Eşcinsel Terapi Forum - Psikolog www.huseyinkacin.com

Genel => Aile => Konuyu başlatan: psikolog - 31 Ekim 2012, 11:24:11 öö

Başlık: ANNE BABANIN AŞKI, BİR TANESİ, PRENS VE PRENSESİ ÇOCUKLARI MIDIR?
Gönderen: psikolog - 31 Ekim 2012, 11:24:11 öö
Babanın çocuğa yatırımı çocuğun fantezilerine inanmasını pekişterecek  biçimde olursa, çocuk babası ile ilişkisinden onu dönüştürebilecek bir biçimde yararlanmamış olur. Çocuğun kendine aşkından narsisistik bir doyum olan ve bu aşkın sürmesine ihtiyaç duyan babalar çocuklarının hoşuna gidecek biçimde davranırlar. Bir çocuğun, ister kız ister erkek olsun, fantezilerine uygun davranmak, onun fantezilerine inanabilmesini sağlamak büyümeyi durdurur.  Bu yüzden anne babaların çocuklarına aşkım, bir tanem, prensesim gibi hitaplarda bulunmaları, çocuk sevinsin diye ona mahsustan yenilmeleri, o an çocuğun hoşuna  gitse de, çocuğa zarar verir.


Neredeyse bütün insanlar için büyümek fantezilerin geride bırakılması ve fanteziyi sevmekten gerçeği sevmeye yönelinmesi ile oluşur. Çocukların anne babaya bağlılıkları, dolayısıyla ruhsal yatırımlarının nesne sevgisine dönüşmesi artarken, anne babanın da çocuğu gerçekliğe yönlendirmesi, büyütmenin temel dinamiğini oluşturur.  Gerçek sevgi büyütmeyi amaçlayan bir duygudur. Çocuğu memnun etme arzusu ise çocuğu kendine bağlama, kendinde tutma, çocuk için önemli olma, çocuk tarafından sevilme arzularından veya çocuğa karşı suçluluk duymaktan kaynaklanır. Çoğu ebeveyn aslında çocuğa kendilerine yapılmasını istedikleri biçimde davranırlar. Kendilerince sevildikleri anlamına gelecek tutumları çocuklarına uygularlar. Bu yüzden çocuklar anne babaların problemlerinin taşıyıcısı olurlar ve insanlar bilmeden çocuklarını kendi yapılarında insanlar haline getirirler. Narsisistik özellikleri olan bir anne babanın çocuğu da narsisistik olur. İnsan kendi çocuğunu ancak kendi büyümüşlük seviyesine getirebilir.
Başlık: Ynt: ANNE BABANIN AŞKI, BİR TANESİ, PRENS VE PRENSESİ ÇOCUKLARI MIDIR?
Gönderen: psikolog - 06 Ocak 2013, 11:58:12 ös
27 Mart 2011 Pazar akşamı TV5 Ana Haber Bültenindeki söyleşide
"eşcinsellik hakkında"
gündemdeki eşcinsel parti adaylarının varlığını konu alarak konuşma yaptı.

http://www.youtube.com/watch?v=tX0T68Pwuq8 tıklayınız

http://www.youtube.com/watch?v=u1iMl9dDm-o tıklayınız

Konuk: Psikolog Hüseyin KAÇIN
Konu : Kadına dair her şey....
19 Aralık 2012
Çarşamba 12:30


http://www.youtube.com/watch?v=1KHCfOMHkiQ

26/12/2011 tarihli Radikal Gazetesinde sitemiz ve eşcinsel terapiler hakkında
yayınlanan makaleye ulaşmak için tıklayınız

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1073587&Yazar=PINAR_OGUNC&Date=26.12.2011&CategoryID=97#