Gönderen Konu: Prof. Zeki Bayraktar: CİNSEL KİMLİK BOZUKLUKLARI TEDAVİ EDİLEBİLİR  (Okunma sayısı 3833 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
CİNSEL KİMLİK BOZUKLUKLARI TEDAVİ EDİLEBİLİR

Evet bu konuda ciddi problemler var. Şöyle ki; 18 yaş öncesindeki cinsel kimlik bozuklukları tedavi ediliyor. Çünkü bunlar eşcinsellik olarak kabul edilmiyor. Cinsel Kimlik Hoşnutsuzluğu deniyor bunlara. Ama 18 yaşından sonra eşcinsellik kalıcı hale gelince ancak birey isterse tedavi yapılabilir. Aksi halde yapılamaz. Bu zaten etik de olmaz başarılı da olmaz. Ama biz şunu da biliyoruz ki eşcinsel dürtülerinden rahatsız olan ve bu dürtülerinden kurtulmak isteyen ve hatta bu nedenle ilave psikolojik sorunlar yaşayan bir çok insan var ve bunlar tedavi talep ediyorlar. Ama ne yazık ki gidebilecekleri çok fazla bir kapı yok. Çünkü güncel psikiyatri çevreleri bu işe sıcak bakmıyorlar. Aslında bu da bir tür homofobi, çünkü bu bireyleri sağlığa erişim hakkı engelleniyor.

LGBT'DE HETEROSEKSÜELLERİ KÜÇÜMSEYEN SALDIRGAN BİR DİL



Evet son yıllarda artan bir LGBT aktivitesi var, bu dikkat çekici. Ama aslında bu bütün dünyada var olan bir durum, bu biraz da etki-tepki meselesi, aslında ajitasyon ve hatta heteroseksüel bireyleri küçümsemek ve onlarla çatışmayı umarak planlı karşılaşmalar örgütlemek gibi taşkınlıklar yapmak eşcinselliğin doğasında var olan bir durum. Bir tarafta eşcinsel bireylerin neredeyse sağlık, yaşam ve hukuk hakkını yani temel insan haklarını bile düşünmeyen, onlara şiddeti makul gören aşırı bir uç var. Diğer tarafta da eşcinselliği adeta norm olarak dayatan, homoseksüelliğin norm olmadığını söyleyenlere de homofobik damgasını vuran başka bir aşırı uç var. İşte LGBT aktivitesi bu aşırı ucu temsil ediyor. İki aşırı uç da tehlikeli, bunları terk etmek lazım.

EŞCİNSEL HAKLARINA EVET LGBT AKTİVİTELERİNE HAYIR

Bu söylediğiniz nokta o kadar önemli ki, işin odak noktası. Çünkü LGBT aktivitesi bu durumu istismar ediyor. Buna izin vermemek lazım. Bireylerin temel hakları, yaşam, sağlık, hukuk gibi hakları güvence altına alınmalı, bunu istismar eden ve haddini aşan LGBT aktivitesi de yasaklanmalıdır. Yani bireylerin hakları ile LGBT aktivitesini ayırt etmek lazım. LGBT aktiviteleri eşcinselliği dayatıyor. Bu çok önemli bir nokta.

https://www.sabah.com.tr/gundem/2021/02/15/urolog-prof-zeki-bayraktar-lgbt-aktivitesi-topluma-escinselligi-dayatiyor


psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Madem gündem eşcinsellik, o halde zanna değil kanıta dayalı konuşalım;İnterseks/Hermafrodit/Hünsa ve Eşcinsellik, farklar, nedenler, öneriler neler? Norm ve norm dışı cinsellik, çocuklarda cinsel eğitim ne zaman başlamalı ve nasıl olmalı? Kısaca her yönüyle cinsellik, tam zamanı;

https://twitter.com/drzekibay/status/1255581281808760832

Elinizdeki bu kitap sadece interseks ve eşcinsellik konusunu değil heteroseksüel cinsellik konusunu da ele alıyor. Cinselliğin norm ve norm dışı yönlerini bütüncül bir inceleme ile okuyucusuna takdim ediyor. İdeal cinselliğin formüllerini; Dünya sağlık Örgütü’nün tarif ettiği cinsel sağlık kriterleri çerçevesinde, somut vaka örnekleri eşliğinde, bilimsel veriler ışığında ve multidisipliner bir yaklaşımla sunuyor. Dolayısıyla hem içeriği hem mutidisipliner yaklaşımı ve hem de takdim şekli bakımından alanında bir ilktir. Ayrıca ergen, genç, erişkin, ebeveyn ve/ya adayı toplumdaki herkese hitap ediyor. Çünkü konu ile ilgili her çağı ilgilendiren onlarca soruyu sistematik bir şekilde cevaplıyor;

İnterseks ile eşcinsellik arasındaki farklar nelerdir?

Cinsel kimlik ve alt bileşenleri nelerdir?

Cinsiyete özgü [heteroseksüel] cinsel kimlik ne zaman ve nasıl geliştirilir?

Ebeveynin cinsel kimlik geliştirme sürecindeki rolleri nelerdir?

Ebeveyn hataları eşcinsellik için nasıl bir risk oluşturur?

Eşcinsellik genetik midir?

Eşcinselliğin nedenleri nelerdir?

Eşcinsellik önlenebilir mi? Nasıl?

Günümüzde çocuklar ve ergenler için artan riskler nelerdir?

Çocuğun cinsel eğitiminde ebeveynin devredilemez rolleri nelerdir?

Anne-babaların cinsellik/eşcinsellik ile ilgili ölümcül hataları nelerdir?

Çocukta cinsel eğitim hangi yaşta başlamalı ve nasıl olmalıdır?

Ergenler ve erişkinler için cinsel eğitimin temel ilkeleri nelerdir?

İdeal cinselliğin formülleri nelerdir?

Eşler arasında cinsel uyum/senkronizasyon nasıl sağlanır?

Bu ve benzeri onlarca soruyu bilimsel veriler ışığında cevaplayan bu kitap elbette ki eşcinsellikle ilgili politik tartışmaları da görmezden gelmiş değildir. Eşcinsellikle ilgili kararlar bilimsel mi yoksa politik mi? Bu konudaki politik tartışmalar bilim camiasını nasıl etkiliyor? Bu kitap bu soruların cevabını da somut verileri ile birlikte okuyucusuna takdim ediyor.


https://www.mottoyayinlari.com/index.php/product/interseks-hermafrodit-ve-escinsel/
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2021, 10:36:14 ös Gönderen: psikolog »