Gönderen Konu: Eşcinselik ve lgbt hakkında eşcinsel terapi süreci içerisinde gelişen görüşlerim  (Okunma sayısı 3674 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
2. TERAPİ SEZONUNA BAŞLIYORUM
 
https://www.youtube.com/watch?v=ZEYXYcpkHcM&list=PLhR2LShzvQ-rsHGJ1TTPkaBG0K66KtA36&index=3
 
Bu müzikle dinleyerek okuyun :D
 
Haziran 2021’de başlamış olduğum terapi sürecine öyle zannediyorum ki bu yılın temmuz ayı boyunca gitmemekteyim. Belki haziran ayı da dahil, yani daha seyrek uğramaktayım. Peki daha az gitme nedenimim nedeni tamamıyla iyileşmiş olmak mı?, hayır! Sadece kararlı bir ilerlemenin sonucunda daha iyi bir noktaya gelmiş olmak. Şöyle ki son 3-4 aydır özgüvenli bir birey olmuş olup, ne spordan vazgeçmiş oldum ne de kızlarla tanışma girişimlerimde bir kaçış oldu, öyle ki bir kıza açıldım, yeni başka bir kızla da kısmen de olsa tanıştırıldım. İlginçtir ki bu kelimeleri döken adam artık alınmıyor, hiçbir şaka işlemiyor aksine güzel sıyrılıyor, topu taç atıyor ya da karşı hamle yapıyor ve bunlar doğal davranışlara dönüştüğü  için ortamlarda da keyifli oluyor. Muhtemelen son 3-4 aydır dalga geçilmemişimdir ya da geçilmek istense de işlememiştir.Tüm ömrümde erkek kümesinde dışlanmadan, eziklenmeden var olma mücadelesi veren ben artık o kümenin bir ferdiyim. Yakın kankalarıma da duygusal yatırım yaptığım için tripler atar, ilgiler beklerdim ve çoğu sağlıksız sonuçlanırdı ama mutluyum, bu davranışlarıma rağmen halen dostum olarak kalan arkadaşlarım var. Muhtemelen onlar da bendeki farklılığı anlamaya çalışıyordur. Hatta Pazar günü aylar önce özel bir terapiye gittiğimi anlattığım arkadaşım, senin şu ne olduğunu açıklamadığın, gittiğin bir yer vardı de mi ,orda ne durumdasın diye sordu merakla.. Ve ben sanırım bu arkadaşıma zamanı gelince ne olduğunu anlatacağım demiştim. Onu bunu sormasındaki neden, bendeki değişimi buna bağlıyor olabilmesi olabilir çünkü zaman zaman sen çok değişmişsin bilader diyip durdu. Onun dışında kızlarla çekimlerim sosyal ortamlarda epey yoğunlaştı. Muhtemelen bu anlattıklarım ortalama özgüvene sahip bir erkeğin yaşadığı şeylerken bizler hastalık nedeniyle epey uzakmışız. Değişmek yalnızca cesaret değil, sabır da istermiş. Terapilerdeki erkeklere bile aşık olur, onlara imrenirdim. O durumdaydım.
 
Mesela bu haftasonu..voleybol maçına arkadaşla gittik, internetten instadan bularak. Keyifliydi. Artık grup aktiviteleri konusunda daha istekliyim. Lakin bu ortam biraz da olsa geçmişte buralara karşı yaşadığım kopukluların, üzüntülerinin de aklıma gelmesine sahip oldu. Bu ortamlarda varolacak bir insanken ve bu bir mucize de değilmişken özellikle çocukluk yıllarında sosyalleşememe nedeniyle o yıllarda etrafımda olan insanlara karşı da kinim zaman zaman tazelenmiş oldu. Şunu soruyorum, siz kimdiniz ki benim gibi bir insanı kötü hissettirecek kadar cüretkardınız. O zaman zayıf olmam size böyle davranma hakkı veriyor muydu? Ama o çocukların da suçu olmayabilir, aşağılık ailelerinin döl israfları mahluklar olsalar gerek.. Artık yok hükmündeler. Burayı geçtim.
 
İstanbul’un kültürel meydanlarında keyifli turlar attık, birebir bilardo, masa tenisi oynadık. Çok daha güzeli şu martılar (skoter motorlar heryerden alınabilen) ile moda sahilde tur attık hatta genç 4 kişilik grupla yarıştık, abi bize de katılın,yarışalım dediler. Baya martı scooter konvoyu yaptık hem de istanbul’un en kalabalık sahil yürüyüş yolunda... Hatta etrafımızdaki kızlar yaaa biz de binmek istiyoruz diye teşviğe dahi geldiler. Şu da önemli bir detay ki, arkadaşların ile uyumunda senin eğlenmende önemli ayrıntılar. Haftasonu böyleyken yani sürekli ve aktif ve sosyal yaşamın içindeyken hiçbir şekilde porno izlemek, mastürbasyon yapmak gibi şeyleri dahi düşünmüyorsun. İnsan sosyal bir varlık olduğu sürece bu eylemlerden de bir o kadar uzak kalacaktır. Ama sosyal ortamlardaki güç de bireysel güçten sonra geliyor.
 
 
Şimdi başlığa neden 2.terapi sezonu yazdım, ona değinmek istiyorum.
 
Tamamen ruhsal olarak rahatlama düşüncesiyle gittiğimiz bir masaj salonunda durumlar tamamen farklı bir hal aldı ve burada karşı cinsle olan normal dışı yakınlaşmalar, karşı cins ile cinsellik anlamında bir takım sorular oluşturması nedeniyle tekraren HK’ya danışma motivasyonları oluşturdu. Özet olarak 1. Terapi sezonu sorunları ortaya çıkarma, onları tanımak, ve başını ezmekken şimdi 2.sezon da ise yukarıdaki haftasonu anıları gibi anlatıların olduğu ve merak edilenlere cevaplar arama sezonu. Artık ilk sezondaki gibi kafayı ben niye böyleyime takma yok da bu niye böyle, burda napmalıyım gibi daha maskuline meseleler.
Anaçlık bitmiş. Hetero ana kuzusu olabilir ama homo da bu durum vahim bir hal alıyor. Bu bende kalktı. Anlatmak istediğim.
 
Sağlıcakla.