Gönderen Konu: EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)  (Okunma sayısı 80482 defa)

visnesuyu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)
« : 19 Ağustos 2012, 02:07:59 öö »
EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)

   Öncelikle bu yazıyı okumadan önce kendi kendinize sorun; Eşcinsellikten kurtulmak istiyor muyum? Yoksa böyle mutlu muyum? diye.
   Eğer ki kurtulmak istiyorum cevabını verirseniz bu yazının devamını dikkatlice okuyun. Ama yok ben halimden memnunum diyorsanız yine devamını okuyun. Okuduktan sonra da hala halinizden memnun musunuz kendiniz karar verin.

   Öncelikle eşcinsellerde genel olan birkaç durumdan bahsetmek istiyorum. Hemcinsine karşı aşırı bir bağlılık hissetmek, onu kendisinden daha güçlü görmek yada ona sahip olmayı istemek. Onu her şeyiyle sahiplenme isteği diyelim en iyisi. Genellikle başlangıçta erotizme dökülmeyen bu istek daha sonra karşıdaki hemcinsi daha fazla elde etmek amacıyla erotizm bilinçaltı tarafından ortaya çıkarılır. Çünkü siz artık o hemcinsinizi kıskanmaya başlamışsınızdır her şeyiyle. Annesinden, kardeşinden, diğer arkadaşlarından yada sevgilisinden. Size bu en iyi çözüm olarak gelir. Ne de olsa erotizm bütün vücuduna sahip olmak demektir ve insanların bu konuda iradesi zayıftır.
   Gelelim başka bir konuya eşcinsellerin genel olarak demeyeyim hatta hepsinin ailesiyle sorunları vardır. Aşırı sevgi görme olabilir bu, ilgisizlik olabilir, babanın otoritesinin düşük olması yada annenin babadan daha baskın olması gibi birçok örnek verebiliriz buna. Tabi ki sadece bunlar mıdır ? Hayır. Küçükken hemcinsiniz tarafından tecavüze uğrarsanız da eşcinsel olma ihtimaliniz yüksek oranda olur. Hele ki aileniz ile sorununuz var ise bu ihtimal kesine o kadar yakındır ki. Çünkü sığınacak bir kapı bulamazsınız. Kendinizi sahipsiz hissedersiniz ve kendinizden daha güçlü bir faktör ararsınız etrafınızda.
   Şuna da gelelim, kardeşim sen bize eşcinsel olanlar nasıl eşcinsel olmuştur onu anlattın .Hani “Nasıl kurtuluruz konusunu anlatacaktın” dediğinizi duyar gibiyim. Ama sabırlı olun. Zaten eşcinselsiniz bir de sabırsız olmayın, umutsuzluğa kapılmayın hiçbir şeyde  :).

Dipnot: Ben tecavüze uğramadım fakat bildiğim örnekler ve bugüne kadar öğrendiklerime göre yazıyorum bunu.

   Bir de aşk acısı vardır be. Bunu anlatmadan geçersek olmaz  ;)
Eşcinseller yakın arkadaşı olan kişiye aşık olurlar genelde ve sonra da aşk acısı çekerler. Yada bazen aldatıyormuş gibi hissederler en yakın arkadaşlarını. Korkmayın çekinmeyin biz de yaşadık bunları rahat olun. Kurtulmaya yakınsınız çünkü.

   Hepinizin beklediği konuya girelim yavaş yavaş artık. Eşcinsel olmaktan nasıl kurtulursunuz? Size Kuran okuyun, dua edin, Allah’a yalvarın, eşcinseller cehennemde yanar, karıya-kıza gidin gibi şeyler demeyeceğim bazılarınızın düşündüğü üzere.
   En başta olay şudur, kararlı olacaksınız. Ben bu işi çözeceğim arkadaş diyeceksiniz. Bunu yaptıktan sonra şunu da aklınıza şunu yerleştirin. Umudu olmayan insan intihar eder ve siz hala intihar etmediyseniz, defalarca düşünmenize rağmen… Demek ki bir umudunuz vardı kurtulmak için. İşte umudu buraya yerleştirin bundan sonra. Bunları tamamladıktan sonra yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.
   Öncelikle ilk adımınız geçmişinizle eşcinsellikle bağlantılı olan her şeyi hayatınızdan çıkarın. Eşcinsel Facebook arkadaşlarıdır, eşcinsel telefon arkadaşlarıdır, eşcinsel porno izlemektir çıkarın bunları hayatınızdan. Daha başka aklıma gelen şeyler de var da burada paylaşmam pek etik olmaz. Siz düşünün neler olduğunu işte. Geçmişinizden dönmemek üzere ayrılın. Alışkanlıklarınızı bir kenara bırakın. Yoksa çözdüm artık dediğiniz anda tekrar başladığınız noktaya dönebilirsiniz zamanında benim yaptığım gibi.
   Bunları yaptınız artık o zaman şu görüşe tamamen katılın ve ondan sonra okumaya devam edin: “0-6 yaş arasında yaşanan şeyler bireyin eşcinsel olmasının en önemli etmenlerini taşır”. Bunu da yerleştirdiyseniz aklınıza şuna gelelim. 0-6 yaş arası hatırlayabildiğiniz şeylere kafa yorun biraz. Hangi olayı hatırlıyorsunuz, olayda kimler geçiyor yada olay anında neler hissediyordum gibi. Ama çok iyi düşünün ve aklınızda hayal edin. Ben bir şey hatırlamıyorum yada hatırladığım şey önemli değil cevabını vermeyin. Bir kez daha düşünün iyice hatırlayın. Annenizin babanızın kavgası mıdır? Ne bileyim abiniz yoktu da onun özlemini mi çektiniz? Dayak mı yediniz? Düşünün çok derinlere inin sessiz bir ortamda. Aklınıza gelen şeyleri de bir kağıda yazın öncelikle. 0-6 yaş arası yaşadıklarım bunlar diye önünüze bir koyun ve sonra da hepsinin ortak paydasını çıkarın. Kişi mi ortak?, his mi?, olay mı? karar verin buna. Bu en önemli noktaydı bana göre çözüm aşamasında. Buradan çıkan sonuç ne ise sizin eşcinsel olmanızın sebebi büyük ihtimal o durumdadır. En azından o çıkan sonucun etkisi çok büyüktür.

   Sonra aynı yöntemle ilkokul hayatınızı, beklentilerinizi ve gerçekleşmeyen beklentinizi yazın bir kağıda. Aynı şekilde bundan sonraki hayatınız için de aynı şeyi yapın. Ortak paydaları çıkarın kağıda. Neler ortak, güç isteği mi, sığınma isteği mi? Her neyse bu istek siz karar verin artık buna, ortak paydalardan çıkardıklarınız ile. Bunlar sizin eşcinsel olmanıza en büyük nedenler çünkü. Eşcinsellik sadece sonuçtur. Bu olaylar sonucunda eşcinsel değil de –aklıma gelenler- şu 4 şey de olabilirdi. Uyuşturucu bağımlılığı, alkoliklik, aşırı kız düşkünlüğü yada kumar bağımlılığı. Hepsinin ortak paydasına bakarsak ya güç için yada geçici mutluluklar, sığınma isteği sonucunda ortaya çıktığını görebiliriz. Muhakkak eşcinsellikle beraber biri de gündeme gelmiştir zaten. En azından alkol içeyim yada sigara içeyim onlar beni rahatlatıyor, bu düşüncelerden uzaklaştırıyor demişsinizdir. Yada Allah’a sığınayım, o beni korur bunlardan, kurtarır da demiş olabilirsiniz ve böylece tevekkül ettiğinizi sanırsınız. Fakat gel gelelim siz sınava çalışmadınız ki birinci olasınız. Bir çabalama yapmamışsınız hayatınız boyunca bundan kurtulmak için. Sadece geçici çözümlere yönelmişsiniz. Çünkü sorunu yanlış tanımlamışsınız. Sorun eşcinsellik değil ona neden olan şeyler. Eğer siz neden olan şeyleri çözmeden eşcinselliği çözdüm derseniz, kesinlikle yalan söylüyorsunuz yada kendinizi kandırıyorsunuz. Hadi bir ihtimal çözüldü diyelim bu sefer bahsettiğimiz diğer şeylere batarsınız. Eşcinsellikten kurtuldum, ee sonra ne oldu? Hem alkolik oldum hem de kız bağımlısı. Ama topluma bakarsak örneğin kız düşkünlüğü psikolojik rahatsızlık değildir. “Ergenlerde olur” deyip geçiştirirler. Siz de sorun olmadığını düşünüp hayatınıza kız düşkünü olarak devam ederdiniz. Bu yüzden Allah’a şükredin ki sizi eşcinsellikle sınıyor. Eşcinsellik olmasa psikoloğa gitmeyi aklınızın ucundan bile geçirmezdiniz çünkü. Anne babanızın biz de gençliğimizde çok sorunla karşılaştık dediklerini duymaya devam edersiniz sürekli. İlerde geçer derler size kız düşkünlüğü. Ama geçmez işte o da aynı hastalık. Eşcinsellikten tek ayrılan noktası bu işte. Eşcinsellerin çözüm açısından daha fazla imkanının varolması ve sorunlarının belirgin şekilde farkına varmaları.
   
   Şunu da belirtmek isterim ki, Hüseyin Kaçın’la herhangi bir maddi bağımız yok. Ben de sizin gibi para ödeyerek gidiyorum ama şunu belirtmem lazım. Kendinize bahane üretiyorsunuz gitmemek için Hüseyin Kaçın’a binlerce bahane üretiyorsunuz. Efendim çok pahalı seanslar, yok efendim çok uzak bana, zamanım yok, çok meşgulüm gibi birçok saçma kendinizi bile kandıramayacağınız bahane üretiyorsunuz. Olay bu değil işte! Gerekirse her şeye, her işe zaman ayırırken, hayatınızın en önemli imtihanı olan bu konu için mi zaman yada para ayırmıyorsunuz? Mutlu bir hayat yaşamak için verilen para yada harcanan zaman değmez mi sizce? Bu iş için milyonlar da harcasanız değer bence. Çünkü işin ucunda mutlu bir yaşam sürmek var. Bak Sakıp Sabancı’ya o kadar parası vardı ama çocuğu özürlü idi. Hadi düzeltsin de mutlu olsun. Mümkün müdür böyle bir şey. Düşünün biraz bu konuyu! Biraz zahmet çekeceksiniz belki, parasal açıdan da zaman açısından da. Ama emin olun sonucu gerçekten mutluluktan başka bir şey içermiyor. En azından bir terapi deneyin. Bakın yalvarıyorum size çünkü kurtarmak istiyorum sizi bu durumdan gerçekten. Hiçbir karşılık beklemeksizin. Çünkü sizi anlıyorum, neler yaşadığınızı biliyorum, neler hissettiğinizi de biliyorum. Lütfen diyorum tekrar bir seans olsa da deneyin. Hüseyin kaçın bu satırları yazmamdan pek hoşnut olmayacaktır onu da biliyorum. Çünkü onun görüşüne göre zahmetlere katlanmayan insanın bu olayı çözmesi daha zor. Bu yüzden ısrar gibi bir durumu da söz konusu olmaz size. Hatta ve hatta telefon ettiğinizde karşınızda bulduğunuz ses sizi gitmenizden vazgeçirecek kadar ürkütücüdür. Ama ben istiyorum işte. Kurtulmanızı rahat bir nefes almanızı istiyorum. Her seanstan sonra ah keşke daha önce gelseydim buraya dediğinizi duymak istiyorum. Lütfen değerli arkadaşlarım, biraz zahmet çekin, en azından benimle iletişime geçin bari. Umutsuzluk oluşmasın içinizde. Paranız yoksa bu iş için Allah’tan isteyin emin olun yardımı gecikmiyor. Gerçekten samimiyetle Allah’tan isterseniz. Bakın yaşadığım küçük bir olayla bitireyim hikayemi artık gerisi size kalmıştır. İletişim adresim de aşağıdadır. Geçen ay 150 lira kredi kartına borcum kalmıştı, ödeyecek param kalmamıştı. Faize gireceğim diye girdiğim korkuyu siz tahmin edin. Ya rabbim dedim, her Fatiha’da okuyoruz. Yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yardım isteriz diye. Ya rabbim ben sıkıntıdayım bu ayetine iman ettim yardım et diye dua ettim. Kredi kartı son ödeme gününe 2 gün kala eski çalıştığım şirket elemanla para göndermiş. Hakkını helal etsin, bizde hesabı kalmış. Aklımızdaydı ama vermeyi unuttuk diye. Benim haberim bile yoktu hesabım kaldığından orada. Adamlar bana 250 lira getirdiler. Oysa ben Allah’tan 150 lira istedim sadece. Bunu ibret olsun diye yazdım değerli arkadaşlar. Allah’tan isteğin ve okuduğunuz ayete iman edin. Hiç beklemediğiniz yerden yardım gelebilir size. Özellikle gençlerimiz lütfen, gitmeyi düşünmüyorsanız bile iletişime geçin benimle. 18 yaşındayım ben de şuan. Size elimden geldiği kadar yardımım dokunur inşallah.


   Son demiştik ama hadi şunu da söyleyeyim. İnternette yazılan nasıl kurtulurum eşcinsellikten gibi yazılarla, dualarla yada benzeri şeylerle eşcinselliği çözemezsiniz. Çaba göstermemişseniz bundan kurtulmak için her şeyi denememişseniz, dua size fayda vermez. İnsanın kendisi kendini iyi anlayamaz. Karşısındaki uzmandan yardım alması bu konuyu çözmedeki en önemli etmendir. Ben size terapi süreçlerinde olacak şeylerden özetler yazdım sadece. Önceki yazılarımı da okumak size katkı sağlayacaktır.

   Selametle kalın, Allah hepinize yardım etsin.


Messenger aracılığıyla canlı sohbet de yapabiliriz bu adresle. İsteseniz yazıyla ilgili yorumlarınızı yada sorularınızı mail yoluyla da yapabilirsiniz.
İletişim: visnesuyu94@gmail.com


YAZI SERİSİNİN DİĞER YAZILARI

VİŞNE SUYU (1)
http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=1020.0

KİŞİNİN AYNASI (2)
http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=1027.0

KENDİNİ BİLMEK (3)
http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=1029.0

Yorumlarınızı özellikle bekliyorum  ;)
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2012, 03:12:30 ös Gönderen: visnesuyu »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2012, 10:39:49 öö »
BAKMAK YADA GÖRMEK (5)

         Evet bize hep bu anlatılmıştır her yerde. Bakmakla görmek farklıdır diye. Peki bu farkı ne kadar biliyoruz? Bir tabloya bakarsak sadece tablo olduğunu görmüş oluruz. Oysa görürsek onun tablo olduğundan çok ne anlattığıyla ilgileniriz. İşte bakmak ile görmek arasında bu kadar ince ve aynı zamanda bu kadar derin bir fark vardır. Peki biz bunu hayatımızda ne kadar uyguluyoruz? Eşcinsellikle ilgili tedavi ararken ümidi kaybetmeden, bir yandan da Allah’ın bize vahiy benzeri bir yolla yardım göndermesini yada bir mesaj iletmesini bekliyoruz ve çoğumuz da bunun için gecelerini ağlayarak geçiriyor ve dua etmekle harcıyor. Peki size şöyle bir misal vermek isterim o zaman. Bir çocuk düşünün mağazanın önünden geçerken bir oyuncak görür ve onu elde etmek için ağlamaya yalvarmaya başlar annesine. Annesinin o oyuncağı aldığını farzedelim. Çocuk ağlamayı keser mi peki? Hayır o çocuk yine ağlamaya devam eder. Buna benzer bir örneği hayatınızın birçok yerinde görmüşsünüzdür. Kıyas yapın ve aradaki durumu eşleştirin. Sizin o durumunuzla o çocuğun durumu arasında ne fark var? Sizin de karşınıza birçok işaretler çıkıyor olabilir fakat siz o kadar kaptırmışsınızdır ki kendinizi yalvarmaya, ağlamaya, artık önünüze çıkan işaretleri göremeyecek hale gelmişsinizdir. Aynen şuan içinde bulunduğumuz durumu anlatıyor bence bu olay. Sadece beklediğimiz işaretin gelmesine odaklanmışız. Allah bana vahiy gönderecek yada ben dua ettiğim, ağladığım sırada şimşek falan çakacak. Yok böyle bir olay dünyada.

   Yaşanmış örneklerle açıklamayı her zaman sevmişimdir. Bu olayı da yaşanmış iki örnekle açıklayalım. Birinci olayda bir kişi Hristiyan iken dininde anlatılanları doğru bulmadığı için başka dinlere yönelmeye başlıyor. Birçok dini araştırıyor fakat bir türlü kalbi mutmain olmuyor. Bir gün arkadaşlarından biri soruyor dinleri araştırdın mı, kendine uygun olanı buldun mu diye. Yok bulamadım diyor tabi haliyle. Peki islamı araştırdın mı diyor. Bizimki sinirleniyor olur mu hiç, o terörist dini diye. Ama içine de kurt düşüyor, bir Kuran alıyor eline gece ve diyor ki Allah’a. Tamam artık bu son kaldı geriye, bir işaret göndermezsen bunun da doğruluğundan emin olamayacağım. Bizimki bekliyor ki şimşek çakacak yada böyle açık bir olay olacak anlayabileceği. Fakat uzunca bekleyişe rağmen bir şey olmuyor. Diyor ki: “Tamam sana bir şans daha veriyorum, kitabı açacağım ve bu sefer işaret göster artık”. Kuran’ı açıyor ve karşısına “İçinizde işaret arayanlar, size zaten yeterli işaret göndermedik mi? Etrafınıza bakın, yıldızlara. Güneşe bakın.” Ayeti çıkıyor. Bu bize bir misal olabilir. Bunun videosu da “Avustralyalı gencin Müslüman oluşu” başlığı taşıyor. Ek  olarak izlemek isteyen olursa.

Gelelim ikinci hikayeye, yavaş yavaş kendimden emin olmaya başlıyordum artık bu durumdan kurtulacağıma ve bir gün dua ettim; Ya Rabbim, etrafımda bu kadar insan var ve sen bana insanları anlamayı ve tanımayı nasip ettin. Ben onlara yardım etmeli miyim diye dua ettim. Bana rüya göster bir şey göster dedim. Ama birkaç gece geçmesine rağmen bir şey göremedim. Ardından Kuran’ı açtım (Zaten genellikle işaret istediğim zaman Kuran’ı açarım, burada anlatamayacağım kadar çok olay yaşadığım için Kuran’da karşıma çıkan işaretler hakkında) ve karşıma Furkan Suresinden şu ayetler çıktı;

56. (Resûlüm!) Biz seni ancak müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik.
57. De ki: Buna karşılık, sizden, Rabbine doğru bir yol tutmayı dileyen kimseler (olmanız) dışında herhangi bir ücret istemiyorum.

Evet kimi belki bunu işaret olarak kabul etmeyebilir. Ama Kuran’da Resulüm diye hitaba başlanan şeyler sadece Peygamber’e gelmemiştir. Ümmetine de gelmiştir bunu düşünerek ben de bunu kendime görev olarak edindim ve duama işaret olarak algıladım. Bu yüzden şunu bilin ki ey kardeşlerim, beklediğiniz işaret size gökten direk inmez. İşareti görmek çok önemlidir işte bu hususta. Burada birkaç noktaya dikkat çekmek istiyorum. Birincisi sabretmek ve umudu yitirmemek en önemli kural. İkincisi gerçekten inanmak ve üçüncüsü de günlük hayata olduğu gibi devam edip, sizin işareti aramanızdan çok, onun size gelmesini beklemenizdir. Bu üçünü yaptığınız sürece Allah karşınıza inşallah bir işaret, bir kurtuluş yolu çıkaracaktır.



Messenger aracılığıyla canlı sohbet de yapabiliriz bu adresle. İsteseniz yazıyla ilgili yorumlarınızı yada sorularınızı mail yoluyla da yapabilirsiniz.

İletişim: visnesuyu94@gmail.com


YAZI SERİSİNİN DİĞER YAZILARI

VİŞNE SUYU (1)
http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=1020.0

KİŞİNİN AYNASI (2)
http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=1027.0

KENDİNİ BİLMEK (3)
http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=1029.0

EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)
http://www.huseyinkacin.com/forum/index.php?topic=1042.0

LacivertEmre

  • Newbie
  • *
  • İleti: 32
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)
« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2012, 01:43:59 ös »
EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)

Bakın yalvarıyorum size çünkü kurtarmak istiyorum sizi bu durumdan gerçekten. Hiçbir karşılık beklemeksizin. Çünkü sizi anlıyorum, neler yaşadığınızı biliyorum, neler hissettiğinizi de biliyorum.

Kimsin lan sen ?
Bizi kurtarmak istiyorsun ?
Lan sen KURTARICI mısın a.q !!!
Sen önce kendini anla ibne
Sen bizi anlıyamazsın, neler yaşadığımızı bilemezsin, neler hissettğimizi hiç bilemezsin !!!

Emre Volkan LACİVERTOĞLU
lacivertemre@hotmail.com
« Son Düzenleme: 11 Eylül 2012, 01:45:48 ös Gönderen: LacivertEmre »

visnesuyu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2012, 02:56:34 öö »
Olum biraz cesaretin varsa yazdığın yazılarla gel karşıma, illaki diyorsan ki ben bordo klavyeli olcam. al klavyeni yazını yaz, güzelse takdir edeyim ;) Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş hesabı yazılarıma yetişemediğinden dolayı böyle saçma sapan yorumlar yapıyorsun tabi :) hodri meydan :)

uranus

  • Newbie
  • *
  • İleti: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: EŞCİNSELLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ REHBERİ (4)
« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2014, 08:51:59 ös »
0-6 yaş arasında değil de - belki hatırlamıyorumdur - 6 yaşından sonra hep bende abi baba gibi şeylere özlem oldu . Kadınlarla büyüdüm