Gönderen Konu: Türkiye kadir kıymet bilmeyen nankör bir ülkedir!  (Okunma sayısı 1199 defa)

psikolog

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4076
    • Profili Görüntüle
Türkiye kadir kıymet bilmeyen nankör bir ülkedir!
« : 05 Aralık 2022, 10:27:32 öö »
Türkiye kadir kıymet bilmeyen nankör bir ülkedir!

Türkiye Cumhuriyeti ülkesine sevdalı büyük dava adamlarının adını sanını dahi bilmeyen bir devlet olarak iki yakasını asla bir araya getirememektedir. İdeolojik kısır tartışmalar içerisinde horoz dövüştürürcesine insanını insanına kırdırmaktadır.
Pir Sultan Abdal duyan kulaklar bilen kalpler için Osmanlı Devleti'nin koridorlarından 16. yüzyıldan 21. yüzyıla değin hala haykırıyor:
Demiri demirle dövdüler
Biri sıcak biri soğuktu
İnsanı insanla kırdılar
Biri aç, biri toktu

Hastane koridorlarında hastalığından kurtulmak adına kendi başına çabalarken arayanı soranı kimi kimsesi olmayan Yılmaz Özakpınar'ın yorgun bedenine iman dolu ruhuna
"devletin" şefkatli eli hiç dokunmadı. Bilimin ve eğitimin aydınlık çağdaş yollarında 

Psikolojinin Temel Mefhumları
Psikolojinin Kavramsal Yapısı
Kültür ve Medeniyet Üzerine Denemeler
İnsan İnanan Bir Varlık
Öğrenmede Dikkat Problemi
Hafıza Yanılmalarının Doğuşu
Kültür ve Medeniyet Anlayışları ve Bir Medeniyet Teorisi
İslam Medeniyeti ve Türk Kültürü
Kültür Değişmeleri ve Batılılaşma Meselesi
Verimli Ders Çalışmanın Psikolojik Koşulları
Hafıza
Batılılaşma Meselesi ve Mümtaz Turhan 
Hafıza Yanılmaları ve İki Ayrı Hafıza Kod Teorisi
Öğrenme Verimli Zihinsel Çalışmanın Psikolojik Koşulları
Psikoloji Tarihi

bilimsel kitaplarıyla eğitimin yüksek rütbeli neferi olan dev yürekli adam hak ettiğin değeri inanıyoruz ki sonsuzluk ülkesinde başkentler başkentinde muhakkak bulacaksındır. Allah'ın sevgilisi olan dev yürekli adamlar şan'sız ve şöhret'siz bir hayat sürerek ülkelerine büyük bir aşkla hizmet ederler.

Büyük Bilimadamı Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar: Yüceler Yücesi'nin huzurunda tertemiz imanınla hak ettiğin değeri bulacağından eminiz. Türkiye'de Psikoloji  biliminin inşasında büyük emekleri olan Prof. Dr. Mümtaz Turhan'ın talebesi ve Prof. Dr. Erol Güngör'ün kadim dostu olarak gittiğiniz sonsuzluk ülkesinde ruhunuz şad olsun.
Türkiye: Hak ve hakikat yolunda bıkmadan usanmadan alın teri dökerek kendisine hizmet eden ve memleket aşkıyla yanıp tutuşan           
Mîsâk-ı Millî sınırları kadar kocaman
yürekleri olan
gerçek değerlerine hak ettikleri kıymeti asla vermez!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurumları kuruluşları bilim ve eğitim koridorları Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar'a yaptıkları vefasızlığı telafi etmedikçe Büyük Devlet olmanın bilincinden ilelebet
yoksun kalacaktır.

Bilimadamı Yılmaz Özakpınar'ın milletine hizmet etme sevdalısı olan herkes için onurlu erdemli ve ilkeli örnek hayatı karşısında sonsuza değin öğrencisi olarak saygıyla eğiliyorum!

Yılmaz Özakpınar (d. 1934, Boyabat, Sinop) 1957'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden, 1960'ta Cambridge Üniversitesi Biyoloji Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tecrübi Psikoloji Kürsüsü'nde 1964'te doktorasını verdi; 1978'de profesör oldu. Alexander von Humbolt bursu ile 1972-74'te Köln Üniversitesi Sosyoloji Araştırma Enstitüsü'nde, aynı bursla 1978'de Bern Üniversitesi Pedagojik Psikoloji Bölümü'nde ve Fulbright bursu ile 1980-81'de Oregon Üniversitesi Bilişsel Psikoloji Laboratuvarı'nda araştırma yaptı. 1982-88'de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı olarak görev yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyeliği de yaptıktan sonra 2005 yılından itibaren bir süre Fatih Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Kurucu Başkanı olarak göreve başladı. Eylül 2008'de bölümün kuruluş ve öğretim felsefesine ilişkin  anlaşmazlık nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonra da İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne geçti. Yüksek lisansta sosyal psikoloji okuttuğu Dr. Ahmet Atılgan daha sonra yazdığı İktisat Politikalarının Evrimi adlı kitabını Yılmaz Özakpınar'a ithaf etmiştir. Profesör Yılmaz Özakpınar Türk bilim dünyasının fark etmekte zorlandığı yüksek kapasiteli bilim adamlarımızdandır.  Bir Türk milliyetçisi olan Yılmaz Özakpınar, İstanbul'da faaliyet gösteren İstanbul Türk Ocağı'nda 14 Aralık 2012 tarihinde yapılan bir oturuma konuşmacı olarak katılmıştır.


Psikolog www.huseyinkacin.com

https://www.otuken.com.tr/YazarDetay/yilmaz-ozakpinar
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2024, 04:13:29 ös Gönderen: psikolog »