Gönderen Konu: MEŞCİT: Muhafazakar Eşcinseller Topluluğu  (Okunma sayısı 4800 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4077
    • Profili Görüntüle
MEŞCİT: Muhafazakar Eşcinseller Topluluğu
« : 10 Ağustos 2014, 10:33:34 öö »
Kadir:
“MEŞCİT olarak en fazla biz eziliyoruz”
l Muhafazakar Eşcinseller Topluluğu (MEŞCİT) yaklaşık iki sene önce kuruldu. Eşcinsellikten rahatsız olan ya da eşcinselliğini yaşayan ama değişmek isteyen insanlar olduğunu fark ettik. MEŞCİT olarak eşcinselliğin terapi ile tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu düşünüyoruz. 
l Muhafazakar ailelerin çocukları eşcinsel olmaktan dolayı çok daha büyük problemler yaşıyor. MEŞCİT olarak din adamlarının eşcinsellik konusundaki yorumlarını çok yanlış buluyoruz. Onların yaptığı yorumlar yüzünden eşcinsellik daha bunalımlı bir noktaya gidiyor. Eşcinsellik deyince hemen günah, Lut kavmi... “Peki çözüm?” dediğinde sus pus oluyorlar. Biz bilimsel yaklaşıyoruz olaya. Tedavi isterse kişi, altta yatan travmalar düzeltildiğinde tedavinin mümkün olduğunu düşünüyoruz. Aramızda geçmişte eşcinsel olup terapiden sonra heteroseksüel olarak hayatına devam eden, evlenen, çocuk sahibi olanlar var. Benim de geçmişte birçok eşcinsel ilişkim oldu. Terapi gördüm, artık eskisi kadar erkeği arzulamıyorum, karşı cinse eğilimim arttı.
“Tedavi mümkün dedik diye tehditler aldık”
l Ailem ben 14-15 yaşındayken hatıra defterimden okuyup öğrendi eşcinsel olduğumu. “Tövbe et, Kuran’a el bas” dediler. Sanki tövbe edince her şey halloluyor. Üç defa Kuran’a el bastım, tövbe ettim. 
l En fazla ezilen biziz. Hem heteroseksüellerden hem eşcinsellerden yoğun baskı altında kalıyoruz. Biz tedavi mümkün diye paylaşımda bulunduğumuz zaman sosyal medyada, küfürler, hakaretler, tehditler havada uçuşuyor.

http://www.milliyet.com.tr/-basbakan-indirin-o-bayragi/pazar/haberdetay/10.08.2014/1923353/default.htm

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4077
    • Profili Görüntüle
Ynt: MEŞCİT: Muhafazakar Eşcinseller Topluluğu
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2014, 06:53:50 ös »
-   Eşcinsellik kimine göre İslam'da yasak, sınırlı bir gruba göre değil. Kimine göreyse, tıpkı alkol kullanmak, yalan söylemek gibi bir günah ve kişinin kendisini bağlar. Sizce hangisi doğru?

Eşcinsel terapi sürecinde  konuya dini bir bakış açısı sunulmaz. Psikolojik gelişim süreçleri açısından iyileşme arayışında bulunan kişiye yaklaşılır. Dini kavramlar bu süreçte irdelenmez. Eşcinsel bireylerin iyileşme sürecinde konuya dini açıdan yaklaşmaları istenmez çünkü eşcinsel eğilimleri olan kişiler bu olaya  lut kavmi, haram, cehennemde yanmak  düşünceleri ile yaklaşırlarsa bu düşünceler sadece eşcinselleşme sürecini hızlandırır ve kalıcı hale getirir.  Din adamlarının eşcinsellik konusundaki yaklaşımları eksik ve yetersizdir. Ayrıca eşcinselliğe çözüm getirmek yerine tam tersine ? dindar eşcinseller ? kavramını kabullendirmektedir. Eşcinsel yönelimi olan kişiye ? sabır ? telkini vermek ve bu duyguların varsa ? günaha girmeden hayatını sürdür, kadına ilgin yoksa evlenme sabret cennette karşığını alcaksın  ? gibi telkinler bulunmak ?dindar eşcinseller ? kavramını pekiştirmektedir. Dini bakış açısı sadece eşcinsel gelişim sürecinde koruyu bir etki yaratabilir fakat asla iyileştirici bir sürece yönlendirmez. Eşcinsel eğilimleri yada yaşamı olan birey bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa çözüm eşcinsel tedavi  konusunda deneyimli bir psikologla terapi görüşmesine başlamasıdır.


http://escinselterapi.net/forum/index.php?topic=1296.0

devamını okumak için linki tıklayınız

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4077
    • Profili Görüntüle
Ynt: MEŞCİT: Muhafazakar Eşcinseller Topluluğu
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2023, 02:20:01 ös »
...