Gönderen Konu: Her Temizlik İmandan mıdır? 17 yaşında bir lise öğrencisinin obsesif-kompülsif .  (Okunma sayısı 5811 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4099
    • Profili Görüntüle
17 yaşında bir lise öğrencisinin yaşadığı ağır obsesif-kompülsif durum

 

G.A. nın

ANNESİNİN NOTLARI
01.02.2009

Neden insanlar en sevdiklerinden yana şanssız oluyorlar. 17 yıllık evliyim. Eşim bana ihanet etti.42 yaşından sonra azdı. Onu affetmiş olsam da kalbim kırık. Zaten bir kere artık eskisi gibi olmuyor. Güven saygı sevgi hepsi gidiyor. Eğer bir işim olsa kendi paramı kendim kazansam bugün çeker giderdim. Kimisi diyor ya çocuk için evliliğimiz sürüyor ne alaka bu ortamda daha sağlıksız büyüyor. En azından ayaklarının üstünde durmasını daha iyi bilir. İşte böyle eşim için bir yabancı gibi çünkü sorumsuz ben nereye gidersem gideyim umursamıyor bile sormuyor bile, parmağımdaki evlilik yüzüğünü çıkardım onu bile fark etmiyor. Kendi zaten takmıyor başka alemler içine girmiş ben evde nasıl olsa üstünü yıka yemek pişir bedava hizmetçi isyan ettim ne yemek yapmak ona ne de çamaşırını yıkamak, artık ondan nefret ediyorum . inşallah en kısa zamanda iş bulup kendime çalışıcam. Ayaklarımın üstünde durunca ondan ayrılıcam. Sevgi emek ister yürek ister. Sevgi güven ister eğer yoksa bırak değmez.

10.03.2009

Eve geldim kızım yine banyodan çıkmış . Her gün bir bahane, bu seferde sabunluğa takmış kafayı sabun sürüyormuş ama köpürmüyormuş. Onun banyodan her çıkış bir sorun. 17 yaşındaki o akıllı kız gidiyor yerine  zeka özürlü biri geliyor. Su kesildi mi avazı çıktığı kadar ağlıyor hem de avazı çıktığı kadar bağırarak ne söylesem fayda etmiyor. Artık tükendim her şeye ağlıyorum. Sinirlerim yatışsın diye atarax içiyorum..aslında psikoloğa gideceğim ama para sorun. Sigortası bile yok eşimin .çalışıyor ama boşuna , sözüm ona kazanamıyor. Hep böyle söylüyor , kendime çok kızıyorum, neden zamanında ise girip çalışmadım gerçi izin vermiyordu ama şimdiki aklım olsaydı dinlemezdim ki iki kuruşa köle oluyor insan bana ananın kapısına gider orada çalışırsın dedi hep, mantıksızlığa bak benim alem sensin ikimizde aklı başında insanlarız ama doğruları yanlışları ayırt edemiyor.gelelim asıl meseleye oturduğum evden nefret ediyorum. Nedeni bizim aile geleneklerine hiç uymayan şeylerle karşılaştım. Kayın pederim 10 yıldır tek başlına yaşıyor ama eşiyle aynı apartmanda oturuyorlar. Ama ayrı oturuyorlar. Ama evliler hala. Kayın pederim kızlarını istemiyor. Oğluyla katları aynı ama evleri ayrı işi düşerse konuşuyor torunu g.a. yı çağırıyordu kim ne yaptı aslında çok yanlış sonra da kafası kızdı mı kızlarını kovuyordu evinden .asıl sorun oradan başlıyor. Aile dediğin toplanır sorunlar neyse onların çözümü için çözüm yollarına gider ama bu insanın merhameti yok. Evladın evlense bile gözeteceksin kollayacaksın ama kayın pederim onlar artık evli benim işim yok sorumlulukların var dedi bana yeni gelinken çok şasırmıştım. Aile olucak. İnsan değilmiş böylelerine çocuk doğurmayacaksın bu kelimelerim sorunlu aileler için geçerli şimdiki aklım olsaydı doğurmazdım ve böylece topluma herkes böyle yapsa sağlıklı insanlardan bir topluluk oluşturdu.

Bu dünyada en yakınım erkek kardeşim, 2008 yılından itibaren sırdaşım. Ailevi sorunlar özeldir ama danıştım oda gelip eşime ve bana ayrılık kolay ama önemli olan sorunları nasıl çözebilmek dedi ve çok doğru ama kalp kırıldı mı tamiri çok zor 17 yıl sonra eşim beni aldattı cep telefonundaki mesajda “ günaydın aşkım bana para bırakmamışsın dudaklarından öptüm “diye yazmış bende telefon numarasını aldım.pastaneden aradım , bir kadın çıktı telefonu kapadım eve geldim moralim sıfır, o gün bugün eşimden nefret ediyorum. Kendisi taksi şöförü ve tabi gece eve geldi. Karşıma otur bana bu mesajın ve bu telefon numarasını açıkla dedim. Senin kalbin bozuk dedi bana. Gidip uyudu o günden sonra gece gündüz içmeye başladı ve bir gece ben senden boşanmak istiyorum dedim tamam biri var ama yatmadım dedi bende güldüm karşında çocuk yok dedim. Kadın evli 7 yaşında  kızı varmış bende mi sen eve gelmediğin geceler birinimi bulayım senin namus kavramın bu mudur dedim ,tek kurşunda işin biter dedi bana. En çok kızdığım şeyde ben üç kuruşla evi geçindirmeye çalışayım o paraları başkasına yedirsin. Ki ben dantel yapıp eve katkıda bulunuyordum. Mutfak masrafını ben karşılıyordum. . Güvercinde bakıyor kendisi meraklı bende o yokken bakıyordum ta ki kümeslerini temizlerken telefonu çaldı baktım gülün arıyor yazıyor kim bu dedim abonelerindenmiş gidip bir köşede ben duymayayım diye sessiz konuşuyor işte o zaman ipler koptu. İyice anladım ki hiçbir mücadeleye değmeyen bir adam var karşımda . güvercinlerine de bakmadım bir daha . artık benim için yabancı. Kayın pederimin de haberi var. Belki oğlunu çağırır siz ne yapıyorsunuz der dedim derler ya denize düşen yılana sarılır kendine hayrı yok ki bize olsun . torununa demiş ki “anan kıçını döner yatarsa olacağı bu “ demek ki aramızda geçen şeyler babasına anlatıyor. sözüm ona çok namus düşkünü insanlar meğerse namuslu geçinen namussuzlar bunlar .     

 

G.A.nın  annesinin  kızı hakkındaki gözlemleri

 

İzledikleri genelde şiddet içerikli şeyler. Dexter izliyor ve Stephen King okuyor. Yıkandıktan sonra neşeli. Ancak sular kesildiğinde devamlı kurt gibi uluyor. Yorulana kadar bağıra bağıra ağlıyor sonra ise bir kenarda çıplak bir şekilde sinmiş ve kafasını dizlerine dayamış ve ellerini de dizlerine bağlamış bir şekilde kenarda öylece uyuyor. Çok canı yanıyormuş gibi, can çekişir gibi sesler çıkarıyor. Ve devamlı tekrarladığı şey “ yıkanamadım, yıkanamadım,yıkanamadım” yıkandıktan sonra kendi giysilerini giymiyor. Kendi kıyafetleri pismiş o yüzden her duştan sonra hep annesinin kıyafetlerini giyiyor. Çamaşır makinasına çamaşırı atıyor. Saate bakıyor. 9-10 sefer tekrar tekrar çamaşırları çıkarıyor tekrar makinaya atıyor . 9-10 saat çamaşırları yıkıyor. Psikiyatristlere gitmiş annesi Şirin Düvenci’ye götürmüş bir çare  bulamamış. Yemek yerken sofra düzenini bile planlıyor. Kağıda çiziyor belli bir düzen içersinde yemek yiyor. 

Annesinin  getirdiği özel evrak

G.A. nın yaptığı program

AJANDA

 YAPILACAKLARIN STANDARTLARIN LİSTESİ

10.11.2008

Okuldan geldikten sonra banyo yapılacak(2+1)

Atıştırma , tv ve uyku

 

11.11.2008

Okuldan geldikten sonra çarşıya çıkılacak ,Pazar gezilecek

Banyo yapılacak (2+1) atıştırma tv ve uyku

 

12.11.2008

Okuldan geldikten sonra banyo yapılacak (2+1)

Atıştırma tv ve uyku

 

13.11.2008

Okuldan geldikten sonra banyo yapılacak(2+1)

Atıştırma tv ve uyku 

 

14.11.2008

Okuldan gelirken çarşıya uğranılacak

Banyo yapılacak(2+1)

Atıştırma tv ve uyku

 

15.11.2008

Banyo yapılacak (2+1)

Temiz kıyafetler giyilecek

Bu hafta giydiğim eşofman takımı , pijama ve havlularım makinaya atılacak bir güzel yıkanacak

Atıştırma tv ve uyku

 

16.11.2008

Sabah kalkıp ütü yapılacak (yıkanan çamaşırlar, yatak çarşafları, koltuk çarşafları vb..)

Dolap silinecek

Tüm halılar süpürülecek, kişisel bakım ve banyo (3+1)

Atıştırma tv ve uyku

 

« Son Düzenleme: 11 Nisan 2009, 03:17:48 ös Gönderen: bureax »