Gönderen Konu: Ömer Tuğrul İnançer Kimin Ayağına Bastı?  (Okunma sayısı 5353 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Ömer Tuğrul İnançer Kimin Ayağına Bastı?
« : 31 Temmuz 2013, 05:52:49 öö »
Haberin ilk yayınlandığı Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Ömer Tuğrul İnançer’e içten içe hırs besleyen bir isim!

Neden mi?

Eyüp Can, karısı Elif Şafak ve çocukları ile birlikte bir zamanlar evlenmeyi düşündüğü ve uzun uğraşlar sonucu sperm bankası aracılığıyla hamile kalan Yahudi sevgilisini ziyarete gidecek kadar modern! olan bir isim…

Ömer Tuğrul İnançer, Can’ın eski sevgilisiyle arkadaş olacak kadar anlayışlı olan karısı Yazar Elif Şafak’ın Mevlâna’yı anlattığı “Aşk” adlı kitabını ağır bir şekilde eleştirmiş ve “Derviş keşiş değildir, tekke de manastır” demişti.

İnançer kısaca şunları söylemişti;

O kadar cahilane bir kitap ki…

Zamanın modasından istifade ederek Mevlana ile ilgili hiçbir şey bilmeden para kazanmak için kitap yazmış. Adı Mevlana’yla yanyana bile gelemez. Buna engel olmanın çaresi yok. Onlar üzerinden hiç bilgi edinilmese, Mevlana’yı tanımasalar daha iyi. Öbür tarafta hesap veremezler.

Mesela kendi şeyhi hakkında `uyuşuk` tabiri kullanan bir derviş düşünülemez bile. Ama bu düşünüyor ve yazmış. 1001 gün çile diyor. Çilenin ne olduğunu bile bilmiyor. Mevlevi çilesi halvetten farklı bir şeydir…

Şimdi Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’a soruyorum; Ömer Tuğrul İnançer’e olan tavrınızın nedeni karınız Elif Şafak’ın kitabını eleştirmesi mi?

Gezi Parkı eylemcileri de Ö. Tuğrul İnançer’e fikri tepki yerine hakaret etmeyi tercih etti.

İnançer’in Gezi Parkı eylemlerinde etrafa zarar verenleri kastederek vatan hainliği yorumu yapması anlaşılan onları da çok rahatsız etmiş!

http://www.habervaktim.com/yazar/60501/omer-tugrul-inancer-kimin-ayagina-basti.html