Gönderen Konu: Psikolog Hüseyin KAÇIN: 'Cezanın olduğu yerde esaret vardır'  (Okunma sayısı 10379 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
'Cezanın olduğu yerde esaret vardır'

Psikolog Hüseyin Kaçın, Balkan-Der'de verdiği "Eğitim sistemi ve ana-babaların çocukları üzerindeki sorumlulukları" konulu seminerde devletin vatandaşlarını ödüllendirmesi gerektiğini söyledi...


Psikolog Hüseyin Kaçın, Balkan-Der binasında dernek üyelerine "Eğitim sisteminin çocuklar üzerindeki etkileri ve ana-babaların çocukları üzerindeki sorumlulukları" konulu seminer verdi.

Psikolog Kaçın, devletin vatandaşlarını öncelikle ödüllendirmesi gerektiğini belirterek, "Ödülün olduğu yerde güven ve güç vardır" dedi. Kaçın, şöyle konuştu:
"Devletin Ada-leti vatandaş olarak yaptığımız hataları hiç affet-meden yerine göre en yüksek şekilde cezalandırırken; bu durumla doğru orantılı olarak yap-tığımız doğrular ise asla ödüllendir-memektedir. Kö-tünün cezalandı-rıldığı oranda doğru vatandaş olmanın ödüllendirilmediği toplumsal koşullarda sosyal fobik bir halk olarak yaşamak mecburiyetindeyiz. Korkulara esir olmuş bir halk özgürlük düşleri kuramaz. Bu sosyolojik sorun varlığını sürdürdüğü sürece insanlar depresyon, panik atak, kişilik bunalımları ve bozuklukları gibi psikolojik sorunlarla yaşamak zorundadırlar. Bir yerden sonra psikiyatristlerin ve psikologların terapi çabaları nafiledir. Devlet vatandaşlarını öncelikle ödüllendirmelidir. Ödülün olduğu yerde güven ve güç vardır. Güven duygusu ve kişilik gücü yerinde bireyler devleti hak ettiği yere taşır. Korkunun ve cezanın olduğu yerde esaret vardır. Özgürlük geleceğe umutla bakabilenlerindir. Her anne baba çocuğunu her anlamda okula gönderirken devlete güvenerek gözü arkada kalmadan teslim edebilmelidir. Bu noktadan sonra kendisine emanet edilen çocukların kaderini nasıl çizerek yönlendirdiği ile bağlantılı olarak başarı da başarısızlıkta devletindir. Devlet, her çocuğa ruh sağlığı yerinde anne baba sağlamakla yükümlü olması gerekir."
 


"Devlet"in ve "Aile"nin geleceğini tehdit eden eşcinsel evliliklere ve eşcinsellerin evlat edinme haklarına HAYIR!

Devlet denilen otoritenin koruyuculuğunda olan çocukların, eşcinsellerin evlenmesi ve eşcinsellerin evlat edinmesi gibi sonu karanlık olan bir macera içine sokularak harcanması; devletin güçsüzlüğü ve yetersizliğine işarettir. Devlet kendisine emanet edilen çocukların yükünü sırtından böyle kolay çözümlerle atarken aslında kendi kuyusunu kazarak, geleceğini yok etmektedir. Eşcinsel yada lezbiyen ilişkilerde asla tek eşlilik söz konusu olmayacağı için, çocukların zihinsel ve psikolojik gelişimleri her aşamada olumsuz etkilenecektir. Modern zamanlarda ortaya çıkan bu tarz sorunlar devlet denilen sistemin aksaklıklarından ortaya çıkmaktadır. Adaletsiz devlet, adaletsiz çözümler üretir.

Devlet, her çocuğa ruh sağlığı yerinde anne baba sağlamakla yükümlüdür!


http://escinselterapi.net/forum/index.php?topic=1296.0 yazının devamını okumak için linki tıklayınız

Sosyal Adalet ve Sosyal Fobi

https://www.youtube.com/watch?v=Ko3g4CQzrho&index=2&list=UUIe19S-aZ6TQNiC1Tsfjviw izlemek için linki tıklayınız


http://www.hudutgazetesi.com/haber/21729/cezanin-oldugu-yerde-esaret-vardir.html


http://www.edirneolay.com/psikolog-huseyin-kacin-korkulara-esir-olmus-bir-halk-ozgurluk-dusleri-kuramaz/4664/


http://www.edirnesonhaber.com/haber/11053/balkan-der-uyelerine-seminer.html

http://www.kesanpostasi.com/balkan-derden-seminer.html




« Son Düzenleme: 11 Şubat 2015, 01:08:34 öö Gönderen: psikolog »

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Ynt: 'Cezanın olduğu yerde esaret vardır'
« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2015, 02:28:08 ös »