
danışan:evet
Psikolog : diğer konuştuğumuz konu ?
danışan:hangisiydi o ?
Psikolog :sosyolog psikolog mu olacağız bilgisayarcı mı olacağız ?
danışan: ya olmiyacağım her halde psikolog.zaten benim tarzım değil
Psikolog :peki rafa bakarsak , bilgisayar rafta mı duracak hala ?
danışan: o olaydan sonra bir tane daha aldım ben kütüphane , kitaplık .kütüphane aslında doğru kelime olmuyor yani kütüphane deyince , ya neyse şimdi kelimelere takılıp 10 -15 dakika onu anlatmayayım yani (gülüyor)
Psikolog : (gülüyor)
danışan:kitaplık daha uygun gibi geliyor çünkü ....
Psikolog :kitaplık , bitti
danışan: kitaplık deyince akla ...
Psikolog :bitti ...
danışan:onuda almamın sebebi hani ufak evlerde aynı üründen ikitane alınca süreklilik oluşuyormuş yani insan daha bir değişmemiş oluyormuş hani bir yerde okudum ,
Psikolog :sonra aldın ne yaptın kitaplığı ?düzenini mi bozdun ?ne yaptın bunu niye anlatıyorsun ?
danışan:ha niye anlatıyorum bir tarafa psikoloji kitapları bir tarafa da psikoloji kitapları koydum
Psikolog :ayırdın mı ?
danışan: ayırdım ,çok karışıktı . bir tarafta hani sosyoloji bir tarafta da bilgisayar kitapları duruyor hala .yani bir kısmı hala ayrıştırmadım . şimdi parçalıyacağım böleceğim ondan sonra
Psikolog :sen bilgisayarın üstüne psikolojiyi ve sosyolojiyi koymaya çalışıyorsun , bilgisayarcı bir adamdan psikolog yaratmaya kalkıyorsun o hocanın sen ilerde bilgisayar kitabı yazarsın teorisi gerçekleşmesin diye çalışıyorsun . sen psikoloji kitabı yazmaya kalkışıyorsun bilgisayarcı olduğunu kabullendin mi ? veya kabullenecekmisin ?
danışan:ya aslında evet bilgisayar bana daha uygun , benim yeteneklerine falan daha uygun yani
Psikolog :tabi orda kendini ıspatlaya biliyorsun ,pisikolojide kürek çekiyorsun .komik hale düşmüyormusun işte iş yerinde falan insanların orasını burasını kurcalıyorsun diyelim psikolojik olarak
danışan:  geçen hafta bir şey oldu evet .sen gerçi anlat
Psikolog : yok hayır anlat sen
danışan:teknik servisteydim videoları falan izliyoruz çeşitçeşit videolar açıyor.ondan sonra açarken böyle ajdarmıdır nedir onu da açtı adam çıkmış etrafına halk toplanmış ajdarın hayran kitlesi diye başlığı var ajdar da abuk sabuk konuşuyor işte ben şöyleyim böyleyim diyesen kimsin diyor birisi öteki bir şeyler diyor neyse sonra ali abiyi çağırdı dedi gel ali abi birşey göstercem gel bak dedi,adamda şef , kalktı geldi .zaten hiç sevmem sürekli counter falan oynuyor bende de counter düşmanlığı var işte  ali counter oynuyor şefliğini falan tehlikeye soktum adamı göndereceklerdi nerdeyse baktı tehlikeliyim var ben gideceğime erdalı göndereyim dedi .neyse geldi ali bakıyor işte ajdara , ajdar işte abuk sabuk bir sürü şeyler anlatıyor işte bende oturuyorum ,bende pek gülmüyorum zaten o kadar da gülecek bir şey yok meczubun teki çıkmış . ali baktı dedi al işte ikinci er.....:D
Psikolog :bekliyor musun peki bunu diyeceğini ?(güler)
danışan:şimdi farkına vardı yanlış bir şey söylediğinin , bende hiç tepki vermiyorum yani , ne diyeyim yani ama bozuldum yani olaya ben böyle ekrana bakıyorum , sonra ne dedi ya , düzeltmeye çalıştı düzeltmeye çalıştıkça iyice batırdı .ya dedi işte er....burda kendini ....11.05....ama gittikçe sinirlerim bozuluyor yani . baktı yine toparlayamadı dedi işte er.... sürekli bunları izliyor bundan mutlu oluyor , işte bu tür şeyler söyleye söyleye ..... ama ben yine bir şey yapmadım sonra işte toparlayamadı işte omuzuma vurdu çekti gitti .ama çok kızdım aslında onu kızmadım kendime kızdım aslında orda ben dedim kendimi bukadar düşürdüm mü dedim , yani düşürmüşüm demek ki .
Psikolog :ama biz ne yönüne bakıyoruz .bilgisayarcı olmuyorsun psikolog yada sosyolog olmaya kalkıyorsun derin derin meseleri , işte mesela insanların psikolojisi , kişilik üzerinde oynuyorsun işini yapmıyorsun ozaman komik duruma ajdar pozisyonuna düşmüyormusun ?ajdar normal de ney ? makina mühendisi mi ?ama şarkıcılığa soyunuyor .hiç soyunmaması gereken bir alana soyunuyor mu soyunmuyormu ?
danışan: yeteneği olsa soyunsun da yeteneği de yok
Psikolog :işte şöhret...sadece soyunuyor şimdi buna bakıp bir karar verebilirmiyiz ?sende psikolojiye ve sosyolojiye soyunacakmısın soyunmayacakmısın ?
danışan:yani şimdi girdim belki sınavlara falan girerim bitiririm de yada tamamen mi ilişkimi koparmam gerekiyor acaba ?açık öğretime girdim devam mı edeyim acaba
Psikolog :edebilirsin ama orda bir senaryo yazmana gerek yok veya sosyoloji okuyorum diye akşamları derin derin milliyetçilik kürtçülük üzerine düşünmene gerek yok
danışan: ama çok eskiden beri ben bu konularla ilgiliyim yani sosyoloji politika ekonomi iktisat vs .
Psikolog :bilgisayarcılarda bunlarla ilgilenebilir ama sen esas amaç noktasından sapıp onu amaç edinmiş olmuyormusun ?komedi nerde başlıyor ?
danışan:komedi aslında enerji olaylarında başlıyor
Psikolog :bir sürü şey var , hızını durduramıyorsun ozaman hipnoza gidiyorsun enerjiye gidiyorsun oraya gidiyorsun buraya gidiyorsun psikologlukta edeceğim , psikologluk terapidir işte bitti .psikolojinin için dalları var tamam bitti
danışan: geştalt falan ne oluyor ?
Psikolog :onlar ekoller ,psikolojide hipnoz yok normalde 4 yıl üniversite okursan sana hipnoz yapmak öğretilmez, öyle bir şey yok .
danışan: doğru hiç bir yerde oğretilmiyor .
Psikolog :bilimsel bir geçerliliği yok. Ama sen ne yapıyorsun oralara gidiyorsun . bilimsel çizgide de kalmıyorsun .
danışan: ama bunlar daha eğlenceli daha sıradışı işte
Psikolog :ama onlar şovlar var şov yapılıyor hipnozla ,hipnozun kralını yapmışız ne olacak
danışan:milleti hipnoza sokuyorum orda teknik serviste kolları falan kalıyor .
Psikolog :ama ne yapıyorsun alkış peşinde değilmisin ? ne kadar zeki olduğunu göstermeyecekmisin ?senin hesabına göre insanlar etkilenecekler sana hayranlık duyacaklar, kimse de olmayan yetenekler kabiliyetler sende var ne kadar zeki bir adam ....14.43....da çok geniş . ve alkış alacaksın .yani bunları yaparken alkış almayı beklemiyormusun bunları yaparken ? komik duruma düşebileceğini zannetmiyorsun değilmi ?
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2010, 01:06:06 ös Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: Erdal’ın 24/07/2010 tarihli EŞCİNSEL TERAPİ ( II. TERAPİ )
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2010, 07:43:52 ös »
danışan:yani aslında şöyle söyleyeyim komik duruma düşmek çokta etkilemiyor çünkü
Psikolog :hayır ben kötü duruma düşmekten bahsetmiyorum esas çıkış gayen komik duruma düşmek değil , insanları güldüreyim eğlendireyim değil , alkış almak .
danışan: şimdi niye komik duruma düşüyorum çünkü ozaman insanlar daha fazla konuşuyor neymiş ya e... yine bir saçmalık falan yaptı diye öyle yada böyle bahsedilmiş oluyorum
Psikolog :öyle yada böyle popüler oluyorsun ?sonrada sen işin popülerliğine bakıyorsun , herkes beni konuşuyor ya tamam .
danışan: orda da durmuyor işte her kes konuşmaya başlayıncada bu sefer olumlu bir şey konuşulmuyor ki yani
Psikolog :komedi (güler) insanların gergin iş saatlerinin arasında sen onları ordan çekip şey yapmıyormusun ?
danışan: şov yapıyorum
Psikolog :hayır rahatlatmıyor musun insanlar gevşiyorlar relax hale geliyorlar erdal’ın komikliklerine gülerek . öyle değil mi ? ha tiyatroya gitse bu kadar gülmeyecek diyelim dolayısıyla doğal bir tiyatro iş ortamında . bu halde de kendini kim düşürmüş oluyor . ne demiştik geçen hafta
danışan: ne demiştik dinlemedim ki bilmiyorum
Psikolog :zekanı konuşmuştuk.
danışan: durdur demiştin
Psikolog : ne neyi durdur
danışan:hani konudan konuya atlamayı
Psikolog :ha evet zeka var zeka uyaranla beslenir ama ben sana ne önerdim , bu kadar uyaranla çalışırsa böyle komedi başlar disiplin kopar bu kadar çok uyaranla kendini beslememen lazım seçmen gerekiyor yani zekana neyse denk ona odaklanman lazım , dur şimdi oraya gideyim yok buraya gideyim hipnoz kursuna gideyim bu eğitimi de alayım
danışan:aslında ben ciddi ciddi inanmıştım ha bu tür şeyleri yapabileceğime nefes eğitimi bilmem ne falan gerçekten bi site açarak millete enerji vererek şey yapabileceğime güvenmiştim ya
Psikolog : televiziyonda falan o nefes eğitimiyle ilgili konuşan insanları bir gözlemlesene , nasıl tipler genelde ?
danışan: kırık (güler)
Psikolog : ne ?
danışan: kırık ,kırık
Psikolog : ama bir büyü oluşturmuyor mu ? bir ilgi uyandırıyorlar insanlarda ilgileniyorlar ama kalıcı ve şey oradan çıkar mı ?
danışan: çıkmaz her halde
Psikolog : 3 kere 5 kere sonra artık ne gelecek . enerjiyi öğrendin , yeşil enerjiyi gönderdin kırmızıyı gönderdin işler yoluna mı giriyor yani ? secret diye bir şey varmı ?
danışan:ya aslında bir var gibide
Psikolog :ama bak bu birinin şarlatanlığı bilimsel bakış açısının ötesine çıkıyorsun şov yapıyorsun
danışan: e canım ciddiyet nereye kadar hep ciddi hep ciddi mi olacağız canım
Psikolog :ama sen nerde yapıyorsun bunu , ciddiyeti nerde kırıyorsun ?
danışan:iş yerinde
Psikolog :düşüncelerinde kırıyorsun sen bunu arkadaş arkadaşa yapabilirsin ama her ortama taşıyorsun olayı yaşam amacı gayesi haline getiriyorsun evliya olmadım ama sanal bir peygamber olmaya çalışıyorsun yani
Psikolog :şimdi bakarsan onlara televizyonda hiç sanal peygamber havası yokmu ?insanlara huzuru dağıtmıyorlarmı ?
danışan: dağıtıyorlarmı ?
Psikolog :dağıtmıyorlarmı ? ne vaat ediyorlar ?
Danışan: daha huzurlu daha mutlu
Psikolog : düşüncelerini değiştiriyorlar . olumlu düşün olumlu düşün alsana cennet  alsana mutluluk . öyle yapma anlattık ya o ....19.10.... ne işte orda insanları büyülemenin etkilemenin taktikleri var onlarda beden dili işte .konuşurken öyle konuşmayacaksın hep böyle konuşacaksın kucaklar gibi ellerin aşağıya bakarsa güvensizlik oluşturur böyle çok kafanı karıştırırsak (güler) ya şöyle yaparsan yalan söylüyorsun falan bu beden dillerini uygularsan insanları etkilemiş olursun .Ama bu bir büyüdür bir saat sürer bir gün sürer bir hafta sürer sonra peki içini dolduramazsan ne yapacaksın ?
danışan:ben bu işi yapamayacağım , yapmayacağım demek ki yani şeyden de korktum diyelim ki siteyi açtım oraya yazdım , şimdi oraya gelecek tipleri de biliyorum az çok
Psikolog :uçuk kaçık(güler)
danışan:yani uçuk kaçık dengesiz insanlar gelecek bir daha gelecek bakacak bir daha gelecek bazen hastalığı olmayanlar bile gelecek oraya ne bileyim ya ben uğraşmam o tür insanlarla çünkü başıma bela olacak yani biliyorum bir kere gelecek 2 kere gelecek sonra tiplerde çıkacak sürekli gelmek isteyecek
Psikolog :sonra o bela gelirse başına uğraşabilecekmisin ?
danışan:uğraşamam da yani çünkü....
Psikolog : karakol da orda burda gezinirsin
danışan:benden beklentisini şey yapamıyorsa o kırık bir tip her şeyi yapabilir yok bu beni kandırdı der enerji gönderdi der
Psikolog :taciz etti diye bilir
danışan:diyebilir
Psikolog : onun altından nasıl kalkacaksın ?hani maddi boyutu bir şey oldu tamam ödersin bir ceza verirler fatura 500 ödersin tamam taciz etti beni derse .
danışan: e ıspatlasın
Psikolog : yahu ıspatlasın öyle mahkemeye karakola gidince çıkmıyor hemen en azından bir savcının karşısına çıkacaksın yani
danışan:savcı sen ne yapıyorsun diyecek , enerji gönderiyorum diyeceğim (güler)
Psikolog : e senin asıl işin ne ?
danışan:.... de çalışıyorum derim
Psikolog : senin peki bu yapamayacağım galiba demen sağlıklı düşünce mi oluyor ?
danışan:ya aslında ben hiçbir zaman bu işi yababileceğime inanmamıştım açıkçası yani yaparım falan diye çıktım da , bir tarafım bu işlerde ne işin var diyordu yani .
Psikolog :akıl sağlığı bir yerde duruyor (güler) ne alan da peki uyarıyor o ses ?
danışan:bir sürü konuda uyarıyor mesela asıl konu ben bir kaç ders eğitime falan giderek uzman olmuyorum ikincisi gözüm korktu yani öyle müşteri gelecek gidecek üçüncüsü de aslında şöyle ben hiç bir zaman bu işi kafam da böyle canlandırarak planlı olmadım sözde olarak söylüyorum yapıyorum falan ama gerçekte yüzde yüz inanmışlığımda yoktu yani öylesine söylediğim şey belki de ilgi odağı olmam için iş yerinde ürettiğim şeylerdi yani
Psikolog :zekan bir şey bulmaya çalışıyordu bunu buldu
danışan:arkadaşın gittim haftalarca kafasının etini yedin yok böyle site yapalım şöyle site yapalım işte o teknik servisteki arkadaşa tamam yaparız dedi bir sürü örnek siteler de gönderdim dedim bak işte bunlar gibi yapabiliriz oda işte yoğunum yarın öbürgün iki hafta sonra yoğun çünkü sonra işte o vakit de geldi ben bu sefer her şey hazır adam hazır siteleri falan göndermişim çocuğa dedim ya düşüneyim ben dedim emin değilim dedim bu işi yapıyormuyum yapmıyormusum e sen bilirsin dedi sen yap dersen yaparım yapma dersen yapmam sen karar vermelisin dedi ben siteyi yaparım o konuları ben bilemem dedi
Psikolog : adama sormuşlar tavukmu yumurtadan çıkar yumurtamı , ne demiş ?
danışan:ben işime bakarım demiş
Psikolog : (güler) şimdi oda bunu demiyormu ?aslında iki durum var yani bir taraftan sen yapabilecek kapasitedesin iyisin falan diye teşvik ediyor bidefa onun konu değil ben ona danışmam yani bana danışmanlık yapabilecek şeyde değil maksat işte yine ilgi odağı olmak adam da kafa yoruyor işte Erdal yapabilirmi yapamaz mı ? yani bu psikolojinin böyle bir şeyi var işte nereye gitsen psikolojiden bahsetsen bütün kapılar açılıyor ama burda psikolojiyi bilen kişiyi bir tuzak bekliyor insanlar seni olayın içine çekiyorlar ve oraya giriyorsun ve ordan sonra çıkamama ihtimalin de var insanlar sana derdini anlatır kurtulur ama sen nasıl kurtulacaksın o insanların dertleri sorunları sıkıntıları
danışan:bana ne diyeceksin canım o kendi hayatın
Psikolog : diyemiyorsun ama işte ,bu anlamda insanların içine girmedin mi bir sürü ,
danışan:kim ?
Psikolog : konuşmak istemediğin erkekler camiası
danışan:hee. Ya doğru evet çok canımı sıkan tipler oldu tabiki evet barıştır bartandır ıvırzıvır
Psikolog :neyle uğraşıyorsun ama , senin zekan neyle uğraştı? Senin sorunlarınla değil insanların olur olmaz sorunlarıyla uğraştı onlara kafa yordun
danışan:ama ne yaptım biliyormusun şimdi hatırladım hiç hatırlamak istemiyorum site bile açmıştım ya ,barışa ,uyuşturucu,
Psikolog :ne sitesi açmıştın , uyuşturucuyu bıraksın falan diyemi ?
danışan:(güler)ilan sitesiydi galiba
Psikolog : ney ilan
danışan:yok yani onu açmamıştım da
Psikolog :ne satacaktı ilanda (güler)
danışan:daha doğrusu ona iş bulabilmek için ilan sitelerine falan bakıyordum
Psikolog : ne işi bulacaksın adama ?
danışan:işte boya badana bir sürü ıvır zıvır
Psikolog : boya badanacı mı adam ?
danışan:değildi de benim teşviğimle
Psikolog : ha sen onu kurtaracaksın ?
danışan:otuz kırk siteye ilanlar verdim ben boya badana diye müşteri de buldu gitti işte bir kaç tanesine ondan sonra bir sürü bahanelerle gitmedi
Psikolog :ee , bak adamın iş yapmaya niyeti yok nerden vermiş oluyosun ama ? kendi hayatından vermiş olmuyormusun ?zamanını veriyorsun
danışan: sabahtan akşama ben telefonlara bakıyordum adamın iş ilanlarına , yani saatlerimi harcıyordum  mesajlar gönderiyordum bak şuraları ara buraları ara aradın mı diye kontrol ediyordum birde tamam aradım diyordu bir keresinde şüphelendim aradım diyor gittim o ilanı aradım , bana dedi ki aradım eleman bulunmuş , ama ben onlarca ilan gönderiyorum yani günde 30-40 tane hiç biri mi çıkmıyor artık sonun da şüphelendim açtım dedim bu ilan dedim tamam dedi görüşelim dedi kadro boş mu dedim evet dedi ama şu arkadaş aramış ona böyle böyle demişsiniz hangi arkadaş diyor bizi öyle biri aramadı diyor gittim bende mesaj attım ona bu defa beni suçladı sen beni kontrol mü ediyorsun
Psikolog :e nasıl savunsun kendini , burda kimin zamanı gitti kime değer verdin ve verdiğin zamanın ve ilginin karşılığını alabildim mi yada aldın mı ?
danışan: hayır işte hobi gibi bir şeydi işte gerçi oğlum olsa yapmam okadar her halde adam yapsın kendisi canım bana ne
Psikolog :oğlum olsa onun kadar ilgilenmem (güler)
Danışan: ama şimdi ilgilenmemem gerektiğini anlıyorum yani ben ilgilenmesem adam kendisi sorumluluk almayacak
Psikolog :yani bu ilgilerle bu arayışlarla neyi kaçırmışız biz ?
danışan:neyi?
Psikolog :kendimi kaçırmış olmuyor muyum ?kendimizi kamufle etmiş olmuyormuyuz ?kendi sorumluluklarımızdan sıyrılmış olmuyoruz mu ?
danışan:doğru , doğru o sıra Nazan dan de aram açılmıştı o ara telefonlara bakıyordum adama iş bulacağım diye , işte Nazan  ikimiz bakıyoruz ya telefonlara ben hiç bir telefona bakmıyorum
Psikolog :Nazan  bak (güler)
Danışan:şimdi karşıkarşıya oturuyoruz telefon çalıyor bana bakıyor ben bişey yapmıyorum bir defa iki defa değil işte hep ben bilmem ilaç aldım şuan uykum var bakamıyorum

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: Erdal’ın 24/07/2010 tarihli EŞCİNSEL TERAPİ ( II. TERAPİ )
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2010, 07:45:19 ös »
Psikolog : ama buna can dayanır mı Nazan  açısından bakalım , Nazan  kerizmi ?
danışan:yani o aylarca devam eden yani hep böyle uykum var sabahlara kadar internette oturmuşum
Psikolog : Nazan ne hisseder ?
danışan: kandırılmış
Psikolog :kullanılıyor
danışan: kullanılıyor. Şimdi gidiyor ya öğlen namaz kılamaya ben hesaplıyorum işte abdest alma bu kadar namaz kılma bu kadar diye şimdi bi sefer dikkat etmiştim çünkü namazlar uzuyor 1 saat falan uzuyor bende şimdi gitti ya kalktım saati yazdım masasına bıraktım masadan kalkış saati diye masasına bıraktım .
Psikolog :okudu çıldırdı mı ?
danışan: çıldırdı
Psikolog :e madem kız senin işini yapacak sen yarım saatin hesabını soruyorsun , sen sekiz saatini çalıyorsun
Danışan:ama iyi sabretti o bana yıllarca sabretti
Psikolog :duruyormu peki nurten
danışan: duruyor aramız iyi ya dedi ki hayatım da iki kişiye hakkımı helal etmiyorum demişti bana bende biliyorum eski kocana hakkını helal etmiyorsun demiştim oda iyice çıldırmıştı(güler)beni de ikinci kişi olarak gösteriyor , burda benim özür dilemem gerektiğini biliyorum diyorum eski kocanı da affede miyorsun sonradan şey yaptım ya hatta sonradan birlikte bu işe girmeyi teklif etti bana hani site falan açıyorum ya dedi ya bende geleyim senin yanına beraber yapalım ama paranın yarısını alırım dedi , bende bakarız dedim hatta siteye de şey yazarız hacı Nazan  bacım (güler) k.....o kafile oluyorum hacı-Nazan bacı
Psikolog :peki oyunları şimdi bozuyormuyuz , biz ne yapıyoruz ?
danışan: bozalımmı ?
Psikolog :e.... kendine kurduğu oyun alanlarını mı ortaya çıkarıyoruz yani şimdi e... yıllardır bir oyun oynuyordu kendine karşı ve insanlara karşı biz şimdi e.. la kafa kafaya oyun bozanlık mı ediyoruz yani oyununu mu bozmaya çalışıyoruz ne yapıyoruz biz ?
danışan: şimdi ben her gün tiyatro gibiyim yani
Psikolog : ha benim de gülmem eğlenmem mi lazım bedavadan benden bunları yaşarken eğleniyorum diyorusun
danışan:yani eğlenceli oluyor tabi aslında orda ne hissediyorum biliyormusun böyle bir durum oluşuyor ben diyorum aslında bu kadar salak insan değilim insanların karşısında salak rolü yapıyorum insanlar bunu yiyiyorlar dalga geçiyorlar aslında ben onlarla dalga geçiyorum
Psikolog :karşılıklı bir şey ben insanlarla dalga geçmek için aşağılamak için kendimi salak konumuna düşürüyorum ama herkes benim salak olduğumu yiyiyor , yemiyormu ?
danışan:yiyiyor
Psikolog : ama kimse diye bilirmi Erdal çok zeki bilgisayar kitabı yazabilir
danışan: teknik serviste kimse öyle demez
Psikolog :tamam yemiş ozaman
danışan:aslında ben böyle salak rölü yapabiliyorsam demek ki salağın tekiyim yani aklı başında kimsede salak rolü yapmaz yani birde böyle bir durumda var
Psikolog :ama burda şu var işte portakalı soydum, baş ucuma koydum , ben bir yalan uydurdum duma duma dum o yalanı bende gerçek yutuyorum ama
danışan: evet doğru çünkü yani gerçeği oynarsam artık o şey oluyor
Psikolog : rol ve gerçek bir birine karışmaya başlıyor rolu gerçek gerçeği rol gibi gibi yapıyorsun bu sefer şimdi zeki bir insan olduğun için salak rolünü oynuyorsun ama salak rolünü okadar iyi oynuyorsun ki ben salağım demeye başlıyorsun ve zeki bir adamın salaklaşma sebebine başlıyor oynadığı role kendini kaptırdığı için, şu yorumu yapmıştık her halde tiyatrocular diyelim bir dizide başlıyorlar sonra kimileri diziyi terk ediyorlar mesela perihan abla da bırakmıştı veya işte ne o , süper babada bırakıyor , neden bırakıyor o rolün üstüne yapışmasını istemiyorlar öyle değil mi ?
danışan: evet
Psikolog :rolün üstüne yapışmasını istemiyorsun , mesela bir tiyatrocu hep komedi rolünde oynamaktan sıkılıyor .dramda da oynamak istiyor rolünü değiştirmek istiyor kötü adam da oynamak istiyor iyi adamda oynamak istiyor öyle değilmi ?ama sen ne yapıyorsun oynadığın rol senin üstüne yapışıyor .komedi rolü yani salak rolü ama gidip dramda oynaman lazım kötü adam da olman lazım iyi adam da olman lazım madem zekanı kullanacaksın her rolü oynaman lazım bir role niye saplanıyorsun ?hadi biz diyelimki rol yapma demiyoruz rol yap ama 1 rolü yapma, her rolü yap. Ali’ye salak rolü yapabilirsin ama Nazan a akıllı rolü yapabilirsin ötekine kotü adam rolü yapabilirsin buna iyi adam rolü yapabilirsin anlatabiliyor muyum ? rollerini zenginleştiremez misin ?zeka madem senin elindeyse
danışan:yapabilirim yani
Psikolog :ama sen her kese aynı rolü veriyorsun sahneye bir çıkıyorsun işte beklediğiniz adam geldi (güler) hadi bakalım
danışan:yani şimdi ama eskisi gibi değil tabi yine vardır
Psikolog :ama eski , biz eskiyi de konuşmak durumundayız ,yeni bir şeye geldik diye yeninin üzerinden gidemeyiz ki bu eski bizi bu sürece getirdi
danışan: aynı şeyleri askerde de yaşamıştım ordan kurtulmak daha zordu çünkü sabah kalkıyorsun aynı kişiler akşam kalkıyorsun aynı kişiler böyle bir rol yapışmıştı kurtulamadım ben
Psikolog :şimdi iş yerinden çıkınca unutabiliyorsun rolünü
danışan: bir de burda daha şey burda herkesin meşkuliyeti sorumluluğu var
Psikolog :)şimdi bu oyunu bozalımmı bozmayalımmı?bu bir oyun e... un kendi kendine oyunu , hatta bu son yazdığınız başlıktada bir ima var gibi geldi bana (güler) görünürde çok saf ve masum ama sonra şeytani kabardı orda bir şey yakaladım gibi
danışan:hangisinden
Psikolog :haftalık onarım terapisi 10 seans , orda bir ima var mı ?ben bir defa hiç bir zaman yaptığım işe onarım demedim onarım olan yerini değiştirdim eşcinsel terapi koydum onu dikkatini çekti mi ?
danışan: yok , son yazında mı ?bütün yazılarında
Psikolog : o kendin yazdığın yazıyı koydun ya onarım terapisi ve onarım kelimelerini ben değiştirdim dikkat et eşcinsel terapi koydum ben onarım terapisi demiyorum ben ,ama sen oraya koydun 10 hafta geçen onarım seanslarımız diyorsun , çok ince bir dokunuş var mı ?ve orda da altında ne diyorsun , birde iyileşirsek (güler) bütün düzenin bozulacak mı diyorsun ne diyorsun
danışan: sevgisiz kalmaktan falan bahsediyorum
Psikolog :şimdi orda bir ince dokunuş var mı yok mu ?onarımla geçen 10 hafta , dokudurdun mu dokundurmadın mı  ?
danışan: şimdi bunu mu demeye çalışıyorsun bu adam 10 seanstır geliyor buraya ama hala iyileşir miyim iyileşmez miyim diye söylüyor , onu mu demek istiyorsun ?
Psikolog :havanda su mu dövüyoruz ?
danışan:yok öyle değil aslında o yazının devamını yazsaydım öyle olmadığı anlaşılacaktı
Psikolog :ama orda onarımla geçen ibaresinden işkillenmemiz gerekiyor mu gerekmiyor mu ?
danışan:e gerekiyor tabi ki her halde
Psikolog :ne var orda ?
danışan: ama sen çok detaya takılıyorsun o kadar da detaya takılmamak lazım
Psikolog : ben düşünelim diyorum , bir düşünelim gözden geçirelim illa benim dediğim yüzdeyüz doğru anlamında demiyorum ben sadece tamam orda bir light soft güzel bir şey var ama oraya bir şey koyması lazım diyorum
danışan: nasıl bir şey yani

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: Erdal’ın 24/07/2010 tarihli EŞCİNSEL TERAPİ ( II. TERAPİ )
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2010, 07:46:11 ös »
Psikolog :onarımla geçen , hala onarıyoruz .hala geçiyor ya iyileşirsem .Allah’a çok şükür daha iyileşmedik ama ya iyileşirsem .
danışan: şimdi bak öyle başlıyor benim tarzım şöyle ilk önce böyle bir şok edici ....
Psikolog :e tamam yarım kalmıştı yazı , ama orda ne var ?erkekleri de artık çok konuşmuyoruz falan , yani dikkat et orda cinsellik konusunu artık konuşmayı bıraktık
danışan: evet ıvır zıvır şeylerden bahsediyoruz
Psikolog :esas gayemizden bir güzel uzaklaştık mı ?resmen içimiz dışımız olmuştu içimiz dışımız taksim olmuştu şimdi ne annen babanlar her şeyden bir güzel kurtulmadık mı?
danışan:işte tamam böyle olması gerekmiyor mu ?
Psikolog :e tamam da işte burda diyorum ki yine bir oyun kuruyor olabilir miyiz ?yani psikoloğunda ......(güler)ama bir taraftan da orda yazılar var erkeklerle yine buluşuyor musun ?
danışan: hayır yok
Psikolog :erkekleri falan konuşmuyoruz artık değil mi ?yani bir cümle vardı orda
ha şunu mu diyorum , saatlerimi internette erkek arkadaş bulmak için geçirdiğimden hüseyin beye bahsetmiyorum bahsetmekte istemiyorum
Psikolog :neden bahsetmiyorum neden bahsetmek istemiyorum , bahsedersem ne olur?
danışan: yani ne gerek var
Psikolog :niye ne gerek var ? yaşadıklarını anlatıyorsun işte , niye anlatmıyorsun peki ana problemi niye kaçırıyorsun senin bütün derdin değil de ama biz bir haftadır bütün gün Ali’yi konuştuk.
danışan:  oda önemli yani şefim sonuçta
Psikolog :önemli tamam . orda en azından bir başarı yakaladın 2 sene evvel kovulduğun yere kendini yine kabul ettirdin bu bir başarıdır da öylece yavaş yavaş asıl konudan uzaklaşmıyor muydun ?böyle onarımla uğraşıyoruz işte ,dışardan onarırız biraz
danışan: ya asıl problem şu benim kardeşimin hayatı baya bozulmuştu
Psikolog :o senin problemin değil
danışan: değil
Psikolog :gelirse bakarız
danışan: gelir her halde ya
Psikolog :her kesin başka bir problemi var . senin problemini biliyor mu kardeşin ?
danışan: balkonda oturduğumuz gün sordu bana da yani babam şüpheleniyor falan dedi . babam her şeyi anlatmış buna . babam işte senden şüpheleniyor falan dedi .ya ne önemi var bunun dedim sen söyle aramızda kalacak diyor yemin ediyorum diyor yani diyorum ki bunun ne önemi var e bir önemi yoksa sen söyle aramız da kalır diyor yani önemi yoksa dedi bunu sormanın ne manası var dedim ,
Psikolog : dolayısıyla biliyorlar artık seni , sen bunu biliyorsun .e sen onun problemini biliyorsun ama o senin problemini bilmiyor
danışan:az çok tahmin ediyordur da
Psikolog :ama net bir şekilde edemez , sen o zaman kendi problemine bakacaksın
danışan:evet
Psikolog :o Pazartesi gelirse , gelirseniz ozaman konuşuruz .
danışan: yani gelmiyecek diye bilinç altında oluşuyor bu eğitimlere katıldım ya
Psikolog :ben öyle düşünmüyorum şeyden yırtmaya çalışıyor , kardeşini konuşmayalım diye
danışan:vakit geldi galiba ben gideyim mi ?evet buda olmadı  (psikolog)(güler) tamam ozaman memleketten başlıyalım ,
Psikolog :memlekete gitmek istemiyormuşsun kirlenmiş hissediyormuşsun
danışan:yani memleket dediğim taksim , rahatsız oluyorum aslında
Psikolog :eski hatıralar canlandığı için mi ?yani şimdi taksime gitsen bütün yaşadıkların ufak ufak gözünün önüne mi geliyor
danışan:  gelmiyo aslında bazen geliyor mc,donals ın ordan geçerken bastonlu birini görürken ...44.50... demek içimden geliyor . dun ordaydım sabahtan akşama kadar
Psikolog :ne ?yeni ilişkiler yok mu hiç ?Bartandan da kurtuldun .
danışan: Bartan çağrı attı aslında dün, aramadım da sonra bir kaç saat sonra aradım telefonu kapalıydı sonra oda aramadı sonra işte düşündüm dedim ben şimdi vartanın yanına gitsem aynı şeyleri yine baştan yaşıyacağız dedim e bunları dedim yaşadık zaten görüşmüyorum artık .
Psikolog :yeni ilişki kurulmuyormu peki sanal alemden ordan burdan?buluşmalar .eve kimse geldi mi ?kural koymuştuk ...... geldi . (güler) yakalandın mı ?
danışan:şimdi şöyle
Psikolog :geldi mi?evet yada hayır sonra nasıl geldiğini konuşuruz .
danışan:bu kısımları geçsek olur mu ?
Psikolog :geldi mi evet yada hayır .
danışan: vakit dolmadı mı daha
Psikolog :geldi mi gelmedi mi evet yada hayır .
danışan:geldi tamam
Psikolog :sen mi getirdin .
danışan:yani evet
Psikolog :peki o gelen kişi bir geceliğine mi geldi bir kaç kere geldi mi ?
danışan: birisi üst üste iki gece geldi sonra yine gelmek istedi ben müsait değilim dedim ev müsait değil dedim abimle yaşıyorum diye izah etmiştim abim evde gelme dedim
Psikolog :peki bir geceliğine üst üste iki sefer geldi sonra başkaları da bir kere bir kere bir kaç kişi geldi mi ?
danışan:ya şimdi öyle bir sürü kişi değil yani
Psikolog :kaç kişi ?üç,dört,beş.
danışan:iki üç dört beşte demiyelim yani
Psikolog :kaç
danışan:sekiz dokuz on onbeş yirmimi ?kaç?çok kişi mi ?
danışan:çok demiyelim yani
Psikolog :orta şekerlimi ?az değil ama
danışan:5 diyelim öyleyse
Psikolog :beş demekki orta oluyor . ne hissettin peki şimdi gerildin .
danışan:ya aslında rahatsız oldum yani işi anlatmaktan değilde
Psikolog :neyden bahsetmekten rahatsız oldun yani böyle bir suçluluk duygusumu , veya bir kuralı yıktık nasıl bir his ?kendine karşı mı tamamen ya kural koymuştuk ikimiz
danışan: yok kendime karşı
Psikolog :bu kuralıda yıktık nasıl bir rahatsızlık oluştu içinde şimdi
danışan:işte bir daha gitmeyeceğim . taksime gitmiyeyim
Psikolog :gidersen eve geliyor akın akın
danışan: ya akın akın
Psikolog :geliyor işte canım allah allah .karınca yuvası , karıncalar oraya doğru yol almaya başlıyor
danışan:ya öyle
Psikolog :iki üç dört beş
danışan:belki de beş değildir fazlada söylemiş olabilirim
Psikolog :nasıl bir rahatsızlık var peki
danışan:işte dedim ya kirlenmiş gibi hissediyorum
Psikolog :kim kirletti peki kendi kendinimi kirlettin ?
danışan:hıhı
Psikolog :peki şimdi yakalandın mı , ne hissediyorsun ?demesem anlatmayacaktın .bir yakalanma psikolojisi varmı ?varmı yada yokmu ?
danışan:peki
Psikolog :var ozaman .bütün oyunu nasıl kurdun yakalanmamak için kurmadın mı ?biz ta ne zaman kural koyduk değilmi yani eve götürme taksimde yaşıyorsan yaşa diyelim .ama sonra bir şekil de bunu unutturdun bizim kural koyduğumuzu falan ve bu nedenle yakalanmamak için bütün her yerde dolaştırmadın mı ?sevindirdin , yani ne açıdan sevindik iki yıl önce kovulduğu yere geri dönen adam işte öz güven işte aradımız bu (güler)işte çok mutlu olduk bu bizim başarımızdı işte bak Erdal’a büyük işler başarıyoruz ondan sonra bize de güzel işledi mi ?
danışan: bilmem ki
Psikolog :bir şekilde gönderildi yönlendirildi , ama tamam bu mutluluk verici bir şey güzel bir şey ,ama biz esas gayemiz neresi yola çıkış yerimiz , bu taraf buradaki başarı bu başarısızlı örtmek için gösterilmiş bir başarı değilmi ?yani orda bir ifade var bir iyileşirsek ayvayı yedik (güler) sevgisiz  kalacağım ortada .iyileşmek seni korkutmuyormu veya kaygılandırmış olmuyormu ?bu anlamda iyileşmemek için diğer butün alanlarda iyileşme çabasına giriyorsun .öz güven başarı ilişkiler , her şeyde başarıyorsun ama bütün bu başarılarının gücü burda başarmamak için gibi diye bilirmiyiz ?onarımla geçiyor daha 10 haftadır 1 hafta daha onarımla geçer .
danışan:ya aslında o senin yorumun yani
Psikolog :ama bu güç nerden çıktı iki yıldır bu gücü neden kullanamadın . iki yıl önce bunu yapamazmıydın ? hiç mi yapamazdın ?
danışan: eğer isteseydim yapardım
Psikolog :yavaş köşeye sıkıştırıyor gibi oluyor orda başarı olmasın diye başka alanlarda büyük başarılar elde etmeye başlıyorsun ,ve bunu psikoloğa sunuyorsun psikologda oh be Erdal  kral adam başarıyor işte falan filan yani psikoloğa da sus payını veriyorsun aman bu eski defteri açmayalım bak sana yeni defterler .

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
Ynt: Erdal’ın 24/07/2010 tarihli EŞCİNSEL TERAPİ ( II. TERAPİ )
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2010, 07:47:09 ös »
danışan:şimdi o meseleyi açmak istemeseydim orda yazmazdım yani
Psikolog :ama bu etkileşimde bir süreç paradoks iki uçlu bir şey , ama orda küçük bir ip ucu veriyorsun çok zeki bir ipucu veriyorsun açık bir ipucu mu o ?
danışan: e kapalı
Psikolog :çok ince bir detay canım ,ben varsayarak uyanmıyorum ki diyelim tamam alıyorum falan sonra üzerinde çok ince düşünürsem alabileceğim uyarı değilmi o ?
danışan: demekki yakalamışsın yani , demekki yakalayabilecek kapasitedesin .
Psikolog :e orda bizim zekamız devreye giriyor veya zekalar çatışıyor ,bir tuzak kuruyorsun bizim zekamıza adam mat olmuyor mat olmuyor bakalım bu sefer mat olacakmı ?böyle bir şey değilmi ?ilk baştan büyük büyük yemler atıyordun diyelim şimdi küçük küçük yemler .
danışan: ya öyle düşünmemek lazım bak burda sen zekanı konuşturuyorsun ne kadar profesyonelce yapabilecek kapatiseyede sahip olduğunu ıspatlamış oluyorsun
Psikolog :tamam bunları kabul etcem ama benim esas gayem bumu ?ne oluyor ki , dünyanın en iyi psikoloğu olduğumu ıspatlarsam elime ne geçecek ?
danışan:aslında hem bana hem kendinede ....
Psikolog :başka bir şey var burda duygusal bir şey yokmu şu gittiğin terapilerde trasferans aktarım süreci karşı aktarım süreci ben demekki e... u içselleştirmişim .demek ki değer vermişim demek ki okuyorum içimde sindiriyorum hazm ediyorum sonra içimdeki ses uyarıyor , böyle bakamazmıyız ? şimdi ben burda oturmuşum ooh başarmışız bakamazmıyım ?ama ben her şeye rağmen acaba doğru yoldamıyız acaba .....
danışan: doğru yolda olduğunu ıspatladın burda
Psikolog :ama o yazıyı okurken ki süreç. Demek ki ben e.... de iyileşiyor başarıyoruz desem bile demiyormuşum neden demiyorum demekki e.... u önemsemiş olmuyormu ?yanılmayalım yanıltmayalım düşüncesi meydana çıkmış olmuyormu burda .ne ben e... u yanıltayım ama ben onu yanıltmazken onun da beni yanıltmasına izin vermeyeyim ha bunun için yapayım ha e... için yapayım . hiç sordum mu soramazmıydım beşinci altıncı seansta eve erkek getirdin mi getirmedin mi diye ?
danışan:yani şimdi onu eve erkek getirmek gibi düşünmeyelim şimdi o arkadaş
Psikolog :hayır , ben sordummu ama hiç ?ha dedikki e... ye güvenelim dedik . sen nasıl barışa güveniyorsan .evet ince bir gülümseme .sürede dolmak üzere allahtan .toparla , sen özetle .
danışan:şimdi şöyle izah edeyim şimdi o yazının aslında devamı gelseydi yani sonun güzel olduğunu anlayacaktılar
Psikolog :güzel zaten ben geçen hafta neyi itiraf ettim sana , ben o ……. yazına hayatımda gülmediğim kadar katıla katıla güldüm , ben bundan keyif alıyorum dedim ama ben bunu tartışmıyorum ki , bu benim açımdan keyifli bir süreç ama ben keyif alıyorum diye bunu oynamak istemiyorum yani ,anlatabiliyormuyum
danışan:sende keyfine bak öyle
Psikolog :öyle değil ama ben bu işi güleyim eğleneyim diye yapmıyorum ben gülüyorum tabi gayri ihtiyari hiç bir şeyde gülmediğim kadar gülüyorum ama ben buraya gülmek için gelmiyorum ki
danışan:e bu sefer de gülmek için yapmış ol canım
Psikolog :tabi gülüyorum ama gülerken ben sadece gülüyormuyum acaba hiç düşünmekten vazgeçiyor muyumdur ?veya gülerken ne düşünüyorum .
danışan:yani aslında böyle olunca vaka böyle olunca sen vakaya odaklanıyorsun
Psikolog :sen bilgisayar kitabı yazamadın ama kitap yazıyorsun , ne yazıyorsun , sözlük mü yazıyorsun ?(güler)ufak ufak çaktırmadan .
danışan:evet (güler)
Psikolog :sen aslında teyakkuzda olaraktan ....
danışan: şimdi aslında şöyle oluyor ............birşey diyemiyorum .......aslında şöyle bak tamam toparladım şimdi burda senin başarın ne olacak ?aslında iyileşmek istemeyen bir adam geliyor burda senin karşına çıkıyor gerçekten iyileşmek istesede iyileşmek istemeyen tarafıda var, ötekiler ya ben çok bunaldım kurtulmak falan istiyorum diyor .3seans 5 seans 10 seans geliyor ondan sonra kurtulmuş oluyor yok işte hayatım değişti öyle oldu böyle oldu anneciğim sen bana böyle demiştin babacığım sen bana böyle demiştin filan diye hayatım 180 derece dönüyor onlar basit şeyler yani gelen adam yani dönüşümü geçirmek için yani gelen adam hazır yani şimdi burda daha ağır bir vaka hem şizofren hem depresif geçirmiş hem obsesif komposif bilmem ne
Psikolog :her şey var
danışan:iste bilmem babası okula göndermiyor bilmem ne adam babasına birşeyler yapıyor ne bilim artık onu deliye döndürüyor iyi evlat rolü oynarken bir şeyler yapıyor buda komplex karma karışık bir vaka bütün her şeyi oyun haline getiriyor işte insanları falan
Psikolog :toparla
danışan:tamam toparlıyorum , ve aslında . ne diyordum yahu ben
Psikolog :daha başarılı olacağım gibi bir şey diyordun
danışan: heh şimdi burda karmaşık bir vakayla karşı karşıyasın yani bazen bende yaptığım şeylerle şaşkınlık geçiriyorum
Psikolog :işi nasıl bukadar karma karışık hale getirdim diyorsun ? (güler)
danışan:evet kendi kendime yani karmaşık bir vakayı çözeceksin
Psikolog :tamam , çözmeyeyimmi ?
danışan: çözeceksin işte
Psikolog :çözmeme izin vermeyecekmisin ?
danışan:hayır veriyorum işte
Psikolog :tamam ee?sonra
danışan: ben daha da başarılıyım diye sen daha da karıştırıyor musun ?(güler) şimdi böyle karma karışık bir durum için aslında şöyle düşün basit bir şeyi yaparsan tamam bundan bir keyif alırsın
Psikolog :yani sen benide mi düşünmüş oluyorsun ?durumu dahada karmaşıklaştırıyorsun ben yakalıyorum sen kaçıyorsun ben yakalıyorum sen kaçıyorsun
danışan: burda birikimini kullanacaksın
Psikolog :sonra televizyona çıkacağız , peki mustafa merteri duydun mu ?
danışan: bende onu soracaktım ne diyor ?ne diyor bu vaka için
Psikolog :hangi vaka için
danışan: benim için
Psikolog :teklif edeyim mi , bizim sürecimizi sen ve ben gidelim anlatalım yani eğer o öğrenmek istiyorsa süreci sen anlatacaksın ben bir şey yapmayacağım
danışan: ne anlatacağım orda
Psikolog :işte sürecini , bu nasıl bir süreçtir birincisi ben onarım terapisi demiyorum eşcinsel terapi diyorum derim sende terapi tarzını anlatabilirsin mesela deneyimlerini
danışan:olur
Psikolog :tamam.
danışan:şimdi gidiyormuyuz
Psikolog :hayır ne şimdi gidiyoruz sonra mail atacağız bilmem ne .ne hissettin ?
danışan:laf kabuğu yapıp işin içinden sıyrılma ....
Psikolog :yine bir parmak bal çaldın ağzımıza
danışan: ama o parmak değil sen bunu hak ediyorsun aslında sende bunun akademikce kapasite olduğunun farkındasın çünkü bunu farkede bilirsin
Psikolog :ama bak bende neyi farkettin. Sende bir zeki adam olarak herhangi biri olmadığımı gördün
danışan:ama zorluk olmadan potansiyel dışa çıkmaz ki mücadele edeceksin sabredeceksin şeytan niye var insan kamillik mertebesine çıkmak için mücadele ediyorsun
Psikolog : ben de diyorum ki iki tane tavuk süpermarketi geziyorlarmış, 40 liralık büyük bir yumurtanın yanında durmuş bak bunu ben yumurtladım demiş ötekide bu 20 liralığı da ben yumurtladım kocam dedi 20 lira için kıçını yırtmaya değmez dedi ben küçük yumurtladım demiş hani bende diyorum ki bu kadar şeytan olmana gerek yok gel burda anlaşalım
danışan: şeytanlık değil bu yani sonuçta
Psikolog :bu senin bilinç altının oynadığı mekanizma ama bunu görelim diyorum
danışan: kapasitem yani , etrafımdaki insanların kapasitesi yükseliyor bu şekilde
Psikolog :ona bir şey demiyorum ama gel bu oyunu da bozalım diyorum ozaman , senin bilinç altının kurduğu bir oyun işte az kalsın yiyordum ben
danışan: ama öyle olmasaydı ben öyle yazmadım
Psikolog :ama verdin Allah’a çok şükür , ama ben evliya değilim ki yani senin ruhunu okuyayım üfleyeyim .bende o şeyleri yakalayacağım ama bir yazıdan yakalarım ama burada ki bir ses tonundan yakalayabilirim yakalayamazsam yerim .anlaştık mı ?
danışan: hangi konuda
Psikolog :gel bu bilinç altını oyunlarını bozalım
danışan: yani şey ben kendimi bozabilecek
Psikolog :ama bak bunu düşün ama ,ip ucunu sen verdin biz niye yakaladık nereye götürüyordun bizi . herkesi götürüyorsunda bizi götürmesen olmazmıydı bizi hiç götürmesen daha iyi olmazmı ?diyeyim bir düşün bakalım , veya yazıyı tamamla arkasını getir .
danışan: şimdi orda güzel bir şey oluyor yazının devamında şimdi öyle başlıyor ama devamı iyi
Psikolog :hadi artık toparlayalım
danışan: evet şimdi süreyi tamamladık
Psikolog :bu seferde keyifliydi değilmi ? ben keyif aldım itiraf ediyorum çok teşekkür ederim bana verdiğin ip ucu için yoksa ayvayı yiyecektim . kuralımızı yeniden hatırlayalım
danışan:neydi kural
Psikolog :o ev seni temsil ediyor oraya bahadır’ı  bile sokmayacaksın hakan’ı bile sokmazken hiç sokma diyen yok ama bir 6 ay sokmayalım bakalım kendi dünyamızı nasıl yaratacağız

LacivertEmre

  • Newbie
  • *
  • İleti: 32
    • Profili Görüntüle
Ynt: ERDAL EMRE'NİN EŞCİNSEL TEDAVİSİ ( II. TERAPİ )
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2011, 09:54:28 öö »
Erdal Emre değil kardeşim
Lacivert Emre
LacivertEmre@hotmail.com

LacivertEmre

  • Newbie
  • *
  • İleti: 32
    • Profili Görüntüle
Ynt: ERDAL EMRE'NİN EŞCİNSEL TEDAVİSİ ( II. TERAPİ )
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2012, 03:26:14 ös »
30 Ocak 2012
Facebook Hesabım İptal Edildi
Bu konuda ne yapabilirim.

Emre V. Lacivertoğlu

Aşağıdaki linkte paylaşıyorum daha detaylı
http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=926.0