Gönderen Konu: Tarafsız Medya  (Okunma sayısı 7894 defa)

alıntı

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 142
    • Profili Görüntüle
Tarafsız Medya
« : 12 Haziran 2009, 04:05:28 ös »
Levent KAÇIN

Bir ülkenin yapısını medyasını takip ederek öğrenebilirsiniz. Çok büyük bir güçtür medya. Türkiye’de bir yerlere gelmek isteyenler ya gazete satın almışlar ya da gazeteci . Çünkü bizler ülkedeki gelişmeleri medyadan takip edip medyadan okuduklarımıza göre yorumluyoruz olayları . Kısacası önümüze ne koyulursa onu yemek zorundayız . Böyle olunca da medya istediğini kahraman yapıp istediğini de alaşağı edebiliyor.
Taraf Gazetesi’ nin haberine göre Ergenekon davasından tutuklu sanık emekli tuğgeneral Levent Ersöz ‘ ün mahkemede Medya patronları Mehmet Emin Karamehmet, Cem Uzan, Bedrettin Dalan ve Emin Şirin’in kendisini makamında ziyaret ettiklerini bu ziyaretlerin de kayda alındığını söylemiştir. Bu görüşmelerinden birinin konu başlığı “Biz kaç kişiyiz” adlı sivil toplum platformunun kurucularından ve cumhuriyet mitinglerinin baş aktörü Tuncay Özkan’ın  Mehmet Emin Karamehmet ‘in medyasının başında kalması için yapılan rica ! (vergilerleriyle birlikte maliyetinin yıllık 9 milyon dolar olduğunu belirtilip istememesine rağmen) olduğu belirtilmiştir.
Hala devam eden ergenekon davasının sonuçlanmasının ne kadar önemli olduğunun belirtilmesine gerek yoktur sanırım. Ülke olarak geçmişimizde bunun örneklerini gördük. Davalar asıl amacından saptırılarak küçük hedeflere yönlendirilip sonlandırılmıştır. Zaman zaman Ergenekon sürecinde de bu tip soru işaretleri belirdi kafamızda . Emekli Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Hanım'ın, GATA Beyin Cerrahisi'nde görevli, Albay Nusret Demircan ile yaptığı konuşma gazetelere yansıyınca bu soru işaretleri iyice yoğunlaşmıştı. Son yapılan karargah evleri operasyonu ile süreç işlemeye devam ediyor gibi gözüküyor .
Sonuç olarak bu davanın ne şekilde sonuçlanacağını belirlemek isteyen  güçler her yolu deniyorlar. Birçok güvendiğimiz kurum güvenirliliğini yitiriyor. “Şu mahkeme bizim öteki onların” lafları ortalarda dolaşıyor. Yarsav başkanının asker ve gazeteci ile yemek yemesi , Gata gibi bir kurumun üzerinde şüphe bulutlarının dolaşması ve medyadaki müthiş güçler savaşı.
Asrın davası dediğimiz Ergenekon ‘un müdahaleye uğramadan çözülmesi uzun zamandır saklanan ,uydurulan haberlerle uyutulan bizlerin gözlerimizdeki bağları çıkarmamızı sağlayacaktır. Medya, bürokrasi, iş dünyası, terör örgütleri arasındaki ilişkiler gün ışığına çıkaracaktır. Demokrasinin bize dikte ettirildiği gibi olmadığını göreceğiz demokrasiyi daha iyi yaşayacağız
   Yada filler tepişirken çimenler ezilecek.

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarafsız Medya
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2012, 12:09:15 öö »
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o&feature=related  tıklayınız


http://www.youtube.com/watch?v=tYzUWd-BFag&feature=related tıklayınız


26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#